Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Arpikorjaus

Vartalon arpien korjaus

Elämän eri kolhujen synnyttämät arvet ovat monesti harmittava ulkonäköhaitta. Arpikudoksen syntyminen on kuitenkin luonnon oma korjausmenetelmä, jolla vaurioitunut kudos korvautuu uudella ja terveellä kudoksella. Pieni pintanaarmu korjaantuu näkymättömäksi, mutta syvät haavat jättävät iholle aina näkyvän ja pysyvän arven. Arvet voidaan korjata helposti arpikorjausleikkauksella, hiomalla mekaanisesti, kuorimalla kemiallisesti tai laserilla tai sitten ruiskuttamalla omaa kudosta tai vierasainetta. Arpea voidaan hoitaa myös voiteilla ja sidoksilla tai muuttaa sen väriä mikropigmentatiolla

Vartalon ja raajojen iho on erilaista

Vartalon ja raajojen iho on erilaista verenkiertonsa ja kimmoisuusominaisuuksiensa osalta kasvojen ihoon verrattuna. Siksi arpi vartalolla helpommin leviää ja painuu kuopalle. Rintalasta ja olkapään alueen iholla arpi usein kasvaa liian paksuksi ja nousee koholle. Näillä alueilla keloidin muodostus on tavallista. Siksi vartalon ja raajojen arpihoito poikkeaa kasvojen arpien hoidosta.

Kenelle hoitoa

Arpien hoitoa voidaan tehdä kaikenikäisille. Tilanne kannattaa arvioida heti kun häiritsevä arpi on syntynyt. Hoito aloitetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Leikkaushoito aloitetaan usein vasta kun arpi on kypsynyt.

Hoidon kustannukset

Arpikorjauksen kustannukset riippuvat toimenpitreen laajuudesta. Vastaanotolla tehdään hoitosuunnitelma ja annetaan tarkka kustannusarvio. Vammasta tai leikkauksesta syntyneiden arpien hoitokustannuksiin vakuutus ja sairausvakuutus yleensä osallistuvat.


Tulosta sivu