Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Kasvojen kohotus

Kasvojen kohotus, Facelift, Rasvansiirto, Kevytkirurgiset ikämuutoskorjaukset, Minilift, Kartiolangat

Kasvojen nuorekas ilme syntyy kasvojen pyöreydestä, ihon sileydestä ja valon heijastuksesta ihon pinnasta: alaleuan, poskipään ja otsan valoheijasteesta. Nämä soikion muotoiset ihon valoheijasteet ja silmäkuoppien varjot kertovat jo kaukaa katsottuna minkä ikäisestä henkilöstä on kyse. Silmäkuopan varjon suurentuminen alkaa jo nuorella iällä. Lapsella poski lähtee suoraan alaluomen ripsirajasta. Varsinaista silmäkuopan varjoa ei ole, vaan silmät loistavat pyöreän kasvojen valoheijasteen sisällä. Iän karttuessa silmän ympärille tulee varjoa, joka lisääntyy ikämuutosten myötä kasvojen tilavuuden, lähinnä ihonalaisen rasvan määrän vähentyessä  ja myös kasvoluiden kuihtuessa. Kasvojen muotoilussa pyritään palauttamaan kasvojen aikaisempaa pyöreyttä ja kasvojen ihon sileyttä ja ihon kuulakasta väriä erilaisin menetelmin.

Me Siluetissa suunnittelemme kokonaisuuden aina potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Yhtä rutiininomaista kasvojen kohotusleikkausta ei ole. Kasvojen ikämuutoksiin on suuri määrä erilaisia hoitomenetelmiä. Kokonaisuus suunnitellaan aina yksilöllisesti. Hoito voi sisältää erilaisia menetelmiä suoritettuna yhtä aikaa.

Kasvojen ihon ja pehmytkudosmuutosten hoito

Sanalla kasvojenkohotus, englanniksi facelift, on kymmeniä eri merkityksiä. Sillä voidaan tarkoittaa perinteisesti ihon kiristämistä sileän vaikutelman luomiseksi tai sitten muotoilua, johon liittyy myös ihonalaisen kudoksen käsittelyä, siirtoa entiselle paikalleen. Iän myötä kasvojen ihonalaisen rasvan määrä vähenee. Iho ja kudokset menettävät vähitellen kimmoisuuttaan, minkä seurauksena kasvot veltostuvat ja kasvojen ilme muuttuu väsyneeksi. Kasvot alkavat ikään kuin roikkua. Kasvojen kohotusleikkauksella pyritään saamaan veltostuneille kasvoille nuorekas ilme ja palauttamaan kasvojen tilavuus sekä muoto.

Missä iässä?

Kohotusleikkauksiin ja kasvojen ikämuutosten korjauksiin ei ole suositusikää. Toimenpiteitä voidaan tehdä jo ensimmäisten ikääntymismuutosten ilmaantuessa. Silloin tilannetta korjataan pienemmillä ripustus- tai kudossiirtotoimenpiteillä. Varsinaisiin kasvojen kohotusleikkauksiin turvaudutaan vasta sitten, kun ikämuutoksia on jo selvästi havaittavissa eikä tilaa voida korjata kevyemmillä toimenpiteillä.

Hoidon kustannukset

Kasvojen ikämuutosten korjauskustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta ja käytetystä anestesiasta. Vastaanotolla annetaan tarkka kustannusarvio suunnitellusta hoidosta.

Kasvojen ikämuutoskirurgian eri toimenpiteisiin voit tutustua seuraavien linkkien kautta:


Tulosta sivu