Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Huulien muotoilu

Huulet ovat tärkeä osa kasvoja. Huulia voidaan muotoilla mieluisiksi leikkaamalla, lisäämällä omaa kudosta tai vierasainetta. Huulien muoto ja asento määräytyvät kasvojen muodon ja hampaiden asennon mukaisesti. Kasvovammoissa huulet ovat usein osallisena. Huulipunarajan ylittävä arpi voi helposti aiheuttaa näkyvän mutkan siihen. Myös muodilla on jonkin verran vaikutusta huulien muodon korjaustarpeeseen.

Jos huulien mittasuhteet eivät ole harmoniassa kasvojen mittojen kanssa voidaan niiden muotoa ja paksuutta korjata. Siluetissa on monia eri toimenpiteitä huulten muotoiluun. Huulen paksuutta ja muotoa voidaan korjata siirtämällä huulen sisään potilaan omaa kudosta joko sopivan muotoisena palana tai mikrosiirteinä ruiskuttamalla. Huulien muotoon voidaan vaikuttaa myös hampaiden asennon korjauksella tai keski- ja alakasvojen kohotustoimenpiteillä.

Huulien ikämuutokset näkyvät huulen ohentumisena ja syvinä ilmepoimuina huulissa ja suupielissä. Kasvovammojen arvet huulissa voivat aiheuttaa korjaustarvetta.

Dermis-rasvasiirre

Ihon syvempää osaa, eli dermistä voidaan käyttää siirteenä, jos halutaan huomattava muutos huulen paksuuteen. Siirre voidaan ottaa esimerkiksi nivuksesta tai umpilisäkkeen poistoarvesta. Dermiksen mukana voidaan siirtää tarvittava määrä ihonalaista rasvaa. Siirre muotoillaan, pujotetaan paikalleen huuleen pienestä reiästä ja kiinnitetään.

Rasvansiirto

Ihonalaista rasvaa otetaan rasvaimukanyylillä vartalolta tai alaraajoista ja rasva puhdistetaan. Rasvasolujen siirto huuleen tapahtuu pienellä pyöreäpäisellä neulamaisella kanyylillä. Tällä menetelmällä rasva voidaan annostella huulen eri osiin niin, että saadaan haluttu huulen muoto.

Ylähuulen lyhentäminen

Ikääntyessä kudosten kimmoisuus vähenee ja huulien tilavuus pienenee. Ylähuuli alkaa näyttää pitkältä, alahuuli laskeutuu alaspäin ja purenta madaltuu. Hymyillessä alahampaat alkavat näkyä. Usein pelkkä rasvansiirto riittää korjaamaan tilanteen, mutta tapauksissa, joissa purennan korkeutta ei saada riittävästi korjatuksi, voidaan ulkonäköä korjata lyhentämällä ylähuulen vertikaalista pituutta. Huulen ja nenänpohjan rajasta poistetaan sopiva määrä ihoa ja kudokset tuetaan ylemmäksi.

Vierasaineiden käyttö huulien muotoiluun

Markkinoilla on erilaisia vierasaineita huulien muotoilua, täyttöä ja paksuntamista varten. Osa täyttöaineista liukenee ja häviää kudoksesta itsestään, osa on pysyviä. Liukenevien aineiden ongelma on, että hoito joudutaan uusimaan tuloksen ylläpitämiseksi. Pysyvien täyteaineiden käyttö aiheuttaa riskin myöhäiskomplikatiostaesimerkiksi tulehdusmuutoksista, jotka voivat volla vaikeita hallita.

Toipuminen ja jälkihoito

Huulen kudos turpoaa helposti toimenpiteen jälkeen, joten huulen toimenpiteisiin kannattaa varata vähintään kymmenen päivää toipumisaikaa. Huulen leikkaukset ovat yleensä tehtävissä paikallispuudutuksessa. Laserilla leikkaaminen vähentää verenvuotoa ja jälkiturvotusta. Lymfahoidolla on turvotusten poistumista nopeuttava vaikutus.

Hoidon kustannukset

Huulien muotoilun kustannukset riippuvat toimenpiteen laadusta ja laajuudesta. Vastaanotolla annetaan tarkka kustannusarvio suunnitellusta hoidosta.


Tulosta sivu