Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Intiimikirurgia

Miesten ja naisten ulkoisten sukuelinten korjaukset toiminnan tai ulkonäön korjaamiseksi

Intiimikirurgia sana antaa helposti mielikuvan, että leikkauksia tehdään kyseenalaisin perustein. Siitä syystä leikkauksiin suhtaudutaan ammatti-ihmisten tahollakin usein kielteisesti ja leikkausta haluavat leimataan väärien mielikuvien uhreiksi. Sen seurauksena moni vaivastaan kärsivä on saattanut jäädä hoitoa vaille. Lääkäreiden velvollisuus on huolehtia siitä, että leikkauksia tehdään vain perustelluista syistä, mutta myös siitä, että potilasta ei jätetä hoitamatta silloin kun siihen on aihetta.

Siluetin plastiikkakirurgin vastaanotolla voidaan kartoittaa hoitomahdollisuudet, tehdä yksilöllinen leikkaussuunnitelma ja tarkennettu kustannusarvio. Psykoseksuaalisissa ongelmissa leikkaus ei auta, vaan asiakas saa parhaiten apua psykologin tai seksuaaliterapeutin vastaanotolta.Naiset

UUTTA
VIVEVE SYSTEM -LAITEHOITO EMÄTTIMEN LÖYSYYDEN KORJAAMISEEN

Intiimikirurgian rinnalle on kehitetty Viveve System -hoitomenetelmä, jolla voidaan kiinteyttää löystynyttä emätintä radiotaajuusenergian avulla. Toimenpide aktivoi luonnollista kollageenin tuotantoa ja on kivuton. Hoitotulos parantaa naisen intiimielämää. Hoitoon voi hakeutua Siluetin sairaanhoitajan konsultaation kautta. Lue lisää

Naisen genitaalien esteettinen kirurgia

Genitaalialueen esteettisen kirurgian tarpeen syynä voi olla fyysinen haitta tai esteettinen ongelma. Valitettavasti ongelmaa ei aina osata tulkita oikein ja oireita ja löydöksiä saatetaan väheksyä. Myös asiakkaan turha häpeä voi estää kääntymästä asiantuntijan puoleen.

Sairaala Siluetissa olemme pyrkineet madaltamaan vastaanotolle tulemisen kynnystä, jotta mahdollisimman moni saisi apua vaivoihin, joita voidaan hoitaa intiimikirurgian avulla.

Yleisimmät intiimikirurgiset leikkaukset

Yleisin leikkauksen aihe on fyysinen vaiva. Tavallisimpia oireita ovat kipu ja arkuus sekä emättimen väljyys. Nuorilla naisilla esiintyvä yhdyntäkipu voi johtua kroonisesta haavaumasta emättimen suuaukon alaosassa (fissura). Harvinaisempia leikkauksen aiheita ovat klitoriksen liikakasvu eli hyperplasia ja neitsyyden keinotekoinen palauttaminen immenkalvoa korjaamalla.

Joskus leikkauksia tehdään esteettisistä syistä, kun anatominen muutos on häiritsevä.

Häpyhuulten liikakasvu
Välilihan eli perineumin arvet
Fissura eli haavauma
Emättimen väljyys
Hymenplastia

Edellä mainitut leikkaukset voidaan tehdä useimmiten paikallispuudutuksessa. Paraneminen tapahtuu nopeasti. Leikkauksessa käytettävät langat sulavat itsestään, joten niitä ei tarvitse jälkikäteen poistaa. Muutaman päivän sairasloma voi olla tarpeen leikkauksen laajuudesta riippuen.Miehet

Miehen genitaalien esteettinen kirurgia

Siitin saavuttaa lopullisen kokonsa pituuskasvun jo lakattua, noin 20-vuotiaana. Siittimen koko on yksilöllinen, eikä koolla ole suoraa yhteyttä sen toimintaan. Normaali pituus on noin 10-20 cm erektiossa ja paksuus 4-6 cm. Erektiossa olevan siittimen lievä kaartuminen horisontaali- tai vertikaalisuunnassa ei haittaa sen normaalia toimintaa. Kaarevuus johtuu ihon alla olevan kalvon erilaisesta kireydestä sen eri puolilla.

Lääketieteellä ei ole tarjota lääkitystä, joilla siitintä voitaisiin kasvattaa suuremmaksi. Kirurgisesti voidaan tehdä korjausleikkauksia, joilla siittimen kokoon voidaan tehdä pieniä muutoksia. Siitintä voidaan pidentää tai paksuntaa ja korjata sen muotovirheitä.

Miehillä tavallisin syy genitaalien hoitoon on impotenssi. Impotenssi voi olla ensimmäinen oire koko elimistössä tapahtuneesta verisuoniston muutoksista. Siksi oiretta ei kannata väheksyä, vaan selvittää sen tausta.

Siittimen pidentäminen


Tulosta sivu