Kasvoluukirurga

Nykyisillä kasvoluiden kirurgisilla toimenpiteillä voidaan korjata synnynnäisiä epämuodostumia ja hoitaa kasvojen vammoja. Sairaala Siluetissa kasvoluiden muotoa voidaan korjata esimerkiksi lisäämällä poskipäiden korkeutta, madaltamalla silmäkuopan reunaa tai korottamalla purentaa. Sairaala Siluetissa kasvokirurgiaa tehdään myös normaalin ulkonäön haittojen korjaamiseksi.

Varaa aika leikkaavan lääkärin vastaanotolle konsultaatioon. Konsultaatiokäynti ei velvoita leikkaukseen.

Yksilöllinen hoito aloitetaan 3D-kuvauksella

Sairaala Siluetissa kasvojen ulkonäön korjaamisen suunnittelu alkaa aina leikkaavan plastiikkakirurgin vastaanotolla. Asiantuntijan kanssa käydään läpi kaikki toimenpiteeseen liittyvät vaiheet. Kasvoluiden alueella oleva vika varmistetaan valokuvin ja mittauksin sekä röntgenkuvien ja purentajäljennösten avulla. Ainoana sairaalana Suomessa, Sairaala Siluetissa on käytössä 3D-valokuvamallintamisteknologia, jonka avulla kasvon ja kallon luut havainnollistetaan.

Jo ensikäynnillä Sairaala Siluetissa keskustellaan asiakkaan toiveista ja odotuksista sekä käydään läpi kaikki toimenpiteeseen liittyvä, aina leikkaukseen valmistautumisesta jälkitarkastukseen asti. Ensikäynnillä asiakas saa myös yksityiskohtaisen kustannusarvion sekä henkilökohtaisen suunnitelman toimenpiteistä.

Mahdolliset sairaudet, vakituinen lääkitys, tupakointitottumukset ja allergiat on otettava leikkausta suunniteltaessa huomioon. Myös esteettisistä syistä tehty leikkaus on kirurginen toimenpide, johon liittyvät samat riskit kuin leikkauksiin yleensä. Plastiikkakirurgi käy leikkaukseen liittyvät riskit läpi asiakkaan kanssa aina ennen leikkauspäätöstä.

Kenelle hoito sopii?

Kasvojen luuston koko, muoto tai symmetria voivat olla synnynnäisiä tai luusto on voinut muuttua myös murtuman, vamman tai joidenkin tautitilojen yhteydessä. Kasvoluiden muotoa voidaan korjata myös esimerkiksi ikääntymismuutosten hoidon yhteydessä. Lisäksi Sairaala Siluetissa kasvoja hoidetaan sukupuolen vaihdon yhteydessä. Kasvoluiden korjausleikkaus voidaan tehdä kaikenikäisille. Nuorilla luuston kasvu otetaan huomioon toimenpiteitä suunniteltaessa.

Kasvoleikkaus tehdään nukutuksessa

Yleensä kasvoluiden leikkaus tehdään yleisanestesiassa ja se kestää muutamia tunteja. Leikkauksen tekee plastiikkakirurgi tai leukakirurgi oikojahammaslääkärin avustaessa purennan asettelussa. Mukana on tarvittaessa myös korva-, nenä- ja kurkkutautien, silmätautien tai neurokirurgian erikoislääkäri. Leikkauksen jälkeen asiakas on hoidossa Sairaala Siluetin vuodeosastolla päivän tai kaksi, jonka jälkeen on suositeltavaa pyytää saattaja tueksi ja turvaksi kotimatkalle.

Toipuminen ja sairausloma

Kasvoleikkauksesta toipuminen riippuu käytetystä leikkausmenetelmästä. Leikkauksen jälkeen kasvoilla on turvotusta, joka lisääntyy kolme päivää leikkauksen jälkeen. Turvotus häviää muutaman viikon aikana, samoin kuin leikkauksessa syntyneet mustelmat. Aluksi leikatulla alueella voi olla jonkin aikaa tunnottomuutta.

Kasvoleikkauksen jälkeen tilanne tarkastetaan röntgenkuvin ja oikojahammaslääkäri tarkastaa saavutetun purentatilanteen. Jos leikkauksessa muutetaan leukaluiden asentoa, ja jotta luuliitokset pääsevät rauhassa paranemaan, suositellaan pehmeää ruokavaliota noin kuuden viikon ajan.

Jälkitarkastus tehdään noin viikon kuluttua leikkauksesta, ompeleiden poiston yhteydessä. Samassa jälkitarkastuksessa tarkastetaan myös purenta ja lopputarkastus tehdään oikomishoidon päätyttyä.

Kasvoleikkausten kustannukset

Kasvokirurgisten leikkausten kustannukset Sairaala Siluetissa, riippuvat toimenpiteen laajuudesta ja käytetystä anestesiasta. Konsultaatiokäynnillä asiakas saa tarkan kustannusarvion suunnitellusta hoidosta.

Kasvoleikkaukset saattavat kuulua tapaturmavakuutuksen piiriin traumojen ja niiden jälkitilojen hoidossa. Yleensä sairausvakuutuksen piiriin kuuluvat synnynnäiset epämuodostumat, ulkonäköön vaikuttavien sairauksien hoito, syövän ja sen jälkitilojen hoito sekä sukupuolenvaihtoon liittyvät ulkonäkökorjaukset.

Asiakkaan omalla kustannuksella hoidetaan esteettisen kirurgian piiriin kuuluvat tapaukset; ikääntymisen aiheuttavat muutokset ja normaalin ulkonäön variaatiot.

Usein vasta perustutkimusten, röntgentutkimusten ja hammasjäljennösten jälkeen voidaan ratkaista, kuuluuko tapaus sairausvakuutuksen piiriin. Varaa aika leikkaavan lääkärin vastaanotolle konsultaatioon. Konsultaatiokäynti ei velvoita leikkaukseen.

Hinnasto

Toimenpide Hinta alkaen, alv 0 % Hinta alkaen, alv 24 %
Kasvojen luuston korjausleikkaukset 8111 € 10 057 €

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.

Siluettisopimus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla.