Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Kemiallinen kuorinta

Kemiallinen kuorinta tarkoittaa, että pinnallisin kerros poistetaan kuorivalla aineella, jonka jälkeen iho tuntuu tasaisemmalta ja tiukemmalta eikä siinä näy juurikaan ryppyjä tai kauneusvirheitä. Kemiallisella kuorinnalla aiheutetaan hallittu ihovaurio, minkä paraneminen johtaa uuden ihon pintakerroksen syntyyn. Menetelmää käytetään ihon tasoittamiseen ja auringon vahingoittaman ihon parantamiseen. Kuorinta voidaan tehdä pinnallisesti, keskivahvasti tai syvältä riippuen siitä, kuinka monta ihokerrosta poistetaan. Kemiallinen kuorinta ei sovi henkilölle, joka on raskaana tai imettää. Samoin ihottumat tai yliherkkyys kuorinta-aineille voivat olla este kemialliselle kuorinnalle.

Pinnallinen kuorinta

Pinnallisessa kemiallisessa kuorinnassa käytetään luonnollisia kuorivia aineita (AHA- ja BHA-hapot), joita on hedelmissä ja kasveissa. Ne hiovat kevyesti ihon ylimmän kerroksen (epidermin) ja elvyttävät hieman kollageenin muodostusta. Ihovaurio rajoittuu epidermiksen ja arpeutumisen riski on vähäinen.

Keskivahva kuorinta, TCA kuorinta

Keskivahva kemiallinen kuorintakäsittely sisältää trikloorietikkahappoa (TCA), joka poistaa epidermiksen ja dermiksen ylimmät kerrokset. Käsitellyt alueet voivat näyttää palaneilta ja turvonneilta noin 12 päivän ajan. Keskivahvaa kuorintaa käytetään useimmiten auringon vahingoittaman ihon hoitamiseen.

Syvä kuorinta

Syvällä kemiallisella kuorintakäsittelyllä iho vaalenee pysyvästi eikä sitä yleensä käytetä tummaihoisilla ihmisillä. Käsittely on kivulias, tehdään mieluummin yleisanestesiassa ja vaatii paljon enemmän jälkihoitoa. Syvän kuorinnan jälkeen on hyvin tärkeää, että iho hoideetaan takaisin kuntoon ja on auringolta täysin suojattu. Töihin ja harrastusten pariin voi palata jo kahden viikon kuluttua, mutta iho voi olla punainen jopa kolme kuukautta.

Yhdistelmähoito

Useissa tapauksissa paras tulos saavutetaan yhdistämällä eri ihon hionta ja kuorinta menetelmiä. Niinpä samassa toimenpiteessä voidaan käyttää kemiallista kuorintaa, ihon mekaanista hiontaa, laser-kuorintaa, arpien irrotusta pohjastaan ja rasvan siirtoa ihonalaisen kudoksen tilavuuden korjaamiseksi.


Tulosta sivu