Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Rasvansiirto

Rasvasiirto vartalolla ja raajoissa

Rasvasiirto on kirurginen toimenpide, jolla muotoillaan kasvoja ja vartaloa siirtämällä potilaan omaa rasvakudosta. Se on omakudossiirto. Rasvasiirtoa varten rasvasolut otetaan pienellä rasvaimulla potilaan ihon alaisesta rasvakudoksesta vartalolta tai alaraajoista. Rasvansiirtoa käytetään poskipäiden, huulien, huulien ympäristön ja silmien ympäristön muotoiluun. Rasvansiirtoa käytetään myös kasvojenkohotusleikkausten ja rintojen muotoiluleikkausten yhteydessä näitä leikkauksia täydentävänä toimenpiteenä. Rasvansiirto on hyvä menetelmä myös kuoppaisen ihon tasoittamiseksi esimerkiksi alaraajoissa tai kasvoilla. Rasvansiirrolla voidaan lisätä myös rintojen tilavuutta, suurentaa rintoja.

Kenelle suositellaan?

Rasvasiirto on hyvä menetelmä kasvojen ikääntymisestä johtuvan kudoskadon korjaamiseen. Ikääntymisen ensimmäisiä merkkejä on kasvojen ihon alaisen rasvan ohentuminen. Kun ihon kimmoisuus vähenee, kasvojen tilavuuden pienentyessä alkaa näkyä poimuja ja kudosten laskeutumista poskipäiden ja leukakulman alueella. Näissä tapauksissa rasvansiirto on hyvä menetelmä korjaamaan kasvojen tilavuuden ennalleen. Rasvansiirtoa käytetään joko ainoana hoitona tai muotoilutoimenpiteiden yhteydessä. Rasvasiirroilla voidaan korjata myös vammoista tai leikkauksista johtuvia kudoskuoppia sekä kasvoissa, että vartalolla. Rintojen suurennusmenetelmänä rasvansiirto on muita menetelmiä työläämpi ja suurennustulokset ovat vaatimattomat. Sitä voidaan käyttää, jos suurennuksen tarve on vähäinen.

Hoidon kustannukset

Rasvansiirron kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta. Tarkan kustannusarvion sinulle tehdystä hoitosuunnitelmasta saat vastaanotolla. Vammojen jälkeisessä kudosten muotoilussa käytettynä vakuutukset korvaavat rasvansiirto toimenpiteen normaalisti. Samoin hoidettaessa aknen aiheuttamaa kuoppaisuutta tai vammasta aiheutunutta ihon epätasaisuutta vakuutus osallistuu kustannuksiin normaalisti.


Tulosta sivu