Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Rintojen suurentaminen rasvansiirron avulla

Pienirintaisuus voi olla naiselle sosiaalinen, fyysinen ja psyykkinen ongelma. Pienirintaisuus voi olla perinnöllistä tai elämän muutosten aiheuttamaa. Tilannetta voidaan muuttaa rintojen suurennusleikkauksella.

Jos rintojen suurennustarve on vähäinen tai kokoero on pieni, voidaan tilannetta korjata myös potilaan oman ihonalaisen rasvan siirrolla rintaan. Jos tavoitteena on enemmän kuin yhden kuppikoon verran lisäkokoa, voi rasvansiirron uusia tai käyttää Brava-rinnan suurennusmenetelmää, rintakudoksen venyttämistä rasvansiirron apuna.

Operaatio kannattaa uskoa ammattilaisen käsiin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen ja turvallinen. Rintojen suurentaminen tehdään ottamalla rasvaimulaitteilla rasvaa esimerkiksi vartalolta tai reisistä. Rasvasolukko puhdistetaan ja siirretään rinnan ihonalaiseen kudokseen pienellä neulamaisella kanyylillä. Aikaisemmilla menetelmillä rasvaa siirrettiin rintarauhaskudokseen. Tällöin rasva saattoi aiheuttaa kalkkeutuman josta tuli erotusdiagnostinen ongelma. Mammografiassa vaati kokemusta erottaa se syöpämuutoksesta. Niinpä rintoihin tehtävään rasvansiirtoon suhtauduttiin hyvin kriittisesti. Nykyään rasvasolut siirretään kapeisiin jonoihin rintarauhaskudoksen ulkopuolelle ihonalaiseen rasvaan ja rintalihakseen pienistä neulanpistorei’istä. Näin saadaan rinta suuremmaksi. Mahdolliseen myöhempään imettämiseen leikkauksella ei ole vaikutusta.

Kenelle suositellaan?

Rinnan suurentaminen rasvansiirron avulla on hyvä menetelmä, jos ei haluta käyttää implanttia, menetelmä sopii hyvin myös rinnan syövän jälkeisessä rakentamisessa. Rasvansiirron on todettu parantavan myös sädehoidosta vaurioituneen ihon kuntoa. Siksi menetelmä on osittain korvannut sädehoidetun rinnan kielekekorjaukset.

Toipuminen

Koska toimenpiteessä ei synny ommeltavia haavoja, työhön paluu onnistuu usein jo parin päivän päästä toimenpiteestä.

Hoidon kustannukset

Rintojen suurennuksen kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta ja käytetystä anestesiasta. Tarkan kustannusarvion sinulle tehdystä hoitosuunnitelmasta saat vastaanotolla. Vakuutus kattaa osan rintojen suurennusleikkauksen kuluista vain silloin, kun hoitotoimenpide liittyy rintasyövän jälkihoitoon tai rintojen synnynnäisen epämuodostuman tai epäsymmetrian hoitoon.


Tulosta sivu