Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Vatsan pienennys ja muotoilu

Vatsan muotoiluleikkaus, abdominoplastia, miniabdominoplastia

Raskaus, suuret painonvaihtelut tai pitkäaikainen lihavuus saattavat venyttää vatsan lihaskalvoa, jolloin suorat vatsalihakset erkanevat toisistaan vatsan keskiviivalla. Etenkin raskauden, mutta myös lihavuuden aiheuttama pitkäaikainen venytys vähentää vatsanpeitteiden kykyä palautua entiselleen. Veltostuneet vatsanpeitteet saattavat roikkua rumana kuin tyhjä pussi.

Vatsan aluetta voidaan keventää ylimääräisestä ihosta ja rasvasta vatsan muotoiluleikkauksella. Joskus iho ja ihonalainen kudos vatsan alueella ovat niin venynyttä, että se rullautuu helposti käteen. Silloin pelkkä rasvaimutoimenpide ei riitä hyvän tuloksen saamiseksi. Tila voidaan korjata abdominoplastia leikkauksella, jossa ylimääräinen iho ja ihonalainen rasvakudos poistetaan. Samassa yhteydessä korjataan vahingoittuneita ja venyneitä lihaskalvoja.

Abdominoplastiaa pienempi leikkaus on miniabdominoplastia. Siinä poistetaan vain vatsan alueen ylimääräistä ihoa, eikä napaa siirretä. Miniabdominoplastia on abdominoplastiaa edullisempi toimenpide, joka voidaan Sairaala Siluetissa tehdä myös päiväkirurgisena toimenpiteenä.

Kenelle suositellaan

Vatsan muotoiluleikkauksesta on apua, esimerkiksi raskauksien jälkeisten kudosvaurioiden ja kymmenien kilojen laihdutuksen jälkeisen tilanteen korjaamiseksi. Se on tehokas korjausmenetelmä myös vatsan muodon ikämuutoksiin, kun kudokset löystyvät ja laskeutuvat laskoksille. Sillä on usein helpottava vaikutus lihavuudesta syntyneisiin selkävaivoihin ja taiveihottumaan. Leikkauksen yhteydessä vatsanpeitteissä olevat tyrät voidaan korjata.

Siluetin plastiikkakirurgi tekee yksilöllisen hoitosuunnitelman ja valitsee sopivan leikkausmenetelmän potilaan lähtökohdista.

Hoidon kustannukset

Vatsan muotoilun kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta. Tarkan kustannusarvion sinulle tehdystä hoitosuunnitelmasta saat vastaanotolla. Vammojen jälkeisessä kudosten muotoilussa käytettynä vakuutukset korvaavat vatsan muotoiluleikkauksen normaalisti. Taiveihottumat, tyrät ja selkäkivut voivat olla riittävä syy sairausvakuutuskorvauksiin.


Tulosta sivu