Verkkoajanvaraus  010 3246 400      info(at)siluetti.fi

Silmäluomien leikkaus

Yläluomileikkaus ja alaluomileikkaus

Nuoruus asuu silmien ympärillä. Usein silmäluomista havaittavat ulkonäköhaitat aiheutuvat ympäröivien kudosten ikääntymisestä, eikä syy ole silmäluomissa. On tärkeää selvittää syy ja hoitaa juuri sitä.

Silmäluomileikkaus eli blefaroplastia on toimenpide, jolla korjataan silmäluomien muotoa poistamalla ylimääräistä ihoa, lihasta ja rasvakudosta ja kiinnittämällä kudoksia parempaan asentoon. Toimenpide tehdään joko yläluomiin, alaluomiin tai molempiin. Silmäluomileikkaus voidaan yhdistää myös osaksi kasvojen kohotusleikkausta tai keskikasvojen kiinnitystä. Suhtautuminen silmäluomileikkauksiin on muuttunut. Monet aiemmat leikkausmenetelmät, joissa postetaan silmäkuopan esiin työntyvää rasvaa ja tuhotaan silmäluomen herkkiä kudoksia ovat jääneet pois käytöstä.

Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa leikkaamalla tai laseria hyväksikäyttäen. Suuri osa perinteisistä yläluomileikkauksista voidaan korvata poliklinikalla tehtävällä toimenpiteellä, josta potilas kotiutuu noin kahden tunnin seurannan jälkeen.

Hoidon kustannukset alkaen 1200 €

Hoidon kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta ja siitä tehdäänkö toimenpide leikkaussalissa vai poliklinikalla. Tarkan kustannusarvion sinulle tehdystä hoitosuunnitelmasta saat plastiikkakirurgin vastaanotolla. Vammojen jälkeisessä kudosten muotoilussa käytettynä vakuutukset korvaavat toimenpiteen normaalisti.

Kenelle suositellaan?

Ylä- ja alaluomileikkauksia tehdään tavallisimmin keski-ikäisille silmäluomien aiheuttaman ulkonäköhaitan korjaamiseksi. Jos raskaat yläluomet tai tummat silmänaluset ovat synnynnäisiä, niiden leikkausta voi harkita jo nuorena.

Sairauslomaa tarpeen mukaan

Silmäluomileikkauksen jälkeen sairausloman pituus määräytyy työn laadun mukaan. Mustelmat haihtuvat ja turvotus laskee yleensä riittävästi noin 10 päivän sairausloman aikana. Toipuminen ei haittaa normaaleja kotiaskareita eikä ulkoilua.

Joissakin tapauksissa Kela korvaa. Mikäli yläluomen iho riippuu niin alhaalla, että se on näkökentän esteenä, tila katsotaan sairaudeksi ja leikkaushoito voi kuulua sairausvakuutuksen korvauksen piiriin.


Tulosta sivu