010 3246 400      info(at)siluettispa.fi    

Kestopigmentoinnin 3D-karvatekniikalla luonnollinen
lopputulos

Kestopigmentointi on kätevä tapa saada kasvoihin ilmettä ilman meikkiä tai häivyttää epäsymmetriaa. Nykyiset pigmentointitekniikat antavat luonnollisen kauniin lopputuloksen. Asiantuntijana Siluetin kosmetologi Katerina.

Mitä kestopigmentointeja Siluetissa tehdään?

Teemme kulmien korostuksia, silmäluomen ylä- ja alarajauksia sekä huultenrajauksia.

Mitä tekniikoita käytetään?

Kulmakarvat voidaan pigmentoida joko perinteisellä tai ns. karvatekniikalla. Karvatekniikan lopputulos on hyvin luonnollinen, sillä se jäljittelee yksittäisiä karvoja ja huomioidaan omien kulmakarvojen kasvusuunnat. Tekniikkaa kutsutaan myös 3D-tekniikaksi. Useammalla värillä voidaan lopputulokseen luoda lisää syvyyttä. 3D-tekniikka on käytössä myös luonnollisissa huulten pigmentoinneissa. Siluetin käyttämät värit ovat turvallisia ja allergiatestattuja.

Miltä pigmentointi tuntuu?

Pigmentointien värit, sävyt ja mallit suunnitellaan huolella asiakkaan kasvojen piirteisiin sopiviksi. Käsiteltävä alue puudutetaan pintapuudutusaineella ennen pigmentoinnin aloittamista, jotta käsittely olisi mahdollisimman kivutonta. Väriaine viedään steriilillä pigmentointtineulalla ihon pintakerroksiin. Hoidon alussa voi tuntua pieni pistelyä, ennen kun puudutus alkaa vaikuttaa. Värin neulaaminen tuntuu lähinnä ihon rapsuttamiselta. 6–12 viikon kuluttua tehdään jälkipigmentointi, jossa pigmentointia vahvistetaan. Kestopigemntointi haalistuu ensimmäisen käsittelyn kerran jälkeen.

Vaaditaanko toipumisaikaa tai jälkihoitoa?

Hoidon jälkeen iho voi punoittaa ja olla lievästi turvonnut. Pigmentoidulle alueelle muodostuu rupi, joka irtoaa itsestään noin viikon kuluessa toimenpiteestä. Samalla väri haalistuu suunnitellun sävyiseksi.

Ensimmäisellä viikolla ei saa käydä solariumissa, saunassa tai uida uima-altaassa. Hoidettua aluetta ei saa altistaa auringolle. Hoidettua aluetta ei saa meikata, eikä sillä saa käyttää muita hoitotuotteita kuin hoitoon kuuluvaa jälkihoitovoidetta. Hikiliikunta ei suositella neljää päivää.

Miten pitkään tulokset kestävät?

Kestopigmentointivärit ovat vesiliukoisia ja värimolekyylit haihtuvat ihon lämmöstä. Tämän takia kestopigmentointivärit eivät pysyy ihossa lopun elämää. Kestopigmentoinnit pysyvät ihossa yksilöllisesti 2–5 vuotta ja haalistuvat pikkuhiljaa ihon uusiutumisen myötä. Pigmentoinnin kestoa voi pidentää ja ylläpitää uusimalla toimenpide muutaman vuoden välein.

Onko kestopigmentoinnille mitään esteitä?

Kestopigmentointi voidaan tehdä perusterveelle ihmiselle. Lääkärin konsultaatiossa voi käydä tarvittaessa, esim. jos reagoi puudutusaineisiin, on diabetes, verenvuototauti ja verenohennuslääkkeet.

Jos huulissa on täyteainetta, voidaan rajaukset pigmentoida puolen vuoden päästä toimenpiteestä.

Pigmentointiaika pitää siirtää, jos on flunssa, aktiivinen herpes (estolääkitys ennen hoitoon tuloa tarpeen), käyttää kortisonivalmistetta sisäisesti tai suunnittelee verenluovutusta lähiaikoina.

Siluetissa pigmentointeja ei tehdä raskauden tai imetyksen aikana, eikä hepatiittia, hiviä tai epilepsiaa sairastaville.

Kenelle suosittelisit kestopigmentointeja?

Suosittelen kulmien pigmentointia kaikille, jotka haluavat korjata kulmiensa muotoa tai mallia, jos kulmakarvat ovat vaaleat tai niitä ole ollenkaan. Kestopigmentointi kulmiin on ”veitsetön kasvojen kohotus”!

Pigmentointi sopii erinomaisesti myös huulten rajojen korjaamiseen ja volyymin lisäämiseen 3D-tekniikan avulla.

Pigmentoinnista hyötyvät myös henkilöt, joille meikkaaminen on vaikeaa tai kestävän meikin tekeminen on haasteellista. Pigmentoinnilla voi korjata kasvoissa olevaa epäsymmetriaa.