010 3246 400      info(at)siluettispa.fi    

Lymfahieronta aktivoi kehon nestekiertoa

4.4.2017

Lymfahieronta on turvotusta lievittävää, kehoa ja mieltä rentouttava hoito. Lymfassa hoitoliikkeet ovat hyvin kevyitä ja miellyttäviä, mutta tuloksellisia. Tätä turvallista hoitomuotoa käytetään leikkauspotilaiden turvotuksen poistamiseen, mutta se soveltuu erinomaisesti mm. painoaan pudottaville, raskaana oleville ja parempaa unta kaipaaville ja kokonaisvaltaista hyvää oloa kaipaaville. Kysymyksiin vastaa lymfahieronnan asiantuntija, Siluetin hieroja Selina.

Mistä lymfahieronnassa on kyse?

Lymfahieronta on hyvin kevyt, turvotusta lievittävä, kehoa ja mieltä rauhoittava turvallinen hoito. Kevyillä ja rytmisillä liikkeillä hoitaja tehostaa asiakkaan imusuoniston omaa toimintaa. Liikkeet vaikuttavat myös aivojen parasympaattiseen hermostoon. Näin saadaan edistetty imunesteen virtausta. Imusuoniston kuljetuskyvyn aktivoituessa nestekuorma ja valkuaisaineet pääsevät poistumaan kudoksista, joten turvotukset laskevat ja lihasjumitukset vähenevät.

Kenelle ja mihin kaikkeen hoito soveltuu?

Lymfahieronta sopii kirurgisten toimenpiteiden jälkeisiin turvotuksiin, kehoa ja mieltä rentouttavana hemmotteluhoitona sekä ennaltaehkäisevänä terveydenhoitona. Se sopii lähes kaikille, lukuun ottamatta henkilöitä, joilla on syvä laskimotukos, akuutti infektio tai pahanlaatuisia kasvaimia. Lymfahierontaa voidaan tehdä kasvoille ja vartalolle.
Siluetin leikkauspotilaille varataan usein hoitoaika, johon voi tulla suoraan tikkien poistosta. Tämäkin kertoo hoidon turvallisuudesta ja kosketuksen keveydestä.

Millaisia hoitotuloksia voi odottaa?

Lymfahoidon jälkeen, kun kova turvotus laskee, myös paineen tunne turvotusalueella helpottuu ja olo on kokonaisvaltaisesti rentoutunut. Hoitotulokset ovat aina yksilöllisiä ja niihin vaikuttaa henkilön lähtötilanne, eli haetaanko apua turvotukseen, kivun lievitykseen vai rentoutumiseen.

Tehdäänkö lymfahierontaa sarjana vai onko jo yhdestä kerrasta hyötyä?

Yhdestäkin hoitokerrasta on hyötyä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi lymfahierontaa olisi hyvä tehdä sarjahoitona. Lymfahieronta on miellyttävä hoito, jota voidaan tehdä jo ennen leikkausta ja pian sen jälkeen. Siluetissa tarjoamme 6 kerran ja 3 kerran sarjoja hoitotarpeen mukaan. Asiakkailta saamieni palautteiden mukaan lymfahieronta on syvästi rauhoittava hoito, jonka jälkeen nukkuu levolliset yöunet. Leikkauspotilaat ovat kertoneet myös lymfan jälkeen turvotuksen vähentyneen, leikkauksen jälkeisen kivun tunteen lievittyneen, olon keventyneen ja paineen tuntemuksen turvotusalueella laskeneen.