Aknearpien hoito

Aknearpien hoito

Akne on yleinen ja etenkin nuoria vaivaava ihosairaus. Aknea esiintyy monilla aikuisiässäkin mm. hormonien vaikutuksesta. Etenkin tulehduksellinen akne jättää helposti jälkeensä ihon arpeutumista. Aknearpia voi ennaltaehkäistä säännöllisellä ja oikeanlaisella kotihoidolla sekä tarvittaessa lääkehoidolla. Kun pahin tulehdus on saatu rauhoitettua, voidaan aloittaa arpien häivytys. Hoitokeinoja on useita ja sopivin valitaan yhdessä kosmetologin kanssa riippuen arpien syvyydestä.

Tehokkain hoito ihon pinnan kokonaisvaltaiseen uudistamiseen on fraktionaalista radiofrekvenssiä hyödyntävä eMatrix, joka tasoittaa turvallisesti aknearpien lisäksi juonteita, ja on näin ollen erinomainen etenkin aikuiselle iholle. Laitehoito tekee ihon pintaan pieniä reikiä, jolloin radiofrekvenssin lämpöenergia pääsee stimuloimaan ihon dermiksen kollageeni- ja elastiinisäikeitä. Hoito sisältää voidemaisen pintapuudutteen. Hoidon jälkeen iho punoittaa voimakkaasti muutaman päivän ajan ja tämän jälkeen alkaa esiintyä pinnan hilseilyä. Noin viikon päästä ihon pinta on selvästi sileämpi, kuulaampi ja napakamman tuntuinen. Tulokset paranevat vielä useita kuukausia ja ovat pitkäkestoisia.

Innopen-mikroneulaus on hellävaraisempi vaihtoehto ihon pinnan tasoittamiseen, mikäli aknearvet ja epätasaisuudet ovat pinnallisia. Hoito sopii ylläpitämään ihon nuorekkuutta ilman toipumisaikaa. Mikroneulauksella aktivoidaan ihon luonnollista uudistumista ja imeytetään tehoaineita. Neulauksen jälkeen iholle levitetään kollageenia ja aloe veraa sisältävä rauhoittava naamio ja hoitovoide.

Todella syvät ja pitkään olleet arvet vaativat yleensä plastiikkakirurgin toimenpidettä. Arven pohjaa voidaan irroittaa neulalla ja arven muodostamia kuoppia voidaan täyttää rasvansiirrolla. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa polikliinisesti ja siitä toipuu yleensä nopeasti. Toimenpide ei vaadi sairauslomaa.

Sekä eMatrix että Innopen tarjoavat hyviä tuloksia jo ensimmäisellä hoitokerralla ja parhaimmat tulokset saavutetaan 3 kerran sarjahoidolla. Hoitovälinä on vähintään 1kk. Hoitoja ei kannata tehdä juuri ennen aurinkolomaa ja aurinkosuojan käyttö on eritysen tärkeää muistaa.

Ihon kotihoidossa kannattaa panostaa laadukkaisiin tuotteisiin, etenkin A- ja C-vitamiiniia sisältäviin, jotta tulokset olisivat mahdollisimman hyviä. A-vitamiini uudistaa voimakkaasti ihon pintaa ja käyttö kannattaa aloittaa vähitellen, esimerkiksi joka toinen yö. C-vitamiini osallistuu ihon kollageenisynteesiin lisäten ihon kimmoisuutta ja sitä voi hyvin käyttää päivittäin. Kosmetologimme opastavat mielellään sopivien tuotteiden valinnassa. Mikäli tahdotte lisää tietoa aknearpien hoidosta, suosittelemme ajan varaamista konsultaatioon.


Varaa aika konsultaatioon