Alakasvojen ikämuutokset

Alakasvojen ikämuutokset

Anna-Stiina Meriläinen

Lääketieteen lisensiaatti
Plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Heltta, hamsteripussit, kaksoisleuka, bulldogposket. Iholöysyyden ilmenemismuodoille on monta eri lempinimeä. Iän myötä ihon napakkuus katoaa ja iho löystyy sekä kasvoilta katoaa luonnollista volyymia rasvan vähenemisen seurauksena.

Ikämuutokset näkyvät helpoiten varsinkin kasvojen alaosassa. Kasvojen ja leukalinjan kiinteytykseen on monta konstia kevyistä laserhoidoista kirurgiseen kasvojen kohotukseen. Alkavissa ikämuutoksissa on helpointa turvautua laitehoitoihin ja mikäli ihoylimäärää on paljon, ei laitehoidoista ole apua vaan asiakas joutuu usein turvautumaan täyteainehoitoihin ja kirurgiaan.

Ultherapy®-laitehoidolla on mahdollista häivyttää ikääntymisen merkkejä kohdistetun ultraäänen avulla. Ultraäänen lämpövaikutus aktivoi sitä tasoa ihosta, jossa kollageeni- ja elastiinituotanto tapahtuvat. Lisäksi ultraäänipulsseilla käsitellään lihaskalvoa, joka hoidon vaikutuksesta ”kutistuu” ja kohottaa lihaksia. Ultherapy® on markkinoiden ainoa laite jossa on reaaliaikainen kuvantamisnäyttö, joten hoidettaessa nähdään koko ajan potilaan kudosten rakenteen ja näin ollen pystytään valitsemaan hänen yksilöllisen tilanteensa mukaan mille syvyyksille ultraäänipulsseja tehdään. Hoidon vaikutus tulee esille vähitellen, noin kolmen kuukauden kuluessa ja iho voi kiinteytyä aina seuraavan puolen vuoden ajan.

Cutera Titan®-laitehoidolla on saatu erityisen hyviä hoitotuloksia kasvojen ja leuan alueen kiinteyttämisessä. Hoito perustuu turvalliseen infrapunavaloon, joka lämmittää ihon syvempää kerrosta, dermistä. Lämpö stimuloi kollageenin uudistumista ja näin ollen kiinteyttää ihoa. Hoidon vaikutukset ovat nähtävillä yleensä heti hoidon jälkeen hentoisena napakoitumisena. Hoidon lopulliset tulokset tulevat näkyviin asteittain muutamassa kuukaudessa, kun uutta kollageenia muodostuu ja iho kiinteytyy.

Täyteaineilla voidaan täyttää syvempiä juonteita sekä myös korjata iholöysyyttä joka ilmenee ikääntymisen myötä. Täyteaineilla voidaan korostaa poskipäitä jolloin saadaan usein ryhtiä myös kasvojen alaosaan. Myös leukalinjalle voidaan tehdä täyttöä saaden sitä korostettua. Täyteaineilla hoitaminen on usein varjon ja valon suhteiden korjaamista, jolloin pienilläkin täytöillä saadaan aikaan nuorekkaampaa vaikutelmaa ilman että kasvoihin tulee suhteettoman suuria muutoksia mittasuhteisiin. Ylitäyttö ei ole esteettisesti välttämättä miellyttävää eikä aina kovin turvallistakaan.

Kasvojenkohotusleikkaus on tehokkain kasvojen ikämuutoksen hoitomuoto. Alakasvojen kohotusleikkauksessa alueelta tuetaan löystyneet kudokset alustaansa ja palautetaan menetetty pehmytkudostilavuus sekä poistetaan ihoylimäärää. Kasvojenkohotuksen arvet kulkevat korvan edestä hiuspohjasta korvan taakse hiuspohjaan. Lisäksi leuan alle tulee pieni arpi. Kypsät, vaalenneet arvet ovat yleensä hyvin huomaamattomat.

Mikäli hoitovaihtoehtoja tuntuu olevan liikaa, suosittelen varaamaan ajan suunnittelukäynnille vastaanotolleni.


Varaa aika vastaanotolle