Couperosaihon hoito

Siluetti blogi - Couperosaihon hoito

Tuija

Kosmetologi

Termi couperosa on varmasti monelle tuttu ja on ruusufinnin eli toiselta nimeltään rosacean lievin muoto. Couperosa näyttäytyy ihossa punakkuutena etenkin poskipäissä, nenänpielissä sekä leuan alueella. Punoittavissa kohdissa voi näkyä selkeitä pieniä punaisia verisuonia. Iho on hyvin usein myös kuiva, kiristävä, herkkä sekä lehahteleva. Hoitamattomana couperosa voi johtaa ruusufinnin vakavampaan muotoon, jossa iholle muodostuu kipeitä märkäpäitä ja ihon punakkuus voi muuttua jopa violetin sävyiseksi.

Couperoottisuuteen taipuvainen iho on hyvin tyypillinen ongelma etenkin suomalaisille. Vuodenaikojen ja lämpötilojen vaihtelu, ohut ja läpikuultava iho, sekä perinnölliset tekijät altistavat couperosalle. Couperosaa muodostuu ihon pintaan katkenneiden pintaverisuonien seurauksena. Kun verisuonten seinämät ovat heikot, verisuonet katkeavat helpommin esimerkiksi mekaanisten ärsykkeiden tai sääolosuhteiden kuten viiman ja pakkasen vuoksi.

Niin kuin kaikkia ihotyyppejä, couperosaihoa kannattaa vaalia ja hoitaa tunnollisesti. Parasta mitä voit ihollesi antaa on oikeanlaiset ihonhoitotuotteet sekä suojata ihoa ulkoisilta tekijöiltä. Etenkään ihon suojaamisen tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa. Vartalon ihon suojaaminen vaatteilla pakkakskeleillä on itsestäänselvyys mutta myös kasvojen iho tulisi olla hyvin suojattuna jotta vältytään esimerkiksi ihon liialliselta kuivumiselta, pintaverisuonien katkeilulta sekä paleltumilta.

Miten couperosaihoa sitten tulisi hoitaa?

  • Couperosaiho tarvitsee paljon kosteuttavia ja suojaavia tuotteita jotka eivät sisällä alkoholia tai hajusteita.
  • Kaikki mekaaninen hankaus sekä rakeellisten kuorintojen käyttö ei ole suositeltavaa.
  • Saunoessa suositellaan laitettavan esimerkiksi paksuhko kerros voidetta kasvoille tai kasvonaamio suojaamaan löylyiltä.
  • Aurinkosuojan käyttö on erittäin tärkeää etenkin kesäisin.
  • Vahvojen A-vitamiinien sekä kortisonien käyttöä tulisi välttää couperoottisella iholla.

Parhaimpia hoitolahoitoja couperosaiholle on esimerkiksi kasvohoidot rauhoittavien ja ravitsevien tuotteiden avulla. Siluetin kasvohoidot kuten Medicalia Sensitive Skin Facial ja Hyaluronic Heaven ovat suunnattu juuri punakalle, herkälle ja kuivalle iholle. Hoitoihin voi yhdistää ultraäänipuhdistuksen ja -kuorinnan.

Siluetin yksi suosituimpia hoitoja punoittavalle ja herkälle iholle on Cutera Laser Genesis®-hoito. Hoito alkaa ihon huolellisella ja hellävaraisella puhdistuksella sekä ihon analysoinnilla hoitosuunnitelman tekemiseksi. Ennen laserointia voidaan tehdä joko timanttihionta tai muu ihotyypille sopiva kasvojen kuorinta. Tämän jälkeen kasvot käsitellään lämmittävällä, miellyttävän tuntuisella laserilla. Hoito tehdään koko kasvoille, tehostaen ongelmakohtia. Laserhoidon jälkeen ihoon imeytetään tehoaineita ja laitetaan rauhoittava ja kosteuttava kasvonaamio. Ihon laserkäsittely aiheuttaa reaktion jolloin iho alkaa korjaamaan itseään moninaisilla tavoilla. Hoitojen myötä punakkuus ihossa vähenee asteittain, iho vahvistuu, ihohuokoset supistuvat sekä iho napakoituu kollageeni- ja elastiinituotannon kiihtyessä laserenergian johdosta. Hoito sopii melkein poikkeuksetta kaikille, tietyt lääkitykset mm. akneen estävät hoidon tekemisen. Hoidon soveltuvuus varmistetaan konsultaatiolla ennen hoitoa. Couperosaihon hoitoon on mahdollista myös käyttää laseria tai pulssivalohoitoa. Cutera LimeLight® on pulssivalohoito joka poistaa ihon punakkuutta tehokkaasti sekä supistaa laajentuneita verisuonia. Yksittäisiä katkenneita verisuonia voidaan myös hoitaa laseroimalla niitä plastiikkakirurgin tekemänä. Yksittäinen verisuoni tuhoutuu tällä plastikkakirurgin tekemällä laserhoidolla yleensä yhdellä hoitokerralla, joskus vaaditaan useampia hoitokertoja verisuonimuutosten poistamiseksi.

Kotihoidossa tärkeää on myös ihonhoitotuotteiden oikea valinta ja käyttö. Siluetti Spassa on käytössä hellävarainen spahoitosarja Pevonia sekä ihotautilääkäreiden kanssa yhteistyössä kehitetty Medicalia. Molemmista hoitosarjoista löytyy hyviä tuotteita herkän ja punoittavan ihon hoitoon. Tuotteista nostaisin esille esim. Pevonian couperosaiholle kehitetyn RS2-tuotesarjan joka hoitaa ja rauhoittaa herkkää ihoa sekä tasoittaa punoitusta. Medicalian rauhoittavat ja kosteuttavat Gentle-sarjan tuotteet ovat oivallisia talvisen couperosaihon hoitotuotteita.

Couperosaihon hoitoon saat ohjeita ja apuja kosmetologien konsultaatiosta. Konsultaatiossa voidaan tehdä Visia-ihoanalyysi sekä kartoittaa sopivia hoitoja ja tuotteita yksilöllisesti. Konsultaatio on maksuton eClubilaisille.

Varaa aika konsultaatioon

Lue lisää yksittäisten verisuonien laser- ja pulssivalohoidosta.

Lue lisää