Hiustensiirto

Kaljuuntuminen on perinnöllistä eikä sitä nykytietämyksen mukaan voi estää. Kaljuuntuneessa hiuspohjassa hiusaiheet ovat kuolleet eikä mikään herätä niitä henkiin. Sairaala Siluetissa kaljuuntumista hoidetaan mikrosiirteen ohella myös kudoslaajennusmenetelmällä, hiuspohjakielekemenetelmällä sekä kaljun alueen poisto -menetelmällä. Eri menetelmien sopivuutta sinulle voidaan arvioida, kun varaat ajan lääkärin vastaanotolle konsultaatioon. Konsultaatiokäynti ei velvoita leikkaukseen.

Hiustensiirto mikrosiirteinä

Sairaala Siluetissa hiustensiirrot tehdään pääasiallisesti brasilialaisen Carlos Oscar Uebelin yli 20 vuotta sitten kehittämällä mikrosiirretekniikalla. Menetelmässä sopiva hiussiirre (1-4 karvatuppea) asetetaan halutun kasvusuunnan mukaisesti, jotta lopputulos olisi mahdollisimman luonnollinen. Siirrealue irrotetaan ja siirteet asetetaan uusiin paikkoihinsa paikallispuudutuksessa.

Yksi mikrosiirrehoitokerta riittää

Harvenevan hiusalueen tihentämiseksi riittää yleensä kertahoito. Kokonaan kaljun alueen peittämiseksi tarvitaan yleensä useampia leikkauksia. Uusintaleikkaus voidaan tehdä noin 6 kuukauden kuluttua, jolloin edelliset siirteet ovat ehtineet parantua. Siirteet menettävät yleensä heti leikkauksen jälkeen hiuksensa, mutta uusi hius kasvaa karvatuppeen noin puolen vuoden kuluessa. Lopullinen tulos on nähtävissä miehillä 10 kuukauden ja naisilla 15 kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Kenelle mikrosiirre sopii?

Jos potilaalla on terveet hiusalueet sivuilla ja takana, niitä voidaan käyttää peittämään hiuksetonta aluetta. Lopputulos on aina yksilöllinen, sillä tukan paksuus, väri ja kiharaisuus vaikuttavat lopputulokseen. Hiustensiirtoleikkaukseen hakeutuvan kannattaa asennoitua ja valmistautua hoidon pitkään kestoon.

Kudoslaajennus

Kudoslaajennusmenetelmässä kaljualueen kautta asennetaan sivuille ja takana olevan hiuksellisen hiuspohjan alle ns. kudoslaajennin, jota laajennetaan muutaman kuukauden ajan. Kudoslaajennin on kuin ilmapallo, jota täytetään hitaasti nesteellä. Tuloksena on hiuksellisen hiuspohja-alueen venyminen. Kun hiuspohjan venyttämistä on tehty riittävästi, kudoslaajentimet poistetaan, kalju alue leikataan pois ja hiuspohja suljetaan. Etualueen hiusrajaa joudutaan usein korjaamaan mikrosiirteillä, jotta se olisi luonnollisen näköinen. Joskus eteen tehdään kielekkeet laajennetusta hiuspohjasta.

Hiuspohjakielekemenetelmä

Kielekemenetelmässä hiuksia kasvavalta alueelta irrotetaan ihokieleke, jonka toinen pää jätetään kiinni, jotta sen verenkierto säilyy. Kieleke käännetään alueelle, mistä kaljua ihoa poistetaan. Kielekkeen avulla voidaan korjata myös etualueen hiusrajaa. Kielekemenetelmää voidaan käyttää yhdessä kudoslaajentimen kanssa.

Kaljun alueen poisto

Miestyyppisen kaljun korjaukseen on useita menetelmiä ja niistä yksinkertaisin menetelmä on kaljun alueen poisto. Sairaala Siluetissa kaljun alueen poistoleikkaus tehdään yleensä vaiheittain niin, että ensimmäisellä hoitokerralla onnistutaan korjaamaan noin kolmen senttimetrin levyinen alue. Toimenpide voidaan uusia puolen vuoden välein.

Kenelle kaljun alueen poisto sopii?

Toimenpide sopii miestyyppisen kaljuuntumisen korjaamiseen. Parhaiten kaljun alueen poisto soveltuu päälaella ja takaraivolla oleviin alueisiin. Sairaala Siluetissa leikkaushoidot suunnitellaan aina yksilöllisesti ja suunnittelu aloitetaan aina leikkaavan plastiikkakirurgin vastaanotolla.

Leikkauksesta toipuminen

Hiustensiirtotoimenpiteet tehdään paikallispuudutuksessa, jonka jälkeen asiakas on Sairaala Siluetissa kahdesta tunnista vuorokauteen. Näkyviä arpia toimenpiteistä ei jää, sillä arvet peittyvät hyvin hiusten alle. Sairauslomaa annetaan yleensä muutamasta päivästä pariin viikkoon. Leikkaustulos tarkistetaan leikkauksesta vastanneen lääkärin kanssa noin puolen vuoden kuluttua tai tarvittaessa aikaisemmin.

Hiustensiirto hinnat

Hiustensiirron kustannukset riippuvat hiussiirteiden määrästä ja käytettävästä anestesiamuodosta. Tarkan kustannusarvion yksilöllisestä hoitosuunnitelmasta saat vastaanotolla.

Hinnat alkaen.

Hiustensiirto, 100 siirrettä
2700€ (alv 0%)
3348€ (alv 24%)

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää