Hyvinvoiva kasvojen iho kotikonstein

Hyvinvoiva kasvojen iho kotikonstein

Charlotta

Kosmetologi

Lisääntynyt valon määrä ja lämmittävä aurinko ovat varmoja kevään merkkejä. Talven jäljiltä iho kaipaa hellää hoitoa pysyäkseen pehmeänä ja elinvoimaisena. Vaikka iho rakastaa rutiineja, ei ihon kotihoidon tarvitse olla monimutkaista. Kosmetologimme Samira ja Charlotta ovat yhdessä koonneet toimivia vinkkejä päivittäiseen ihonhoitoon kotikonstein.

1. Puhdista, kuori, kosteuta, suojaa

Perustana hyvinvoivalle iholle on aina päivittäinen puhdistus aamuin illoin. Puhdistusaineen lisäksi iho kaipaa kasvovettä tuomaan lisäkosteutta ja poistamaan lian, myös meikittöminä päivinä. Kevyt kuorinta kerran viikossa kirkastaa ihon pintaa ja poistaa kuolleen ihosolukon. Päivittäinen kosteutus auttaa pitämään ihon pinnan pehmeänä. Sisäilma on suurimman osan vuodesta kuivaa, joten varsinkin kuivalle iholle on hyvä laittaa kosteuttava naamio kerran viikossa. Sekaiholle ja epäpuhtaalle iholle kannattaa taas käyttää puhdistavaa naamiota viikoittain. Siluetin kosmetologien suosikki epäpuhtaan ihon naamioksi ovat aktiivihiilinaamiot.

2. Liiku luonnossa

Sekä keho että mieli nauttivat raittiista ulkoilmasta. Erityisen tärkeää on aloittaa aurinkosuojan käyttö varhain keväällä, sillä vaikka kevään ihana aurinko tuntuukin kasvoilla taivaalliselta, on myös auringossa paistattelulla riskinsä. Suosittelemme kasvoille käytettäviksi aina korkean suojakertoimen, SPF30-50 tuotteita. Katupölyn määrä on erityisesti keväällä melkoinen, joten muistathan kasvojen pesun myös illalla!

3. Kevätsiivous meikkipussille

Tarkista kylpyhuoneen kaapit ja meikkipussi ja heitä hyvällä omallatunnolla kaikki yli 12 kuukautta sitten avatut tuotteet pois, sillä ne ovat jo vanhentuneet. Meikkisiveltimet saa helposti puhtaaksi miedolla saippualla. Mikäli joku tuote on vielä hyvä ja käytettävissä, mutta purkkeja on kertynyt liikaa, muista että decolleten alue jää usein vähälle huomiolle. Vitamiinit, kuten A-vitamiini ja C-vitamiini ovat herkkiä pilaantumaan ja näitä sisältävät tuotteet kannattaakin käyttää 3-6 kuukauden kuluessa avaamisesta. Tuotteet menevät tuskin pilalle tämän jälkeen, mutta tuotteiden vitamiinipitoisuus vähenee huomattavasti.

4. Vartalon iho kevätkuntoon

Myös vartalon ihonhoito kannattaa muistaa! Kuori kerran viikossa vartalon iho joko siihen tarkoitukseen sopivalla kuorintavoiteella tai kuivaharjalla. Kuivaharjausta voi tehdä vartalon ongelmakohtiin vaikka joka päivä. Kuivaharjaus virkistää verenkiertoa ja vaikuttaa näin selluliittiin. Kuivaharjaus sujuu näppärimmin kuivaharjauskintaalla. Suihkun jälkeen on hyvä käyttää vartalon ihotyypille sopivaa kosteusvoidetta. Erittäin kuivalle ja hilseilevälle iholle hyvä vinkki on levittää vartaloöljyä heti suihkun jälkeen hieman kostealle iholle. Siluettilaiset suosivat luonnonöljyjä, kuten viinirypäleensiemenöljyä, manteliöljyä ja arganöljyä. Vartaloöljyn päälle levitetään vielä kerros kosteusvoidetta ja näin saat ihostasi pehmeän ja joustavan. Varoituksen sanana sanottakoon, että tämä ei ole kiireisen aamun rutiini sillä tällä yhdistelmällä imeytyminen ihoon kestää hieman pidempään.

Jäikö kysyttävää ihonhoidosta? Vastaamme mielellämme sähköpostitse kysymyksiinne.