Ihomuutoksen poisto, Luomen poisto

Luomet, syylät ja erilaiset näppylät sekä ihon pigmenttihäiriöt ovat hyvin tavallisia. Osa ihomuutoksista on haitattomia, joskin voivat olla esteettisesti epämiellyttäviä ja kiusallisia. Epätavalliset ihomuutokset taas ovat terveydellinen riski.

Sairaala Siluetissa asiantuntevalla henkilökunnallamme on käytössään monia vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä ihomuutosten poistoon. Lääkärimme arvioivat ihomuutoksen laadun ja poiston tarpeellisuuden aina tapauskohtaisesti ja asiakkaan toiveita kuunnellen.

Ihon luomet

Kaikilla ihmisillä on ihollaan luomia, keskimäärin noin kaksikymmentä. Ihon pigmenttiluomi on yleensä synnynnäinen muutos ihon sisällä, joka alkaa vähitellen muuttua näkyväksi pigmenttipilkuksi. Luomia kasvaa ja katoa hitaasti iän myötä. Luomia voi muiden ihomuutosten tavoin ilmestyä kehon näkyviin osiin, joihin niitä ei haluaisi.

Milloin luomi on syytä poistaa?

Äkilliset ihomuutokset esimerkiksi luomet ja pigmenttiläiskät voivat viitata melanooman tai ihosyövän riskiin. Tällöin luomen tutkiminen ja poisto on terveydellisistä syistä välttämätöntä.

Ihon luomen pahanlaatuiseksi muuttumisen merkkejä voivat olla:

  • värin muutos tai värin vaihtelu
  • tulehdus ja punoitus luomen ympärillä
  • kasvu tai turpoaminen
  • luomen haavautuminen tai verenvuoto

Laser- tai jäädytyshoito

Sairaala Siluetissa käytämme monissa tapauksissa laseria tai kryo-, eli jäädytyshoitoa ihon hyvänlaatuisten muutosten poistamiseen. Jäädytyshoito perustuu nestemäisen –196 celsiusasteisen typen käyttöön ja sillä voidaan poistaa syyliä, näppylöitä, rasvaluomia, pigmenttiläikkiä, aurinkokeratoosia sekä joitain vanhuuden mukanaan tuomia ihomuutoksia.

Jäädytyshoidon ehdoton etu kirurgisiin toimenpiteisiin on, että siitä ei jää arpea. Myös jäädytyshoidon jälkeinen paraneminen on nopeaa. Lopullisen, laadukkaan hoitotuloksen saamiseksi, toimenpide joudutaan useimmiten uusimaan 3-4 kertaa, kolmen viikon välein.

Varaa aika ihomuutoksen poistoon

Mikäli ihomuutoksen laatu tai poistamisen tarve mietityttää, suosittelemme varaamaan ajan Siluetin asiantuntevaan konsultaatioon, jossa ihomuutos tutkitaan ja yhdessä plastiikkakirurgin kanssa kartoitetaan juuri sinulle paras hoitokeino. Luomien poistoon voit varata ajan suoraan Sairaala Siluetin poliklinikalle.

Hinnasto

Toimenpide Hinta alkaen, alv 0% Hinta alkaen, alv 24% Lisätiedot
Kryo-käsittely 170 € - 1-5 ihomuutosta
Kryo-käsittely 220 € - 6-10 ihomuutosta
Luomen poisto kirurgisesti 544 € 570 € 1-2 luomea/max. 30 min.

Lisäksi tarpeen mukaan patologiset tutkimukset (PAD) alkaen 68 €.