Ihomuutoksen poisto

Luomet, syylät ja erilaiset näppylät sekä ihon pigmenttihäiriöt ovat hyvin tavallisia. Osa ihomuutoksista on haitattomia, joskin voivat olla esteettisesti epämiellyttäviä ja kiusallisia. Epätavalliset ihomuutokset taas ovat terveydellinen riski.

Sairaala Siluetissa asiantuntevalla henkilökunnallamme on käytössään monia vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä ihomuutosten poistoon. Lääkärimme arvioivat ihomuutoksen laadun ja poiston tarpeellisuuden aina tapauskohtaisesti ja asiakkaan toiveita kuunnellen.

Ihon luomet

Kaikilla ihmisillä on ihollaan luomia, keskimäärin noin kaksikymmentä. Ihon pigmenttiluomi on yleensä synnynnäinen muutos ihon sisällä, joka alkaa vähitellen muuttua näkyväksi pigmenttipilkuksi. Luomia kasvaa ja katoaa hitaasti iän myötä. Luomia voi muiden ihomuutosten tavoin ilmestyä kehon näkyviin osiin, joihin niitä ei haluaisi.

Kirurgisen hoidon etuna on mahdollisuus lähettää epäilyttävä muutos patologin tutkittavaksi jolloin varmistuu diagnoosi ja tiedetään onko muutos tullut kokonaan poistetuksi. Kirurginen poistoarpi on parannuttuaan yleensä siisti, viivamainen ja huomaamaton kun se voidaan asettaa juuri ihouurteiden suuntaiseksi. Jos muutokset ovat kookkaita tai ne sijaitsevat lähellä toisiaan, kannattaa kirurginen poisto tehdä useassa vaiheessa.

Milloin luomi on syytä poistaa?

Äkilliset ihomuutokset esimerkiksi luomet ja pigmenttiläiskät voivat viitata melanooman tai ihosyövän riskiin. Tällöin luomen tutkiminen ja poisto on terveydellisistä syistä välttämätöntä.

Ihon luomen pahanlaatuiseksi muuttumisen merkkejä voivat olla:

  • värin muutos tai värin vaihtelu
  • tulehdus ja punoitus luomen ympärillä
  • kasvu tai turpoaminen
  • luomen haavautuminen tai verenvuoto

Laser- tai jäädytyshoito

Sairaala Siluetissa käytämme monissa tapauksissa laseria tai kryo-, eli jäädytyshoitoa ihon hyvänlaatuisten muutosten poistamiseen. Jäädytyshoito perustuu nestemäisen –196 celsiusasteisen typen käyttöön ja sillä voidaan poistaa syyliä, näppylöitä, rasvaluomia, pigmenttiläikkiä, aurinkokeratoosia sekä joitain vanhuuden mukanaan tuomia ihomuutoksia.

Laserhoidon ja jäädytyshoidon etuna kirurgiaan nähden on, että yhdellä hoitokerralla voidaan käsitellä laajoja alueita tai lukuisia muutoksia eikä käsittelystä välttämättä jää arpea. Myös paraneminen on nopeaa. Lopullisen, laadukkaan hoitotuloksen saamiseksi, toimenpide joudutaan useimmiten uusimaan 3-4 kertaa, kolmen viikon välein. Myös laser- tai jäädytyshoidosta saattaa jäädä arpi tai ihon paikallinen värimuutos.

Varatkaa aika ihomuutoksen poistoon

Mikäli ihomuutoksen laatu tai poistamisen tarve mietityttää, suosittelemme varaamaan ajan Siluetin asiantuntevaan konsultaatioon, jossa ihomuutos tutkitaan ja yhdessä plastiikkakirurgin kanssa kartoitetaan juuri teille paras hoitokeino. Luomien poistoon voitte varata ajan suoraan Sairaala Siluetin poliklinikalle, ilman erillistä vastaanottokäyntiä. Luomien poistoajat tulee varata joko puhelimitse 010 324 6400 tai sähköpostitse info@siluetti.fi

Hinnasto

Hinnat alkaen.

Kryo-käsittely
1-5 ihomuutosta
179€ (alv 0%)
Kryo-käsittely
6-10 ihomuutosta
232€ (alv 0%)
Luomen poisto kirurgisesti
30min (1-3 luomea)
572€ (alv 0%)
709€ (alv 24%)

Lisäksi tarpeen mukaan patologiset tutkimukset (PAD) alkaen 68 €.