Kaikki silmänympärysihosta ja sen hoidosta

Kaikki silmänympärysihosta ja sen hoidosta

Tuija

Kosmetologi

Silmänympärysihomme on luonnostaan noin kolme kertaa ohuempaa kuin muu kasvojen iho, sillä silmänympärysihon kollageenin ja elastiinin tuotanto on hyvin paljon pienempää. Lisäksi yleisesti ihoa suojaava hydrolipidikalvo on heikompi kuin muualla kasvoissa. Silmänympärysalueella ei ole juurikaan talirauhasia, jonka vuoksi alue on automaattisesti kuivempi kuin iho muualla. Jo näistä seikoista johtuen silmänympärysalueen ihoa tulisi hoitaa ja suojata tunnollisesti.

Miten silmänympärysihoa tulisi hoitaa?

Silmänympärysalueen hoito kannattaisi aloittaa jo mahdollisimman nuorella iällä, samaan aikaan kuin aloitamme muutenkin ihonhoidon ja meikkauksen. Silmänympärysaluetta tulisi käsitellä aina hyvin hellävaraisesti ja käyttää tuotteita, jotka ovat suunniteltu juuri kyseiselle alueelle. Koska silmänympärysiho on paljon ohuempi ja herkempi ärsytyksille on tärkeää käyttää hoitavia täsmätuotteita, jotka ravitsevat ja suojaavat ihoa. Kasvojen hoitovoiteet ovat yleensä tuhdimpia ja pyrkivät sitomaan kosteutta ihossa, jonka vuoksi ne saattavat silmänympäryksille käytettäessä aiheuttaa turvotusta ja ärsytystä.

Tyypillisimmät ongelmat silmänympärysihossa

Tyypillisimpiä ongelmia silmänympärysalueella ovat kuivuus, juonteet, tummuus ja kuoppaisuus. Juonteiden tuloa emme voi tietenkään täysin estää, mutta hyvä kosteutus pitää ihon joustavana ja juonteetkin näkyvät ihossa hitaammin. Myös Innopen-hoidolla pystytään saamaan hyviä tuloksia. Hoidossa ihoon tehdään pieniä reikiä, jolloin iho tasoittuu ja tuotteet imeytyvät ihoon paremmin.

  • Suositeltu hoito: Innopen-hoito Siluetissa koko kasvoille 195€
  • Varaa aika

Silmänalusten tummuus taas johtuu useimmiten ohuesta ihosta. Verisuonet kuultavat ohuesta ihosta helposti läpi, jolloin iho näyttää tummalta. Myös stressi ja unettomuus heikentävät verenkiertoa ensimmäisenä silmien alueella, jolloin tummuus saattaa korostua entisestään. Yksittäisiä verisuonia pystytään poistamaan helposti esimerkiksi verisuoni-laserin avulla.

  • Suositeltu hoito: Cutera laser yksittäisille verisuonille 250 €/krt
  • Varaa aika

Kuoppaisuus silmänalusissa johtuu yleensä liian vähäisestä rasvan määrästä alueella ja tämä voi johtua perintötekijöistäkin. Kuoppaisuuteen voi auttaa hyvin rasvansiirto, joka on erittäin tehokas ja täysin luonnollinen menetelmä. Rasvansiirrolla omaa rasvaa siirretään haluttuun kohtaan, jonka myötä ihosta tulee tasaisempi. Rasvansiirrolla pystytään peittämään myös tummuutta, mikäli laserilla ei saada riittävän hyvää tulosta.

  • Suositeltu hoito: Rasvansiirto silmänalusille alkaen 2000€

Tässä muutama loistotuote eri-ikäisten silmänympärysalueiden hoitoon:

  • Medicalia eye gel oxy –C: Päiväksi loistava c-vitamiinia sisältävä tuote virkistämään ja kirkastamaan ihoa. Sopii kaiken ikäisille.
  • Pevonia evolutive eye cream: Tehokosteutukseen ja ravitsemiseen. Sopii kaiken ikäisille.
  • Lumafirm eye contour lift & glow 30+ -vuotiaille: Kun silmänympärysihosi kaipaa kirkastusta ja lisäksi hieman kiinteytystä.
  • Power repair eye contour 40+ -vuotiaille. Kun ihosi tarvitsee hoivaa ja kiinteytystä