Karvanpoiston monet keinot: vahaus, sokerointi ja laser

Siluetti blogi - Karvanpoiston menetelmät

Lämpimät ja aurinkoiset päivät ovat kohta täällä, kuten myös auringossa kuultavat ja hihattomissa paidoissa esille pyrkivät ihokarvat. Karvasodan dramaattisin vuodenaika on siis pian käsillä, ja tähän blogiin onkin koottu useimmin kysyttyjä kysymyksiä karvanpoistosta.

Mitkä ovat yleisimmät kosmetologin käyttämät karvanpoistotekniikat?

Yleisimmät karvanpoistotekniikat ovat vahaus, sokerointi ja karvanpoisto laserilla. Vahauksen ja sokeroinnin perusperiaatteena on poistaa karva juurineen jonkin karvaan tarttuvan aineen avulla. Laseroinnissa karvaan kohdistetaan valovoima, joka saa aikaan karvan kasvun heikentymisen ja lopulta kasvun loppumisen. Laserin aallonpituus kohdistaa energian parhaiten vaaleassa ihossa olevaan tummaan karvatuppeen, joten hoito on tehokkainta tummaan karvoitukseen. Sokeroimalla puolestaan voidaan poistaa jopa kaikkein pienimpiä ja hennompia karvoja kasvojen iholta.

Mitkä ovat yleisimmät käsiteltävät alueet?

Sääret, reidet, käsivarret, kainalot, bikiniraja, brasilialainen sekä kasvojen häiritsevät karvat ovat Siluetissa useimmiten hoidon kohteena. Sokeroimalla voidaan periaatteessa poistaa mitä tahansa kehon karvoja. Laserillakin voidaan käsitellä koko kehoa, mutta parhaat tulokset saadaan vartalon aluelle tehdyllä hoidolla.

Mitkä ovat herkkäihoiselle sopivia karvanpoistomenetelmiä?

Suosittelelmme Siluetissa herkkäihoisille karvanpoistomenetelmäksi sokerointia tai ihokarvojen laserointia. Höylääminen kotona kannattaa jättää minimiin. Höylätessä täytyy muistaa aina huolehtia terän puhtaudesta.

Ovatko tuloket pitkäkestoisia?

Sokeroinnin ja vahauksen tulos kestää yksilöllisesti viikosta neljään viikkoon karvojen kasvusyklistä riippuen. Säännöllinen sokerointi aikaansaa useimmille karvankasvun hidastumisen ja harventumisen. Laserilla tehdyn karvanpoiston tulos on erittäin pitkäkestoinen. On kuitenkin mahdollista, että joskus uusia karvatuppia aktivoituu ja yksittäisiä karvoja muodostuu sinne tänne. Kasvojen laseroinnissa voivat hormonaaliset muutokset, ehkäisy, raskaus tai vaihdevuodet saada aikaan uutta karvankasvua.


Siluetti blogi - Karvanpoiston sokerointi

Sattuuko karvanpoisto?

Kyllä, karvojen poisto sattuu paikka paikoin. Kukaan ei ole kuitenkaan lähtenyt kesken hoitoa pois kivun vuoksi. Sokeroinnin ja vahauksen aiheuttama kipu on repivää siinä missä laseroinnin on enemmän polttavan ärsyttävää. Laseroinnissa kipu toimii kuitenkin myös tärkeänä indikaattorina käytettävän voimakkuuden määrittämisessä.

Mitä riskejä karvanpoistoon liittyy?

Vahauksessa karva vedetään pois vastakarvaan, mikä rasittaa karvatuppea. Myös sokeroinnissa karvatuppi rasittuu hieman, vaikka karva vedetäänkin pois kasvusuuntaan. Hyvin herkkäihoiset saattavat saada sokeronnista karvatupen tulehduksia tai sisäänpäin kasvaneita karvoja.

Laserhoitoon liittyy palovamman riski. Ennen hoitosarjan aloittamista selvitetäänkin konsultaatiokäynnillä huolellisesti asiakkaan tausta, mahdolliset sairaudet ja lääkitykset. Palovamman riski on olemassa myös hoidon jälkeen, sillä hoidettu alue on muutaman viikon erittäin herkkä auringonvalolle. Laserhoidon jälkeen aurinkoa tulee välttää n. 4 viikon ajan.


Siluetti blogi - Karvanpoiston vahaus

Voiko karvojen sisäänpäinkasvua ehkäistä?

Kuorinta ja kosteutus ovat tässä avainsanoja. Kotikäyttöön suosittelemme kuorintaa Pevonian Silky Skin Scrubilla (39€) kerran viikossa sekä ihon hyvää kosteutusta esim. Pevonian BodyRenew-sarjan jasmiini-laventelivoiteella (30€) vartalolle, joka pitää talvellakin ihon pehmeänä ja joustavana.

Montako laser hoitokertaa tarvitaan pysyvän tuloksen saamiseksi?

Laser hoidon tulokset ovat on aina yksilöllisiä. Useimmiten vartalon laserhoidossa käydään viidestä seitsemään kertaan. Bikinirajan ja kainaloiden laserhoidossa tuloksia saadaan yleensä nopeasti. Kasvoilla tulos harvoin on viiden kerran jälkeen vielä täydellinen ja on mahdollista, että hoitokertoja joudutaan tekemään kasvoille läpi elämän, jotta karvankasvu pysyy poissa. Karvankasvu kuitenkin heikkenee ja hidastuu, joten jossain vaiheessa onkin syytä miettiä, onko täydellinen tulos kuitenkaan se tavoiteltavin vai pitäisikö tyytyä eloon muutaman karvan kanssa.

Siluetin kosmetologit vastaavat mielellään kysymyksiisi ja neuvovat oikean hoidon valinnassa.


Varaa aika Siluetti konsultaatioon