Alaluomileikkaus poistaa silmäpussit

Ikämuutokset näkyvät usein ensimmäiseksi silmien ympäristössä. Alaluomen turpeus voi olla myös perinnöllien piirre ulkonäössä. Alaluomileikkauksella saadaan aikaan pirteämpi ja nuorekkaampi ilme.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Tiina, 38 v., tuli Siluetin plastiikkakirurgien Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Ikämuutokset näkyvät alaluomissa

Alaluomen alueella ikämuutokset näkyvät luomen turpeutena sekä toisaalta rasvakudoksen vähentymisenä ja ylimääräisenä ihona. Ns. silmäpussein syynä on yleensä silmäkuopasta alaluomen alle työntyvä rasva. Silmäkuopan rasva voidaan tukea takaisin paikoilleen tai levittää rasvakadon myötä esille tulleen silmäkuopan luisen reunan päälle. Samassa yhteydessä voidaan tehdä myös rasvansiirto poskipäiden alueelle, kulmakarvojen alueelle ja tarvittaessa ohimoille.

– Yleisin kasvojen ulkonäkökirurginen toimenpide on yläluomileikkaus. Siihen verrattuna alaluomileikkauksen toipumisaika on pidempi ja kirurgisena toimenpiteenä se on hieman vaativampi kuin yläluomileikkaus, Katja Puumanen toteaa.

– Koska painovoima toimii alaluomessa silmän sulkemista vastaan, lihaksen toiminnan häiritseminen etenkin ikääntyneessä silmässä johtaa helposti luomen sulkuvajaukseen. Siksi käytämme mielellämme Siluetissa ”no touch” -tekniikkaa, jossa luomen korjaus tapahtuu osin sisäkautta, sidekalvon kautta, osin yläluomen kautta eli häiritsemättä silmänympäryslihaksen toimintaa, Timo Pakkanen kertoo.

Leikkauksesta toipuu nopeasti eikä ”silmäpussien” korjauksesta tehdä alaluomien iholle välttämättä lainkaan arpia. Rasvansiirron avulla voidaan kompensoida silmäkuopan reunojen, eli poskipääalueen ihonalaiskerroksen ohenemista. Silmänalusten tummaa sävyä voidaan lisäksi tarvittaessa korjata ns. nanorasvansirron avulla.

Alaluomileikkaus voidaan tehdä nuorellekin

Tiina työskentelee ravintola-alalla ja haluaisi näyttää iloiselta ja reippaalta asiakaspalvelutilanteissa. Hän ilmoittautui Kauneuden hinta -ohjelmaan toiveenaan päästä eroon silmäpusseista.

– Nuoresta iästään huolimatta Tiinalla todettiin selvät silmäpussit eli silmäkuopan sisäistä rasvaa oli työntynyt väärään paikkaan alaluomen ihon alle ja lisäksi poskipäät olivat rasvakadon myötä madaltuneet lisäten entisestään Tiinan väsynyttä ja alakuloista ilmettä, Katja Puumanen toteaa.

Timo Pakkanen kertoo, että Tiinan alaluomileikkauksessa silmänympäryslihaksen kiinnityskohtaa vapautettiin sidekalvon kautta laserveitsen avulla, jolloin silmäkuopan rasva saatiin täyttämään alaluomen ja posken välistä uurretta. Lisäksi Tiinalle siirrettiin hieman omaa rasvaa poskipäiden ja silmäkuopan reunan väliselle alueelle antamaan poskipäille nuorekasta pyöreyttä. Rasva otettiin navan ympäriltä vatsanpeitteistä.

Tiina oli tyytyväinen Siluetista saamaansa apuun ja näyttää nyt persoonansa mukaiselta, valoisalta ihmiseltä.

Kuvat ennen ja jälkeen - silmäluomileikkaus


Siluetti - silmäluomileikkaus ennen ja jälkeen
Siluetti - silmäluomileikkaus ennen ja jälkeen
Siluetti - silmäluomileikkaus ennen ja jälkeen
Siluetti - silmäluomileikkaus ennen ja jälkeen