Alaluomileikkaus poistaa silmäpussit

Asiakaskokemus

Ikämuutokset näkyvät usein ensimmäiseksi silmien ympäristössä. Alaluomen turpeus voi olla myös perinnöllinen piirre ulkonäössä. Alaluomen ongelmia lisää erityisesti sellainen anatominen tilanne, jossa silmämunan etureuna on edempänä kuin silmäkuopan alareuna. Alaluomileikkauksen avulla voidaan saada aikaan pirteämpi ja nuorekkaampi ilme.

Ikämuutokset näkyvät alaluomissa

Alaluomen alueella ikämuutokset näkyvät luomen turpeutena sekä toisaalta rasvakudoksen vähentymisenä ja ylimääräisenä ihona. Silmäkuopan rasva painuu alaluomessa silmänympäryslihasta vasten aiheuttaen ns silmäpussin.. Silmäkuopan rasva voidaan tukea takaisin paikoilleen tai levittää rasvakadon myötä esille tulleen silmäkuopan luisen reunan päälle. Samassa yhteydessä voidaan potilaan omia rasvasoluja käyttäen palauttaa tilavuutta poskipäiden ja kulmakarvojen alueelle ja tarvittaessa ohimoille.

Yleisin kasvojen ulkonäkökirurginen toimenpide on yläluomileikkaus. Siihen verrattuna alaluomileikkauksen toipumisaika on pidempi ja kirurgisena toimenpiteenä se on hieman vaativampi kuin yläluomileikkaus.

Koska painovoima toimii alaluomessa silmän sulkemista vastaan, lihaksen toiminnan häiritseminen etenkin ikääntyneessä silmässä johtaa helposti luomen sulkuvajaukseen. Siksi käytämme mielellämme Siluetissa ”no touch” -tekniikkaa, jossa luomen korjaus tapahtuu takakautta eli sidekalvon kautta ja osin yläluomen kautta eli häiritsemättä silmänympäryslihaksen toimintaa.

Leikkauksesta toipuu nopeasti eikä ”silmäpussien” korjauksesta aiheudu alaluomien iholle välttämättä lainkaan arpia. Rasvansiirron avulla voidaan kompensoida silmäkuopan reunojen, eli poskipääalueen ihonalaiskerroksen ohenemista. Silmänalusten tummaa sävyä voidaan lisäksi tarvittaessa korjata ns. nanorasvansirron avulla.

Alaluomileikkaus voidaan tehdä nuorellekin

Tiina, 38v hakeutui Siluetin plastiikkakirurgi Timo Pakkasen vastaanotolle. Tiina työskentelee ravintola-alalla ja haluaisi näyttää iloiselta ja reippaalta asiakaspalvelutilanteissa. Hänellä on toiveenaan päästä eroon silmäpusseista.

Nuoresta iästään huolimatta Tiinalla todettiin selvät silmäpussit eli silmäkuopan rasva oli painunut alaluomen ihoa vasten ja lisäksi poskipäät olivat rasvakadon myötä madaltuneet, lisäten entisestään Tiinan väsynyttä ja alakuloista ilmettä.

Tiinan alaluomileikkauksessa silmänympäryslihaksen kiinnityskohtaa vapautettiin sidekalvon kautta laserveitsen avulla, jolloin silmäkuopan rasva saatiin täyttämään alaluomen ja posken välistä uurretta. Lisäksi Tiinalle siirrettiin hieman omaa rasvaa poskipäiden ja silmäkuopan reunan väliselle alueelle antamaan poskipäille nuorekasta pyöreyttä. Rasva otettiin navan ympäriltä vatsanpeitteistä.

Tiina oli tyytyväinen Siluetista saamaansa apuun ja näyttää nyt persoonansa mukaiselta, valoisalta ihmiseltä.

Kuvat ennen ja jälkeen - silmäluomileikkaus


Siluetti - silmäluomileikkaus ennen ja jälkeen
Siluetti - silmäluomileikkaus ennen ja jälkeen
Siluetti - silmäluomileikkaus ennen ja jälkeen
Siluetti - silmäluomileikkaus ennen ja jälkeen