Rasvaimu ja ylimääräisen ihon poisto käsivarsista

Huomattavasta painonpudotuksesta jää usein muistoksi löystynyttä ihoa, joka ei palaudu. Esteettisten haittojen lisäksi ihoylijäämä voi olla monin tavoin epämukavaa pukeutumisen, hygienian ja ihon terveyden kannalta.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Merja, 41 v., tuli Sairaala Siluetin plastiikkakirurgien Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Nopean laihtumisen seurauksena iholöysyyttä

Merja pudotti painoaan huikeat kahdeksankymmentä kiloa vain viidessä vuodessa. Nykyisen painonsa Merja saavutti muuttamalla radikaalisti elämäntapojaan sekä hakeutumalla mahalaukun pienennysleikkaukseen v. 2009.

Merja kokee pukeutumisen vaikeaksi ja on kärsinyt huonosta itsetunnosta jo lapsesta lähtien. Merja toivoo, että hänen elämänlaatunsa paranisi lisää, jos laihdutuksesta jäänyttä ihoylijäämää voitaisiin korjata.

Kauneuden hinta -ohjelmassa plastiikkakirurgit Katja Puumanen ja Timo Pakkanen analysoivat, miten Merjan käsivarsien ihoylijäämää poistaa.

– Merjalla on nopean laihtumisen seurauksena yläraajojen huomattavaa iholöysyyttä, jota voidaan korjata leikkaushoidolla ja rasvaimulla Timo Pakkanen toteaa.

Käsivarsien muotoiluleikkauksella voidaan poistaa paikallisesti ylimääräistä ihoa ja rasvaa. Leikkauksessa ylimääräinen ihonalainen rasvakudos poistetaan ensin rasvaimulla, jolloin rasvasolujen välissä olevat muut rakenteet säilyvät ja lopuksi poistetaan ylimääräinen iho.

– Merjalla on menossa pitkä prosessi kehonkuvansa suhteen. Elämänlaatu on tärkeintä, Katja Puumanen korostaa.

Käsivarsien pienen ihoylimäärän poistamista leikkaamalla tulee tarkoin harkita, koska leikkauksesta jää aina arpi. Merjan tapauksessa leikkaustulos oli onnistunut, eivätkä arvet estäneet Merjaa pukemasta hihatonta kesämekkoa. Muutos Merjan minäkuvassa näkyi lopputarkastuksessa hänen koko olemuksestaan.

Kuvat ennen ja jälkeen - käsivarsien muotoilu


Siluetti - käsivarsien muotoilu ennen ja jälkeen
Siluetti - käsivarsien muotoilu ennen ja jälkeen
Siluetti - käsivarsien muotoilu ennen ja jälkeen
Siluetti - käsivarsien muotoilu ennen ja jälkeen