Kauneusleikkaus voi edellyttää laihduttamista - Kauneuden Hinta

Ylipaino kerryttää vyötärölle rasvaa, josta voi olla vaikea hankkiutua eroon pelkällä liikunnalla ja ruokavaliolla. Myös rajun laihtumisen tai raskauden jälkeen jää vatsan alueelle ihoylimäärää, joka voi aiheuttaa monenlaista vaivaa. Ylipainoisen potilaan leikkauspäätöstä tehdessä plastiikkakirurgi joutuu miettimään tarkkaan leikkaukseen liittyvät riskit.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Kati, 34 v., tuli Siluetin Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Vatsan muotoiluleikkaus edistää terveyttä

Valovoimainen ja esiintymistä rakastava Kati kantaa mukanaan henkistä ja fyysistä taakkaa. Hän menetti hiuksensa pälvikaljun myötä ja sai roikkuvan vatsanahan kaksosraskauden jälkeen. Kalju on lähinnä ulkonäköongelma, mutta runsas ihoylimäärä vyötäröllä vaikuttaa ulkomuodon lisäksi hygieniaan, terveyteen ja pukeutumiseen.

Kauneuden hinta -ohjelman asiantuntijat, plastiikkakirurgit Katja Puumanen ja Timo Pakkanen kertoivat Katille, että päänahan osalta he eivät voi auttaa, mutta ylimääräisen kudoksen poistaminen vatsan alueelta voi olla mahdollista.

– Leikkaus olisi teknisesti helpompi, jos Kati painaisi kymmenen kiloa vähemmän. Ylipaino lisää paitsi ihonalaisrasvaa, mutta etenkin vatsaontelon sisäisen rasvan määrää. Tätä rasvaa emme pysty kirurgisesti poistamaan. Lihasten korjaus keskilinjaan ja samanaikainen vatsaontelon sisäisen rasvan suuri tilavuus saattavat yhdessä johtaa vatsaontelon sisäisen paineen nousuun ja pallean kohoamiseen ja edelleen hengitysongelmiin, Timo Pakkanen sanoo.

Hyvästi ylisuuri vatsanahka ja raskausarvet

Pohdinnan jälkeen Kati päätettiin leikata. Hänelle tehtiin abdominoplastia, eli vatsan muotoiluleikkaus. Samalla korjattiin raskaudesta johtunut vatsalihasten erkautuma, sekä siirrettiin napa oikealle paikalleen.

Kati toipui erinomaisesti. Toimenpiteen myötä poistui alavatsan hautuva kudospoimu ja vatsan pyöreys sekä suuri osa raskausarvista. Jäljelle jääneet arvet siirtyivät alemmas vähemmän näkyville.

Kati pitää leikkaukseen lähtemistä yhtenä elämänsä parhaista päätöksistä. Huumorintajuisena naisena hän otti ilostaan kaiken irti ja järjesti ”vatsaröllykkänsä” muistoksi juhlat.

Kuvat ennen ja jälkeen - vatsan muotoiluleikkaus

Siluetti - vatsan muotoiluleikkaus ennen ja jälkeen
Siluetti - vatsan muotoiluleikkaus ennen ja jälkeen

Siluetti - vatsan muotoiluleikkaus ennen ja jälkeen
Siluetti - vatsan muotoiluleikkaus ennen ja jälkeen