Liian isot rinnat aiheuttavat kipuja ja hankaloittavat liikuntaa

Suurten rintojen aiheuttamat terveysongelmat ovat moninaisia. Fyysisten vaivojen lisäksi rintavuus voi herättää epämukavaa huomiota sosiaalisissa tilanteissa, hankaloittaa liikuntaharrastuksia, pukeutumista ja jokapäiväistä elämää.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Miia, 38 v., tuli Sairaala Siluetin plastiikkakirurgien Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Rintojen pienennysleikkaus voi kohottaa itsetuntoa

Miia sai rinnat jo 10-vuotiaana. Häntä myös kiusattiin suurten rintojen takia. Edelleen aikuisiällä Miia kokee liian suurten rintojen vaikuttavan itsetuntoon ja kokemukseensa naisellisuudesta. Suuret rinnat aiheuttavat päivittäisiä niska- ja hartiakipuja, sekä päänsärkyä.

– Jo aamusta on niskat jumissa, Miia kertoo Kauneuden hinta -ohjelmassa.

Erityisesti kesällä rinnat aiheuttavat myös ihorikko-ongelmia. Vuonna 2012 Miia aloitti elämäntaparemontin. Hän pudotti painoa yli kaksikymmentä kiloa. Laihtumisen jälkeen Miia pääsi kunnallisen sairaanhoidon kautta löystyneen vatsanihon leikkaukseen. Koska rinnat jäivät painonpudotuksen jälkeen suuriksi, Miia päätti tulla Katja Puumasen ja Timo Pakkasen vastaanotolle. Sairaala Siluetissa Miian tilanne arvioitiin kokonaisvaltaisesti ja hänelle tarjottiin mahdollisuutta rintojen pienennystoimenpiteeseen.

– Suomalaiset ovat isorintaista kansaa. Kipuoireet ovat lääketieteellinen syy leikkaushoidolle. Haluamme tarjota Miialle mahdollisuuden kivuttomaan elämään, Katja Puumanen toteaa.

Miian molemmista rinnoista poistettiin satoja grammoja. Leikkauksen jälkeen rinnat ovat pienemmät, mutta myös keskenään symmetrisemmät.

Miia urheilee paljon, mutta rinnat hankaloittavat liikkumista. Hän toivoo, että rintaleikkaus tukisi myös hänen terveellistä elämäntapaansa ja lisäisi liikunnan mahdollisuutta. Miia on haaveillut rintojen korjausleikkauksesta jo viisitoista vuotta.

- Leikkauksen seurauksena rinta pienenee ja painopiste siirtyy ylöspäin ja lähemmäksi vartaloa. Tämä yleensä auttaa potilaan niska-hartiaoireisiin, toteaa Timo Pakkanen

– Monet naiset miettivät leikkausta pitkään, jopa kymmenen tai viisitoista vuotta. Leikkauksen jälkeen he ovat äärimmäisen tyytyväisiä ja sanovat usein, että miettivät viisitoista vuotta liikaa, plastiikkakirurgi Katja Puumanen kertoo.

Myös Miia oli todella tyytyväinen leikkaustulokseen. Niskasäryt jäivät leikkauspöydälle ja liikuntaharrastus on saanut lisää vauhtia. Miia on hankkinut Personal Trainerin ja aloittanut juoksemisen.

–Tavoitteenani oli hyvä olo. Leikkaus on elämäni parhaita juttuja, Miia sanoo jälkitarkastuksessa.

Kuvat ennen ja jälkeen - rintojen pienentäminen


Siluetti - rintojen pienennys ennen ja jälkeen
Siluetti - rintojen pienennys ennen ja jälkeen