Nuoren naisen rintojen muodon korjaaminen

Naisen rinnat ovat aina keskenään erilaiset. Aina rinnat eivät vastaa muodoltaan naisen ikää, jolloin voidaan harkita korjausleikkausta.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Pia, 26 v., tuli Sairaala Siluetin plastiikkakirurgien Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Rintaleikkauksella ikää vastaavat rinnat

Pia teki huikean elämäntaparemontin ja pudotti yli sataan kiloon kivunnutta painoaan 35 kg. Pia urheilee säännöllisesti, jopa 5–6 kertaa viikossa. Laihtumisesta huolimatta hänen rintansa ovat edelleen varsin kookkaat ja jäivät roikkuviksi. Pia yrittää litistää rintansa urheiluliiveillä, mutta kokee sen epämukavaksi. Rinnat aiheuttavat särkyjä. Pia halusi kuulla Kauneuden hinta -ohjelman plastiikkakirurgien näkemyksen rintojensa muodon korjaamisesta.

– Pian rintojen muoto ei ole nuoren, 26-vuotiaan naisen, vaan näyttää 40-vuotiaan, neljä lasta imettäneen rinnoilta, Katja Puumanen toteaa.

– Iho vetäytyy laihdutuksen jälkeen, mutta ei palaudu aina tarpeeksi. Pian rintojen iho on venynyt ja arpeutunut, Timo Pakkanen toteaa.

Pian rinnoissa on mastopatiaa, eli rintarauhaskudoksen kyhmymäisyyttä. Tämä aiheuttaa myös kipuja, jota ei voida välttämättä täysin poistaa leikkauksessa.

Ei Omegaa ennen leikkausta

Plastiikkakirurgina Katja Puumanen on sitä mieltä, että Omega-valmisteet olisi syytä kieltää. Pian leikkaukseen valmisteiden aiempi käyttö antoi lisähaastetta, sillä ne aiheuttivat ongelmia veren hyytymiseen. Muutoin leikkaus sujui hyvin ja tulos vastasi odotuksia.

Pian säryt jäivät pois leikkauksen myötä. Hänellä on nyt muutenkin ”parempi fiilis ja ryhdikkäämpi olo”. Myös urheilu on nyt mielekkäämpää.