Pienet rinnat suuremmiksi silikoni-implanteilla

Lähes rinnattoman, hoikan naisen toive suuremmista rinnoista on usein hyvin maltillinen ja inhimillinen. Rinnattomuus voi aiheuttaa häpeää ja sosiaalisia paineita tilanteissa, joissa ei voi kätkeytyä vaatteiden suojaan. Jopa aikuiset saattavat syyllistyä asiattomiin kommentteihin, jotka pienirintainen voi kokea henkisesti hyvin raskaina, jopa kiusaamisena.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Jenna, 30 v., pääsi Sairaala Siluetin plastiikkakirurgien Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Rintojen suurentaminen silikoni-implanteilla sopii hoikalle vartalolle

Rintojen kokoa voidaan suurentaa silikoni-implanteilla tai rasvansiirrolla. Rintojen suurentaminen silikoni-implanteilla on yleisin rintojen ulkonäkökirurginen toimenpide Suomessa ja maailmalla. Rasvansiirto sopii harvoin hyvin hoikalle henkilölle, koska hyvään lopputulokseen pääsemiseksi siirrettävää rasvakudosta ei ole riittävästi, joten silikoni-implantit ovat usein ainoa vaihtoehto.

– Vastaanotolle tullessaan Jenna, kahden pienen lapsen äiti, kertoi harkinneensa 15 vuoden ajan rintojen suurennusleikkausta. Pienirintaisuuden vuoksi häntä oli koulussa ja sen jälkeenkin kiusattu, jopa niin pahasti, että kiusaamisen aiheuttama ahdistus oli johtanut teini-iässä itsensä vahingoittamiseen viiltelemällä, Katja Puumanen kertoo.

Elämänsä muuten tasapainoon saanut Jenna oli jo vuosia päivittäin kärsinyt pienirintaisuudestaan, joten Katja Puumanen Timo Pakkanen päättivät auttaa Jennaa tekemällä rintojen suurennusleikkauksen.

Rintaleikkaustulokseen tyytyväinen potilas

Kauneuden hinta -ohjelmassa Jennalle päädyttiin laittamaan silikoni-implantit, sillä hän on rakenteeltaan hyvin hoikka. Jennan leikkaus ja toipuminen sujuivat hyvin ja lopputulos oli Jennan toivomuksen mukainen luonnollinen, hänen vartalonsa mittasuhteisiin hyvin sopiva.

– Jälkitarkastuksen yhteydessä oli ilo nähdä rintoihinsa silminnähden tyytyväinen Jenna, se antaa myös kirurgille hyvän mielen, Katja Puumanen toteaa.

Viiltelyarpia on vaikea korjata

Timo Pakkanen ja Katja Puumanen näkevät vastaanotoillaan valitettavan usein viiltelystä aiheutuneita arpia. Joskus arpia voidaan saada hieman vähemmän näkyviksi tekemällä arvenkorjausleikkauksia, pigmentoimalla arvet tai tekemällä kohollaan olevien arpien hionta. Mikään näistä menetelmistä ei poista arpia kokonaan. Tämän takia myös Jennan tapauksessa päädyttiin olla tekemättä arpikorjausta.

– Toivoisinkin, että nuoret itse uskaltaisivat matalammalla kynnyksellä puhua ahdistuksestaan ystävilleen, vanhemmilleen tai esimerkiksi kouluterveydenhuollossa, jotta he saisivat pikaisesti ammatillista apua ennen kuin itsetuhoisuus saa konkreettisia muotoja, Katja Puumanen toteaa.

Kuvat ennen ja jälkeen - rintojen suurennus silikoni-implanteilla


Siluetti - silini-implantit ennen ja jälkeen
Siluetti - silini-implantit ennen ja jälkeen
Siluetti - silini-implantit ennen ja jälkeen
Siluetti - silini-implantit ennen ja jälkeen