Eroon löysästä ihosta ja riippuvatsasta leikkauksella - Kauneuden Hinta

Painonvaihtelu, huomattava laihtuminen ja raskaudet aiheuttavat vyötärön ja vatsan alueen ihon löystymistä. Vaikka painonhallinta onnistuisi, ei iho aina palaudu entiselleen. Tapauskohtaisesti hoidoksi sopii abdominoplastia eli vatsan muotoiluleikkaus tai torsoplastia eli vartalon muotoiluleikkaus. Leikkauksen yhteydessä voidaan poistaa myös ylimääräistä rasvaa rasvaimulla.

Painonpudotuksesta jäi roikkuvatsa

Katariina, 23 v. on kärsinyt ylipainosta koko ikänsä. Hän aloitti elämänmuutoksen syksyllä 2014. Hän on siitä asti pudottanut painoaan 40 kg ja käynyt salilla. Painonpudotuksesta Katariinalle on jäänyt ihoylijäämä vatsan alueelle, joka aiheuttaa epämukavuutta liikkuessa ja urheillessa. Vartalon ihoylijäämä vaikuttaa negatiivisesti Katariinan elämänlaatuun.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Katariina pääsi Siluetin Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Sopiva toimenpide - rasvaimu ja torsoplastia

Rasva ei lähde aina laihduttamalla, eikä löystynyt iho kiinteydy toivotulla tavalla. Vyötärölinjaa voidaan keventää ylimääräisestä ihosta ja rasvasta vartalon muotoiluleikkauksella.

– Joskus iho ja ihonalainen kudos vyötärön ja koko keskivartalon alueella ovat niin venyneitä, että se aiheuttaa sekä fyysisiä että psyykkisiä ongelmia. Silloin pelkkä rasvaimutoimenpide ei riitä hyvän lopputuloksen saamiseksi, vaan tarvitaan myös torsoplastiaa. Tähän päädyimme Katariinan tapauksessa, plastiikkakirurgi Timo Pakkanen kertoi.

Leikkaus antoi mukavan elämän takaisin

Torsoplastia ei ole pelkästään esteettinen eli ulkonäkökirurginen toimenpide, vaan se voi myös helpottaa ylimääräisen iihorikkoja. Rasvakudoksen määrän vähenemisellä on myös positiivisia, yleisiä terveysvaikutuksia.

Siluetin leikkaustiimi ja Katariina ovat tyytyväisiä leikkaustulokseen. Rankan laihdutusurakan ja vaativan, useita tunteja kestäneen leikkauksen läpi käynyt Katariina voi nyt tehdyn korjausleikkauksen myötä harrastaa ja pukeutua vapaammin sekä viettää mukavaa nuoren naisen elämää.

Kuvat ennen ja jälkeen - abdominoplastia ja torsoplastia

Siluetti - abdominoplastia ennen ja jälkeen
Siluetti - abdominoplastia ennen ja jälkeen

Siluetti - abdominoplastia ennen ja jälkeen
Siluetti - abdominoplastia ennen ja jälkeen