Rasvansiirto rintoihin voi olla vaihtoehto rintaimplanteille

Kaikissa tapauksissa rintojen suurentaminen silikoni-implantilla ei ole paras leikkausvaihtoehto. Esimerkiksi rintojen epäsymmetriaa tai tubulaarisuutta, eli putkimaista kehityshäiriötä korjattaessa plastiikkakirurgi voi suositella rasvansiirtoa.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Katri, 34 v., tuli Siluetin plastiikkakirurgien Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Rasvansiirto tasapainottaa vartaloa

Personal Trainerina työskentelevä Katri on kärsinyt vartalostaan nuoresta asti. Epävarmuus heijastuu myös hänen ammatti-identiteettiinsä ja ihmissuhteisiinsa. Keskivartalon rasva ei tunnu lähtevän kovasta treenistä huolimatta. Katri on miettinyt rintaimplanttien hankkimista jo vuosia, sillä hänen rintansa ovat pienet ja epäsymmetriset.

– Katrin tilanne on haastava. On asioita, joihin ei voi vaikuttaa, kuten maskuliinisen leveä rintakehä, mutta on myös asioita, joihin voi vaikuttaa. Voimme korjata tubulaarista rintaa, Katja Puumanen kertoo.

Rasvansiirrossa siirretään potilaan omaa rasvaa paikasta toiseen. Katrin tapauksessa rasvaa otettiin vatsanalueelta ja siirrettiin rintoihin. Näin hoidetaan kahta aluetta samassa leikkauksessa, eli potilas saa lisää täyteläisyyttä rintoihin ja vatsanseudun ylimääräisen rasvan määrä vähenee.

– Kaikki siirretty rasva ei jää pysyvästi paikoilleen. Suurin poistuma tapahtuu noin kolmessa kuukaudessa. Katrin tapauksessa rasvaa jäi hyvin, Katja Puumanen toteaa.

Luonnollinen leikkaustulos

– Katri on hyvä esimerkki potilaasta, jolle rintaimplantti ei ole hyvä ratkaisu. Siksi päädyimme rasvansiirtoon. Leikkaustulos on luonnollinen ja saatiin selvä muutos sekä rintojen sekä vartalon osalta, Timo Pakkanen sanoo.

Myös Kauneuden hinta -ohjelmaan päässyt Katri on hyvin tyytyväinen hoitotulokseen ja kokee itsensä nyt ”noin sata kertaa naisellisemmaksi”.

Kuvat ennen ja jälkeen - rintojen suurennus rasvansiirrolla

Siluetti - rintojen suurennus rasvansiirrolla ennen ja jälkeen
Siluetti - rintojen suurennus rasvansiirrolla ennen ja jälkeen
Siluetti - rintojen suurennus rasvansiirrolla ennen ja jälkeen
Siluetti - rintojen suurennus rasvansiirrolla ennen ja jälkeen