Rintojen suurennus rintaimplanteilla voi auttaa itsetuntoon

Rintojen koko ja muoto ovat yksilöllisiä. Rinnat myös muuttuvat elämän aikana ikääntymisen, raskauksien, imetysten ja painonvaihteluiden myötä. Rintojen kokoa voidaan suurentaa silikoni-implanteilla tai rasvansiirrolla.

Jonna on ollut aina pienirintainen. Hänellä on viisi lasta, joista vanhin 7v. Nyt 2-vuotiaitten kaksosten imetyksen jälkeen rinnat pienenivät merkittävästi. Rinnattomuus on aiheuttanut Jonnalle sosiaalisia paineita ja vakavia itsetunto-ongelmia.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Jonna, 28 v., pääsi Sairaala Siluetin plastiikkakirurgien Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Rintojen suurentaminen silikoni-implanteilla on henkilökohtainen valinta

Jonnan tapaan monet naiset kokevat syyllisyyttä toiveestaan päästä ulkonäkökirurgiseen leikkaukseen. Nainen saattaa pelätä, että häntä pidetään turhamaisena, tai että rahankäyttö kauneusleikkaukseen ei ole oikeutettua. Näistä syistä toimenpiteeseen menemistä voidaan lykätä vuosia tai leikkaukseen hakeudutaan kertomatta siitä muille.

Leikkaukseen menemisen pitää aina olla harkittu ja henkilökohtainen päätös, ja näin oli myös kaikilla Kauneuden hinta -ohjelmaan valituilla henkilöillä.

– Rintojen suurentaminen silikoni-implanteilla on yleisin rintojen ulkonäkökirurginen toimenpide niin Suomessa kuin maailmallakin. Tyypillinen rintojen suurennusta miettivä potilas vastaanotollani on noin 35-vuotias äiti, joka on miettinyt asiaa pitkään. Tavoitteena hänellä on mahdollisimman luonnollinen lopputulos ja toiveena saada ”entiset rinnat” takaisin, jotta peilikuva vastaisi enemmän potilaan omaa kehokuvaa. Mielestäni kyse ei ole turhamaisuudesta, vaan naisen oikeudesta päättää omasta kehostaan ja sen ulkonäöstä. Hyvin tärkeää kuitenkin on, että leikkauspäätöksen tekee potilas itse eikä esimerkiksi aviomies, Katja Puumanen kertoo.

Plastiikkakirurgialla parempi elämänlaatu

Ulkonäköongelmat voivat pahimmillaan painaa mieltä päivittäin ja rajoittaa sosiaalista elämää. Tyytymättömyys omiin rintoihin voi vaikuttaa negatiivisesti myös parisuhteeeen ja seksuaalisuuteen.

Rintaleikkauksessa olleet naiset haluavat usein rohkaista muita pienirintaisuudesta kärsiviä naisia harkitsemaan rohkeasti leikkausvaihtoehtoa.

– Rintojen suurennusleikkaus suunnitellaan aina yksilöllisesti huomioiden potilaan rakenne ja mittasuhteet sekä potilaan toiveet lopputuloksesta. Apuna tässä käytetään 3D-mallinosta. Suunnittelussa, toteutetussa leikkauksessa, toipumisessa, jälkitarkastuksissa ja seurannassa on avainasemassa potilasturvallisuus. Rintojen suurennuspotilaat ovat yksi kaikkein tyytyväisimmistä potilasryhmistä, Katja Puumanen sanoo.

Jonnalle leikkaus toi muodokkaamman poven lisäksi paremman itsetunnon ja lisäsi kokonaisvaltaisesti elämänlaatua. Nyt hän menee mielellään alustavaateostoksille, pukeutuu kesämekkoihin ja vie lapsensa uimahalliin. Äidin ilo ja tyytyväisyys omaan kehoon heijastuu koko suurperheen hyvinvointiin.

Kuvat ennen ja jälkeen - rintojen suurennus

Siluetti - rintojen suurennus ennen ja jälkeen
Siluetti - rintojen suurennus ennen ja jälkeen