Rintojen muodonkorjaus voi vaikuttaa positiivisesti potilaan minäkuvaan

Rintojen suuri koko voi herättää epämukavaa huomiota sosiaalisissa tilanteissa, hankaloittaa liikuntaharrastuksia, pukeutumista ja jokapäiväistä elämää. Joskus psyykkiset tekijät puoltavat leikkaushoitoa jopa enemmän kuin fyysiset ongelmat.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Mirella, 34 v., tuli Sairaala Siluetin plastiikkakirurgien Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Rintojen rasvakudoksen määrä vaikuttaa leikkaustulokseen

– Tuntuu, että rintani eivät ole enää osa minua, vaan kasa nahkaa, Mirella sanoo Kauneuden hinta -ohjelmassa.

Vain 160 cm pitkä Mirella kärsii todella paljon rintojensa suuresta koosta. Siluetin vastaanotolla myös plastiikkakirurgit toteavat, että Mirellan rinnat ovat riippuvat ja tyhjentyneet. Painonpudotuksen myötä rasvaa on hävinnyt myös dekolteealueelta. Mirellan rinnoissa on myös paljon rasvakudosta, mikä aiheuttaa haasteita leikkaushoidolle.

– Tässä tapauksessa mietityttää potilaan tyytyväisyys mahdollisen leikkauksen lopputulokseen. Mirella kokee ongelmansa isompana kuin se onkaan. Rintojen paino tai suuruus ei ole ongelma, vaan rintojen riippuvuus ja se, miten hän sen itse kokee, Katja Puumanen pohtii.

Löystyneen kudoksen takia Mirellalle ei voida tehdä pystyrintoja, eikä menetettyä pyöreyttä saada dekolteelle leikkaushoidolla. Leikkaustulos ei liioin voi olla pysyvä, sillä painonvaihtelut ja ikääntyminen näkyvät rinnoissa. Lisäksi muodon korjausleikkauksesta jää aina arpia.

Tarkan harkinnan jälkeen Timo Pakkanen ja Katja Puumanen haluavat tarjota Mirellalle leikkausmahdollisuuden.

”Pidän itseäni onnekkaana”

Mirella odottaa leikkausta innokkaana. Hän on ajatellut paljon tulevaa kesää, aurinkoa, jalkapallon pelaamista ja ulkoilua, ilman liikkumista ja pukeutumista häiritseviä kookkaita rintoja.

Timo Pakkanen kertoo, että rintojen rauhaskudoksen vähäisyys suhteessa rasvakudokseen saattaa vaikuttaa korjauksen tulokseen. Runsas rasvakudos ei välttämättä ylläpidä rinnan muotoa, jolloin kudos antaa periksi.

Mirella on heti leikkauksen jälkeen helpottunut. Nyt hänen ei tarvitse enää miettiä pukeutumista, kuten ennen ja rakas jalkapalloharrastuskin on mielekkäämpää. Jälkitarkastuksessa Mirella suorastaan säteilee.

– Pidän itseäni onnekkaana. Ulkoinen olemukseni on ryhdikkäämpi, enkä enää peittele itseäni hartiat lysyssä, Mirella kertoo.

- Saimme tässä vaiheessa hyvän tuloksen, mutta varsinainen lopputulos on nähtävissä jälkitarkastuksessa vuoden kohdalla, muistuttaa Timo Pakkanen

Kuvat ennen ja jälkeen - rintojen muodonkorjaus

Siluetti - rintojen muodonkorjaus
Siluetti - rintojen muodonkorjaus