Vatsan muotoiluleikkaus muiden leikkausten jälkeen

Vatsan alueen leikkausarpien paraneminen voi jäädä kesken raskauden tai nopean lihomisen takia. Vaikka raskauskilot saisi karistettua tai laihdutuksessa onnistuisi, ei iho välttämättä enää palaudu entiselleen ja vanhat leikkausarvet näkyvät ikävästi.

Kauneuden hinta -ohjelmassa Tiia, 30 v., tuli Sairaala Siluetin plastiikkakirurgien Timo Pakkasen ja Katja Puumasen vastaanotolle.

Eroon ihoylijäämästä leikkaushoidolla

Tiialla todettiin vain 18-vuotiaana hyvänlaatuinen kasvain munasarjojen ja kohdun välistä. Haava parani, mutta vatsa jäi Tiian kertoman mukaan ”oudon näköiseksi”. Hänelle alkoi myös kertyä ylipainoa. Muutaman vuoden päästä Tiian vatsa oirehti taas ja edessä oli uusi leikkaus. Tämän jälkeen hän tuli raskaaksi. Raskauskilojen lisäksi Tiian paino nousi reippaasti synnytyksen jälkeisen masennuksen johdosta. Vihdoin vuonna 2015 Tiia oli siinä kunnossa, että hän jaksoi tehdä elämäntapamuutoksen ja pudottaa painoaan reippaasti.Tiialle, kuten useimmille aikuisena runsaasti painoaan pudottaneille, on jäi roikkuva vatsanahka, jossa lisäksi näkyvät aiempien leikkauksien arvet.

Tiia ilmoittautui Kauneuden hinta -ohjelmaan, koska ulkonäköä haittaava vatsa aiheuttaa hänelle runsaasti sosiaalisia paineita. Tiia on sinkku ja toivoisi kohtaavansa mukavan kumppanin, mutta kokee sen nyt vartalonsa takia hankalaksi.

– Tiian alavatsalla oli aiemman leikkauksen jäljiltä hankala alakeskiviiltoarpi ja lisäksi reilusti ihoylimäärää. Tällaisessa tilanteessa vatsanpeitteiden korjausleikkaus on hyvä vaihtoehto. Raskauden jäljiltä erkaantuneet vatsalihakset voidaan korjata ja samalla päästään eroon hygieniahaittaa aiheuttavasta arvesta sekä ylimääräihosta. Tiian kohdalla oli myös mahdollista käyttää vatsan korjauksessa poistettu ylimäärärasva hyödyksi rintojen epäsymmetrian korjaukseen, Timo Pakkanen kertoo.

Ensimmäisellä jälkitarkastuskäynnillä todettiin, että Tiian vatsanpeitteiden arpiongelma, ihon löysyys ja rintojen kokoero olivat korjaantuneet. Lopullinen tulos arven ja rasvansiirron osalta nähdään kuitenkin vasta vuoden kohdalla.

Kuvat ennen ja jälkeen - vatsan muotoilu


Siluetti - vatsan muotoilu ennen ja jälkeen
Siluetti - vatsan muotoilu ennen ja jälkeen
Siluetti - vatsan muotoilu ennen ja jälkeen
Siluetti - vatsan muotoilu ennen ja jälkeen