Laserhoidosta apua pigmenttimuutoksiin

Laserhoidosta apua pigmenttimuutoksiin

Mistä pigmenttimuutokset tulevat?

Pigmenttimuutokset voivat olla synnynnäisiä, kuten esimerkiksi pisamat ja syntymämerkit. Ikä, hormonitoiminnan muutokset, kuten raskaus ja ehkäisymenetelmät sekä UV-säteily aiheuttavat pigmenttimuutoksia. Auringonvalo tummentaa ja voimistaa jo olemassa olevia läiskiä ja aiheuttaa uusia pigmenttimuutoksia. Auringon UV-säteilyn johdosta ihon pigmenttisolut alkavat tuottaa liikaa pigmenttiä, mikä näkyy ihon pinnalla värimuutoksina. Tehokas aurinkosuojaus joko vaatteilla tai suojavoiteilla on ainoa keino ehkäistä pigmenttimuutoksia.

Pigmenttimuutoksia voidaan vaalentaa hoitovoiteilla, kemiallisella kuorinnalla ja laserilla.
Hoitovoiteita on hyvä käyttää kotona, tuotteesta riippuen jopa ympärivuotisesti, mutta niistä on harvoin riittävästi apua ainoana hoitomuotona. Pigmenttimuutoksesta riippuen esimerkiksi kemiallisten kuorintojen sekä laserhoitojen sarjahoidoilla saadaan usein hyviä tuloksia mihin tahansa kehon alueelle. Pienet muutokset voivat korjaantua yhdellä laserointihoitokerralla, mutta laajoihin ja itsepintaisiin muutoksiin vaaditaan useimmiten useampi hoitokerta.

Cutera®-laser on tehokas kasvojen, kaulan ja dekolteen pigmenttimuutosten hoidossa
Cutera®-laserhoidot perustuvat ihon pigmentin lämpöreaktioon. Hoidetun alueen pigmenttimuutos tummuu pulssivalon lämpöenergian johdosta ja muuttuu rakeiseksi sekä hilseileväksi. Pigmentti poistuu ihon oman aineenvaihdunnan mukana. Hoito tuntuu iholla kevyenä, lämpimänä nipistyksenä. Hoitoon ei tarvita kipulääkitystä tai puudutusta eikä hoidolla juuri ole toipumisaikaa. Iho voi punoittaa hoidon jälkeen ja itse pigmenttimuutokset tummuvat hieman, mutta meikkiä voi käyttää jo samana päivänä.

Cutera®-laserhoidolla voidaan käsitellä koko kasvojen alueen pigmenttimuutokset kerralla. Hoidon jälkeen iho on myös kauttaaltaan heleämpi ja elpynyt. Iho saattaa punoittaa hoidon jälkeen muutaman tunnin tai enimmillään seuraavaan päivään asti. Hoidon jälkeen tulee suojautua hyvin auringolta 2-4 viikon ajan, sillä kaikki laser- ja voimavalohoidot altistavat ihon auringon UV-säteilylle ja iho saattaa palaa herkemmin auringossa. Syksy ja talvi ovatkin parasta aikaa hoitojen tekemiselle. Hoitotulokset ovat nähtävissä muutaman viikon kuluessa hoidosta.

Maksuttomassa Siluetti Konsultaatiossa arvioidaan pigmenttimuutokset sekä tehdään tarvittaessa koelaserointi.


Varaa aika konsultaatioon


Cutera®-hoito kasvoille 455€/kerta, 1065€/3 kertaa
Yksittäisten pigmenttimuutosten poisto 250€

Laserhoito asiakas