Mesoterapia ja mikroneulaus ihonhoidossa

Siluetti blogi - Mesoterapia ja mikroneulaus

Samira

Kosmetologi

Mesoterapia, mikroneulaus, mesorullat ja neulauskynät ovat jatkuvasti esillä blogeissa, lehdissä ja mainoksissa. Asiaan vihkiytymättömillä saattavat neulaushoidon käsitteet mennä sekaisin, eikä ihme. Tässä blogissa avaamme eri neulaushoitojen eroja, jotta hoidon valitseminen olisi helpompaa.

Mesoterapialla tarkoitetaan useimmiten ihon alle neulalla tehtäviä pistoksia, joita tehdään ympäri kasvoja ja erityisesti ongelmakohtiin. Ihoon injektoidaan mm. hyaluronihappoa sekä c-vitamiinipistoksia.

Mikroneulauksen hoitoteho puolestaan perustuu pieniin paikallisiin pistoksiin, joilla voidaan kohdistaa alueelle vaikuttavia aineita. Neulat aiheuttavat iholla myös mikrovaurion, jota iho lähtee luonnollisesti korjaamaan kollageenin ja elastiinin muodostuksella. Hyvin suuri osa muistakin laitehoidoista, kuten laser, radiofrekvenssi ja kemialliset kuorinnat, perustuvat tähän kollageeni- ja elastiinisynteesin stimuloimiseen.

  • InnoPen™ -mikroneulaushoito on hyvä hoito ikämuutoksille, aknearville ja ihon kunnon yleiseen elvyttämiseen.
  • Hoitoa suositellaan erityisesti paksulle, elottomalle tai aknearpiselle iholle.
  • Hoidolla saadaan usein hyviä tuloksia, kun tavoitteena on parantaa ihon kuntoa, tasoittaa aknearpia ja kevyitä juonteita tai heleyttää ihoa.
  • Mikroneulaus kannattaa aina antaa koulutetun ammattilaisen käsiin, sillä hoidolla voidaan saada aikaan myös ihovaurioita väärällä neulansyvyydellä tai liian voimakkailla hoitotuotteilla.

Mikroneulausta voidaan tehdä sekä mesorollerilla että InnoPen™ -mikroneulauskynällä. Rollerilla tehtävä hoito tehdään samalla syvyydellä koko kasvoille ja tästä syystä se ei välttämättä enää ole kovinkaan suosittu tapa tehdä mikroneulausta. Mesorollerin on syrjäyttänyt viime vuosina mikroneulauskynä, jolla on monia etuja verrattuna rolleriin.

Miksi mikroneulaukseen

Mikroneulaukseen hakeudutaan yleensä, kun ihoon tahdotaan virkistystä ja elvytystä, tai ikämuutoksia tai aknearpia tahdotaan häivyttää. Osa on yksinkertaisesti saattanut kuulla niin paljon hyvää mikroneulauksesta, että tulee hoitoon sen vuoksi. Mikroneulaus sopii hyvin monelle ihotyypille. Kaikista herkimmille ja couperoottisimmille ihotyypeille en mielellään lähde tekemään hoitoa, sillä hoito ei ole kevyimmästä päästä. Ohuelle iholle tehtäessä olen äärimmäisen varovainen hoitoa tehdessäni, jotta en vaurioittaisi tai arpeuttaisi ihoa liikaa. Couperosan ja punoituksen voi kuitenkin helposti kiertää, joten lievät punoittelut eivät hoitoa tai hoitotehoa haittaa.

Mikroneulauksella aiheutetaan ihoon mikrovaurio. Neulauskynällä hoitoa tehdessä useat pienet neulat liikkuvat äärimmäisellä nopeudella tehden pieniä mikrokanavia, joita pitkin saadaan imeytettyä hoitavaa tehoainetta syvemmälle kudoksiin. Näissä hoidoissa riittää neulan syvyydeksi 0,2-0,5 mm. Mikäli tahdotaan stimuloida kollageenin ja elastiinin muodostumista, tulee neulan pituuden olla syvempi, 0,8-2 mm. Mikroneulauskynällä voikin valita neulattavan alueen mukaan syvyyden 0,1-2,0 mm väliltä, joten se on todellinen monitoimilaite. Tänä päivänä tuntuukin hullulta, että vielä pari vuotta sitten ennen InnoPen™ -mikroneulauskynän käyttöä on rullailtu samalla syvyydellä koko kasvoja – miksei tätä keksitty aikaisemmin!

Hoito mikroneulauskynällä ei varsinaisesti ole mikään hemmotteluhoito, mutta ei mitenkään mahdottoman kivuliaskaan. Puudutusta ei hoitoon tarvita. Nopea neulan liike sekä erittäin pienet neulat eivät varsinaisesti kipua aiheuta, ja itse neulauksen kesto on niin lyhyt, että sen sietää oikein hyvin.

Iho kaipaa huomiota myös hoidon jälkeen

Neulauksen aikana sekä sen jälkeen käytetään hoitotavoitteeseen sopivaa seerumia, jolla olisi hyvä jatkaa myös kotihoitoa. Neulauksen jälkeen kasvoille laitetaan rauhoittava, post-operatiivinen naamio ja naamion aikana teen nipistelevän hoidon kestäneelle asiakkaalle palkinnoksi ihanan ja rentouttavan niska-hartiahieronnan. Pitäähän hoidosta jäädä hyvä mieli!

Hoidon jälkeen kasvot punoittavat yleensä pari tuntia, joillakin paikoitellen vielä seuraavana päivänäkin. Iho alkaa yleensä hilseilemään noin viikon päästä hoidosta. Hilseily on merkki ihon uudistumisesta, joten se ei missään nimessä ole negatiivinen reaktio. Tämä kannattaa kuitenkin huomioida, mikäli on esimerkiksi juhlia tulossa sillä meikki ei tunnetusti pysy hilseilevällä iholla.

Hoidon jälkeen on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota hygieniaan 24 tunnin ajan. Iho on tämän aikaa ns. ”auki” ja mikrokanavat luovat näinollen väylän myös bakteereille. Tyynyliinojen vaihto, meikkisiveltimien pesu, kasvojen rauhaan jättäminen ja pusuttelevien lemmikkien välttely kotona on suositeltavaa ja jaksankin aina painottaa tätä asiakkaille. Myös hikoilu, urheilu, sauna ja kuumat kylvyt sekä suihkut ovat kiellettyjä vuorokauden ajan hoidon jälkeen.

Kotiin suosittelen mikroneulaushoidon jälkeen käytettäväksi hoitoa tukevan Pevonian C-vitamiiniseerumin (105€/30ml) tai Micro-retinol seerumin (99€/30ml). Hoidon jälkeen olisi hyvä käyttää hieman paksumpaa ja ravitsevampaa voidetta ja tähän oivallinen voide on Medicalia-sarjan Gentle cream (69€/50ml).

Innopen Pevonia

Tuotteet ovat ostettavissa vain Siluetista.

Mikäli olet kiinnostunut mikroneulaushoidoista, vastaan mielelläni kysymyksiin sähköpostitse info@siluetti.fi tai voit aina tulla Siluetti konsultaatioon juttelemaan tästä tai muistakin ihonhoitoon liittyvistä, mieltä askarruttavista asioista. Konsultaatiohan on eClubilaisille maksuton. Nähdään Siluetissa!