Minnan rintaimplanttileikkaus – Osa 1. Ennen leikkausta

Minnan rintaimplanttileikkaus ennen operaatiota

Minna aloitti rintaleikkauksen harkitsemisen jo viisi vuotta sitten, kun oli lopettanut ensimmäisen lapsensa imetyksen. Toisen lapsen syntymän ja imetyksen lopettamisen jälkeen päätös rintaleikkauksesta vahvistui ja Minna oli varma, että haluaa leikkaukseen. Hän ei kuitenkaan ollut vielä täysin varma, oliko perheen lapsiluku täynnä ja leikkaus jäi odottamaan oikeaa ajankohtaa.

Konsultaatiosta varmuutta

”Ajatus leikkaukseen menosta syntyi, kun aiemmin pienet ja täyteläiset rinnat muuttuivat imetyksen myötä tyhjiksi pusseiksi”, Minna kertoo.

Vuonna 2018 Minna päättikin, että ajankohta oli oikea rintaleikkausta ajatellen. Hän oli tutkinut mahdollisia vaihtoehtoja operaation toteutustavoista ja varasi ajan konsultaatioon. ”Arvelin jo etukäteen, että rasvansiirto rintoihin ei ole minulle mahdollista, joten implantit olisivat ainoa tapa saada täyteläisemmät rinnat. Meninkin konsultaatioon sillä ajatuksella, että ammattilainen kertoo minulle mikä olisi paras vaihtoehto, koko ja malli.”

Ennen plastiikkakirurgin vastaanottoa Minnan rintojen nykytilanteesta otettiin valokuvat. Tämän jälkeen konsultaatiossa yhdessä plastiikkakirurgin kanssa keskusteltiin siitä, millainen operaatio juuri Minnalle sopisi.

”Kerroin oman näkemykseni siitä, millaista tulosta haen. Plastiikkakirurgi oli kanssani samaa mieltä ja lähdin vastaanotolta hoitosopimuskaavakkeiden kera”, Minna kertoo.

Unettomia öitä

”Muutaman viikon päästä mieleeni alkoi tulla ’mitä jos’ -kysymyksiä – olinhan menossa tieten tahtoen leikkaukseen, joka ei ollut terveyssyistä pakollinen”, Minna muistelee.

”Mietin myös olenko valmis siihen, mitä mahdollisesti voi olla edessä heti leikkauksen jälkeen tai kenties viiden tai 15 vuoden kuluttua: voivatko implantit rikkoontua tai keho hylkiä niitä?” Myös implanttien koko mietitytti Minnaa: ”Monella ystävistäni rintaimplanteista annettiin 2-3 vaihtoehtoa. Itse sain konsultaatiossa kuitenkin vain yhden vaihtoehdon.”

Minna päätti käydä vielä uudelleen plastiikkakirurgin vastaanotolla, jotta mittaukset voitaisiin tehdä toistamiseen ja mahdolliset vaihtoehdot arvioida vielä kertaalleen. Kirurgi oli yhä samaa mieltä – ehdotetulla vaihtoehdolla saataisiin parhaiten aikaan Minnan toivoma lopputulos. ”Kokeilimme mallikappaleita omiin liiveihini ja lopputulos näytti siltä, mitä toivoin. Sain mielenrauhan implanttien koosta ja olin tyytyväinen valintaan.”

Odottavan aika on pitkä

Vastaaotolla Minna kävi syyskuun lopulla. Leikkauspäivän hän varasi marraskuun puolivälissä, minkä jälkeen edessä olivat vielä laboratoriokokeet ja ultraäänitutkimus.

”Viikkoa ennen leikkausta sain sairaanhoitajalta soiton leikkausvarmistuksesta. Kävimme läpi valmistautumisen – syömättä ja juomatta pitäisi olla kuusi tuntia ennen leikkausta ja korut tulisi poistaa ennen sitä”, Minna kertaa.

Urheilun Minna tauotti kirurgin suositusten mukaan kaksi viikkoa ennen leikkauspäivää, jottei urheiluharrastus aiheuttaisi kireyttä rintalihaksiin.

”Lisäksi aloin käyttää raskausarpivoidetta kuukauden ennen leikkausta. Kävin myös lymfahieronnassa leikkausta edeltävänä päivänä.”