Minnan rintaimplanttileikkaus – Osa 3. Leikkauksen jälkeen

Minnan rintaimplanttileikkaus - Osa 3. Leikkauksne jälkeen

Minna kävi Siluetissa rintaimplanttileikkauksessa loppuvuonna 2018. Leikkaukseen Minna halusi, sillä rinnat olivat muuttuneet lastensaannin ja imetyksen myötä.

Minnan operaatiota edeltävistä ajatuksista voit lukea lisää aiemmasta blogiartikkelistamme. Täältä voit lukea lisää itse operaatiosta ja ensimmäisistä viikoista leikkauksen jälkeen.

Minnan toipuessa rintaleikkauksesta oli rintojen arkuus hävinnyt noin kolmen viikon kuluttua operaatiosta. ”Tukiliivejä käytin kuitenkin ohjeen mukaan, neljä viikkoa leikkauksesta eteenpäin”, Minna kertoo. Kun arkuus ja mustelmat hävisivät, alkoi Minna kaivata jo urheilun ja liikunnan pariin. ”Maltoin kuitenkin odottaa urheilun aloittamisen kanssa.”

Toipuminen etenee

Kahden kuukauden kuluttua leikkauksesta Minna aloitti vähitellen liikunnan. ”Toipuminen sujui onneksi hyvin, vaikka välillä rintoihin tuli pientä kiristyksen tai jomotuksen tunnetta.”

Minna siirtyi myös käyttämään silikonista ihoteippiä, sillä paperiteippi ärsytti hänen ihoaan etenkin liikunnan yhteydessä.

Rintojen palautuminen leikkauksesta vaatii aikaa, ja todellisen lopputuloksen näkee vasta kun paranemisprosessi on tarpeeksi pitkällä. Viimeinen jälkitarkastus on vuoden kuluttua ja jatkossakin rinnat tutkitaan ultraäänitutkimuksella 3 vuoden välein. ”Alkuun oikea rinta oli aavistuksen korkeammalla ja kovemman tuntuinen, mutta koska vasemmassa rinnassani oli jo ennen leikkausta enemmän löysyyttä, en huolestunut asiasta”, Minna muistelee. ”Kolmen kuukauden kohdalla rinnat olivat asettuneet, ja tuloskin muuttui symmetrisemmäksi.”

Peilikuva miellyttää

Minna on operaatioon tyytyväinen, eikä päätös ole kaduttanut kertaakaan. ”Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Oma peilikuva miellyttää nyt enemmän”, Minna kertoo.

”Vaikka pukeudun samalla tavalla kuin aiemminkin, vaatteet näyttävät paremmalta päällä. Mieltäni lämmittää myös se, että rintaliivit ja bikinit täyttyvät kauniisti.”

Leikkaus on tuonut muutoksia myös muuhun elämään. ”Olin aiemmin vatsallanukkuja, mutta nyt vatsallaanolo ei tunnu enää miellyttävältä. Olenkin siirtynyt nukkumaan selälläni tai kyljelläni. Olen myös hieman varovaisempi esimerkiksi lasteni kanssa – kun lapset tulevat syliin, koetan hieman suojella rintoja sillä en halua niihin puristusta.”

Rintojen koon muutoksen Minna on huomannut myös urheillessa. ”Juostessa tai hyppiessä tiedostan, että rinnat ovat isommat kuin aiemmin. Tukevien urheiluliivien kanssa se ei kuitenkaan tunnu epämiellyttävältä.”

Rintaleikkaus on aina iso päätös

Kaiken kaikkiaan Minna on todella tyytyväinen niin lopputulokseen kuin koko rintaimplanttiprosessiinkin. ”Kaikki meni prosessin alusta loppuun todella hyvin.”

Mitä Minna sitten antaisi ohjeeksi rintaleikkausta harkitsevalle? ”Asioita on hyvä käydä läpi, hankkia tietoa ja ottaa selvää – kunhan sen tekee luotettavalta taholta, kuten ammattitaitoisen plastiikkakirurgin vastaanotolla. Kannattaa myös miettiä tarkoin, onko itse valmis leikkaukseen ja onko ajankohta juuri itselle sopiva.”