Naisten intiimikirurgia

Genitaalialueen esteettisen kirurgian tarpeen syynä voi olla fyysinen haitta tai esteettinen ongelma. Tavallisimpia fyysisiä oireita ovat kipu ja arkuus sekä emättimen väljyys. Nuorilla naisilla esiintyvä yhdyntäkipu voi johtua kroonisesta haavaumasta emättimen suuaukon alaosassa (fissura). Leikkauksen aiheita voivat myös olla klitoriksen liikakasvu eli hyperplasia ja neitsyyden keinotekoinen palauttaminen immenkalvoa korjaamalla.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Naisten intiimikirurgia Sairaala Siluetissa aloitetaan aina leikkaavan plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ensikäynnillä keskustellaan asiakkaan toiveista ja odotuksista. Plastiikkakirurgi myös kertoo asiakkaalle kaiken oleellisen toimenpiteeseen valmistautumisesta jälkihoitoon. Hoitosuunnitelmaan kuuluu myös yksityiskohtainen kustannusarvio.

Varaa aika Sairaala Siluettiin leikkaavan lääkärin vastaanotolle konsultaatioon. Konsultaatiokäynti ei velvoita leikkaukseen.

Kenelle sopii?

Sairaala Siluetin ammattitaitoiset kirurgit auttavat asiakkaitamme, joilla on esimerkiksi häpyhuulten liikakasvua, emättimen väljyyttä, välilihan eli perineumin arpia tai haavauma genitaaleissa. LIsäksi kirurgit suorittavat myös hymenplastiaa eli immenkalvon korjausta.

Intiimikirurgia tehdään paikallispuudutuksessa

Edellä mainitut leikkaukset voidaan tehdä useimmiten paikallispuudutuksessa. Paraneminen tapahtuu nopeasti. Leikkauksessa käytettävät langat sulavat itsestään, joten niitä ei tarvitse jälkikäteen poistaa. Muutaman päivän sairasloma voi olla tarpeen leikkauksen laajuudesta riippuen.

Kustannukset

Esteettinen hoito ei yleensä kuulu Kela-korvausten piiriin.

Hinnat alkaen.

Emättimen muotoilu
vaginan muotoiluleikkaus
3476€ (alv 0%)
4310 € (alv 24%)
Häypyhuulten muotoilu
3177€ (alv 0%)
3939€ (alv 24%)
Hymenplastia
2965€ (alv 0%)
3677€ (alv 24%)

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
- Siluetti Peruutus -hinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää


Lue lisää emättimen kiinteytyksestä

Emättimen väljyys

Väljyys liittyy useimmiten synnytyksiin. Emättimen väljyyttä korjattaessa leikkausmenetelmän valinnalla on merkitystä ja leikkaus tulee tehdä mahdollisimman hellävaraisesti. Uusimpana hoitomuotona on käytetty rasvansiirtoa. Rasvasiirrännäisen vaikutus perustuu kantasoluihin, jotka muuttuvat vaginassa sidekudokseksi, mikä tukevoittaa seinämän rakennetta.

Hymenplastia

Immenkalvon eli hymenin korjaus on yksinkertainen ja helppo toimenpide. Repeytynyt kalvo korjataan muutamalla ompeleella.

Häpyhuulten liikakasvu

Pienten häpyhuulten koko vaihtelee yksilöllisesti. Häpyhuulten liikakasvu voi aiheuttaa naiselle fyysisiä ongelmia. Iho voi hankautua rikki urheillessa tai vaatteiden hankauksesta. Kookkaat häpyhuulet voivat häiritä myös yhdynnässä. Lääketieteellisesti kookkaat häpyhuulet eivät ole poikkeavuus tai kehityshäiriö, vaan esteettinen haitta.

Häpyhuulten liikakasvun leikkauksessa poistetaan ylimääräistä kudosta, sen verran kuin siitä on haittaa. Leikkauksesta paraneminen tapahtuu nopeasti eikä komplikaatioita ole yleensä lainkaan.

Välilihan eli perineumin arvet

Episiotomia-arpi tai synnytyksessä tapahtuneen välilihan repeämän arpeutuminen aiheuttaa monille kipeitä oireita. Arpi voi ärtyä, se voi kiristää ja aiheuttaa yhdyntäkipua sekä limakalvot voivat hangata ja kuivua. Leveä arpi ja perineumin löystyminen tekevät emättimen aukosta väljän, jolloin emättimen limakalvo työntyy näkyviin. Väljyys heikentää myös seksuaalista nautintoa sekä tuottaa kiusallisia oireita, kun emättimeen pääsee ilmaa yhdynnän aikana tai urheillessa.

Välilihan arpien leikkauksessa arpikudos poistetaan kokonaan, jonka jälkeen haavapinnat ommellaan huolellisesti yhteen siten, että normaali anatomia palautuu. Samalla voidaan korjata emättimen aukon tai välilihan alueen löysyyttä.