Nauti kesäauringosta ihoa varjellen

Siluetti blogi - Valmista ihosi kesään

Charlotta

Kosmetologi

Aurinkoa on kiittäminen monesta hyvästä asiasta. Kesäinen auringonvalo piristää ja hellii lämmöllään. Auringonvalo on luontainen D-vitamiinin lähde, joten se tekee hyvää myös keholle. Auringonvalosta voi nauttia turvallisesti, kun muistaa suojautua siltä riittävän hyvin.

Auringon ultraviolettisäteily jaetaan kolmeen osaan: UVA, UVB ja UVC, joista UVC jää ilmakehään. UVA-säteily tunkeutuu ihon syvempiin kerroksiin. UVB- säteily puolestaan vaikuttaa ihon pinnalla; se saa aikaan D-vitamiinituotannon ja paksuntaa ihoa. Suurina määrinä ja suojaamattomalle iholle UVB-säteily aiheuttaa punoitusta ja jopa ihon palamista. Sekä UVA- että UVB -säteily saavat aikaan iholla rusketuksen, joka on itseasiassa kehon oma reaktio ihon suojelemiseksi auringonvalon haitoilta.

Iholla on pitkä muisti

Iho muistaa saamansa auringon vielä pitkään, ja vauriot saattavat näkyä ihon pinnalla vasta vuosien päästä. Iho voi kuivua ja siihen tulee juonteina sekä pigmenttimuutoksia. Näitä vaarallisempia ovat auringon ultraviolettisäteilyn aiheuttamat ihon erilaiset syöpäkasvaimet. Ihosyöpiä on monenlaisia, aurinkokeratoosista melanoomaan. Pitkäaikainen altistus ultraviolettisäteilylle ilman riittävää aurinkosuojausta nostaa ihosyöpien riskiä huomattavasti. Ihon palaminen kasvattaa riskiä sairastua ihosyöpään entisestään. On harhaluulo, että esimerkiksi solariumin rusketus ennen aurinkolomaa suojaisi ihoa vaurioilta. Solariumista saatava UVA-säteily aiheuttaa ainoastaan välittömän rusketuksen ilman UVB-säteilyn ihoa suojaavaa ja paksuntavaa vaikutusta.

Panosta aurinkosuojaan

Mitä vaaleampi ja ohuempi iho, sen parempaa suojaa se kaipaa. Jos haluat tänä kesänä tehdä yhden palveluksen ihollesi, valitse laadukas aurinkosuoja. Ihonhoidossa ennaltaehkäisy on huomattavasti vaivattomampaa ja edullisempaa kuin vaurioiden korjaaminen myöhemmin. Aurinkovoiteen päivittäinen käyttö ja säännöllinen lisääminen on tärkeää. Suojakerroin saa olla korkea, mieluiten SPF30.

Suojakerroin SPF (sun protection factor) kertoo, kuinka hyvän suojan voide antaa iholle UVB-säteilyltä. Erityisen tärkeää on valita suoja, jossa on sekä UVA- että UVB-suoja. Tunnistat tuotteen merkinnästä UVA+UVB tai ”Broad spectrum”.

Avattu aurinkosuoja säilyttää täyden tehonsa 12 kuukautta, joten edelliskesän aurinkovoide on hyvä vaihtaa uuteen. Pevonian Youth Renew™ Tinted Cream SPF30 on hyvä vaihtoehto. Voiteessa on kosteuttavan hyaluronihapon ja UVA+UVB -suojan lisäksi kevyt sävy.

Hellepäivinä UV-säteily on voimakkainta keskipäivällä, jolloin kannattaa suosia varjoisempia paikkoja sekä etenkin päätä ja olkapäitä suojaavaa vaatetusta.

Heleä iho hoitolasta

Kasvojen ihoa hoidetaan kosmetologilla säännöllisesti ympäri vuoden, mutta kesän kynnyksellä huomio kiinnittyy myös vartalon ihoon. Aurinko herättelee varaamaan vartalohoitoja. Näistä suosituimpia ovat erilaiset vartalokuorintahoidot, jotka valmistelevat ihoa auringolle sekä selluliittia häivyttävä laitehoito Velashape3. Myös ihokarvojen poistot ovat suosituimpien kesähoitojen joukossa.

Voimakkaita happokuorintoja tai laserhoitoja ei suositella kesällä tehtäväksi, sillä ne voivat lisätä pigmenttimuutoksia yhdessä auringon valon kanssa. Kesäaikaan kasvojen tehohoidoksi kannattaa valita lempeä, mutta tehokas radiofrekvenssihoito. Esimerkiksi leukalinjaa napakoittava Cutera® Titan™ sopii sarjahoidoksi läpi vuoden. Kesän juhlia varten toimii Oxygeneo+RF todellisena tuhkimohoitona. Nämä kesähoidot eivät vaadi toipumisaikaa eivätkä altista ihoa auringolle sen enempää kuin muutkaan kasvohoidot, mutta aurinkosuoja on muistettava.


YouthRenew™ Tinted Cream, hinta 58€