Otsan ja kulmakarvojen kohotusleikkaus

Iän myötä kasvojen ihonalaisen rasvan määrä vähenee, iho ja kudokset menettävät vähitellen kimmoisuuttaan, minkä seurauksena kasvot veltostuvat ja kasvojen ilme muuttuu väsyneeksi. Otsan alueella kulmakarvojen lepoasento siirtyy alemmas ja yläluomiin tulee ihon löysyyttä. Otsan kohotus tehdään hiuspohjaan tai otsan ihoon tehdyn avauksen kautta. Otsaa ja kulmakarvoja tuetaan ylemmäksi, samalla käsitellään lihaksia poimujen vähentämiseksi.

Kenelle leikkaus sopii?

Otsankohotusleikkauksella pyritään palauttamaan kulmakarvojen asento normaaliksi ja otsan muoto sekä nuorekas ilme takaisin. Otsan leikkauksiin ei ole suositusikää, mutta useimmissa tapauksissa otsaa korjataan yläluomien korjauksen yhteydessä. Otsankohotusleikkaus voidaan tehdä jo ensimmäisten ikääntymismuutosten ilmaantuessa tai vasta sitten, kun niitä on jo selvästi havaittavissa.

Toimenpide

Kasvojen yläosan, otsan kohotusleikkaus voidaan tehdä silloin, kun kulmakarvat ovat laskeutuneet yläluomien päälle tai otsassa on poimuisuutta. Toimenpide voidaan tehdä hiusrajan tai hiuspohjan kautta avoimesti, jolloin voidaan samalla tarvittaessa poistaa ihoa tai muotoilla otsaluuta. Toinen vaihtoehto on tehdä toimenpide hiuspohjan pienten ihoavausten kautta, jolloin yleensä käytetään luuhun kiinnitettäviä nastoja. Kulmakarvojen kohotus voidaan tehdä myös poistamalla kaistale ihoa suoraan kulmakarvojen yläpuolelta. Otsan ja kulmakarvojen kohotuksen lievä vaikutus voi olla nähtävissä myös yläluomissa ja nenän kärjen asennon muuttumisessa.

Otsan muotoilu hinnat

Otsan muotoilun kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta. Vastaanotolla potilas saa yksityiskohtaisen kustannusarvion suunnitelluista toimenpiteistä. Vammojen jälkeisessä kudosten muotoilussa käytettynä vakuutukset yleensä korvaavat toimenpiteen.

Hinnat alkaen.

Otsan kohotusleikkaus
7653€ (alv 0%)
9490€ (alv 24%)

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
- Siluetti Peruutus -hinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää