Rasvaimu

Rasvaimu on yksi yleisimmistä ulkonäkökirurgian toimenpiteistä. Rasvaimulla tarkoitetaan kudosten ihonalaisen rasvan poistamista. Näin saadaan korjatuksi vartalon ja raajojen muotoa.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Sairaala Siluetissa plastiikkakirurgian ja esteettisten hoitojen suunnittelu lähtee aina asiakkaan yksilöllisistä toiveista ja tarpeista, joihin asiantuntevat plastiikkakirurgimme antavat näkemyksensä. Hoitosuunnitelmasta Siluetissa vastaa lääkäri, joka tekee arvion tavattuaan asiakkaan henkilökohtaisesti vastaanotollaan.

Kenelle rasvaimutoimenpidettä suositellaan?

Rasvaimu on tehokas muotoilumenetelmä ihonalaisen rasvan poistoon. Rasvaimu voidaan tehdä kaiken ikäisille. Menetelmä sopii parhaiten potilaille, joiden ihon kimmoisuus on normaali, eikä iholla ole epätasaisuutta. Näissä tapauksissa rasvaimun tulokset ovat hyviä ja tulos ennustettavissa.

Suosittelemme rasvaimua olkavarsien, lonkkien ulkosyrjien, pakaroiden, vatsan, kylkien, polvien, nilkkojen, leuan ja kaulan rasvanpoistoon ja muotoiluun. Rasvaimulla voidaan muokata myös rintoja sekä vartaloa. Rasvaimu sopii myös rasvakasvainten poistoon sekä rasvansiirtoihin.

Rasvaimu nukutuksessa tai paikallispuudutuksessa

Ennen toimenpidepäätöstä, asiakkaalle tehdään aina perusteellinen terveystarkastus. Mahdolliset sairaudet, lääkitykset, tottumukset ja allergiat otetaan aina Siluetissa leikkausta suunniteltaessa huomioon. Rasvaimu on kirurginen toimenpide, johon liittyvät samat riskit kuin leikkauksiin yleensä.

Rasvaimulla poistetaan rasvaa normaalisti korkeintaan 2–3 litraa rasvaa kerralla. Toimenpide kestää alle tunnista kolmeen tuntiin. Laaja rasvaimu tehdään useimmiten nukutuksessa anestesialääkärin valvonnassa.

Rasvaimu ei vaadi pitkää jälkihoitoa. Jos toimenpide on tehty paikallispuudutuksessa, niin kotiin pääsee muutaman tunnin tarkkailun jälkeen. Nukutuksen jälkeen asiakas jää sairaalaan tarkkailtavaksi yhdeksi yöksi.

Rasvaimutoimenpiteestä toipuminen ja sairausloma

Jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman tasainen, rasvaimun jälkeen hoidettu alue tuetaan siteillä tai tukiliiveillä. Mahdolliset ompeleet poistetaan viikon kuluttua toimenpiteestä. Rasvaimun jälkeen sairausloma on 1–4 viikkoa riippuen rasvaimun laajuudesta sekä potilaan työn luonteesta. Yleensä rasvaimussa ollut asiakas on täysin työkunnossa jo parin viikon kuluttua leikkauksesta.

Liikuntaharrastukset voi yleensä aloittaa jo parin viikon kuluttua toimenpiteestä. Siluetin lääkärit ja hoitohenkilöstö vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiinne, joten urheilu- ja liikuntaharrastusten aloittamisesta kannattaa neuvotella ammattilaisten kanssa.

Arvet minimoidaan oikealla tekniikalla

Koska toimenpiteessä imetään rasvaa ihon alta, seurauksena syntyy helposti verenpurkaumia ja turvotusta. Mustelmat katoavat parissa viikossa, mutta turvotus saattaa jatkua jopa kuukauden ajan. Kipulääkitykseksi riittävät yleensä tavalliset käsikaupan särkylääkkeet.

Näkyviä arpia rasvaimusta ei jää, sillä toimenpiteessä käytettävää imukärkeä varten ihoon tehdään vain pieni viilto. Viilto tehdään mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan, esimerkiksi vatsan alueella navan lähelle tai häpykarvoituksen peittoon. Reiden rasvaimussa viilto tehdään yleensä reiden ja pakaran väliseen poimuun tai nivustaipeeseen. Ihoviillot suljetaan tarvittaessa ompelein.

Rasvaimuhinnasto

Rasvaimulla tehtävän muotoilun kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta. Vastaanotolla jokaiselle asiakkaallemme tehdään hoitosuunnitelma ja kustannusarvio. Vakuutusyhtiö tai Kela korvaavat joissain tapauksissa rasvaimutoimepiteitä.

Rasvaimu-asiakkaillemme suosittelemme nestekiertoa edistäviä ja rasvakudosta tasoittavia vartalohoitoja, jotka kiihdyttävät rasva-aineenvaihduntaa ja nopeuttavat toipumista. Tarjoamme asiakkaillemme hoitosarjan erikoishintaan.

Hinnat alkaen.

Muotoilu rasvaimulla
(kasvot, leuan alus)
3211€ (alv 0%)
3982€ (alv 24%)
Muotoilu rasvaimulla
(polvi/nilkka)
3156€ (alv 0%)
3913€ (alv 24%)
Muotoilu rasvaimulla
(reidet)
4340€ (alv 0%)
5381€ (alv 24%)
Muotoilu rasvaimulla
(vatsa ja kyljet)
4036€ (alv 0%)
5004€ (alv 24%)
Vatsan rasvaimu
(pieni alue)
3478€ (alv 0%)
4314€ (alv 24%)

Toimenpiteet sisältävät tukitekstiilit.