Rasvansiirto kasvojen kohotukseen ja rintojen muotoiluun

Rasvansiirto on kirurginen toimenpide, jolla kasvoja ja vartaloa muotoillaan siirtämällä asiakkaan omaa rasvakudosta. Rasvansiirtoa varten rasvasolut otetaan pienellä rasvaimulla potilaan ihon alaisesta rasvakudoksesta vartalosta tai alaraajoista.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Sairaala Siluetissa tehtävän toimenpiteen suunnittelu alkaa leikkaavan plastiikkakirurgin tai erikoissairaanhoitajan konsultaatiolla. Ensi käynnillä keskustellaan asiakkaan toiveista ja odotuksista sekä käydään läpi kaikki oleelliset toimenpiteeseen liittyvät seikat aina leikkaukseen valmistautumisesta jälkitarkastukseen. Käynnillä asiakas saa yksilöllisen hoitosuunnitelman sekä yksityiskohtaisen kustannusarvion suunnitelluista hoitotoimenpiteistä.

Kenelle suositellaan?

Rasvansiirto voidaan tehdä aikuisille miehille ja naisille esimerkiksi poskipäiden, huulien, huulien ympäristön ja silmien ympäristön muotoiluun. Rasvansiirtoa käytetään myös kasvojenkohotusleikkausten ja rintojen muotoiluleikkausten yhteydessä näitä leikkauksia täydentävänä toimenpiteenä. Rasvansiirtoa voidaan myös käyttää omana muotoilutoimenpiteenä.

Rasvansiirto on hyvä menetelmä myös kasvojen ikääntymisestä johtuvan kudoskadon korjaamiseen, sillä rasvansiirrolla voidaan korjata kasvojen tilavuus ennalleen.

Lisäksi Sairaala Siluetissa voidaan rasvansiirron avulla korjata myös vammoista tai leikkauksista johtuvia kudoskuoppia sekä kasvoissa että vartalolla. Rasvansiirtoa voidaan käyttää myös vähäisessä rintojen suurennuksessa.

Lääketieteellinen 3D-mallintaminen havainnollistaa

Ennen leikkausta plastiikkakirurgi kuvaa alueen, jolle rasvaa siirretään. Sairaala Siluetissa valokuvan lisäksi voidaan ottaa myös kolmiulotteiset kuvat, 3D Vectra-kuvat. joista asiakas hahmottaa toimenpiteen tulevat tulokset. 3D-kuvilla voidaan myös leikkauksen jälkeen verrata lopputulosta, sillä kolmiulotteiset kuvat kertovat kudoksen tilavuuden muutokset millilitroissa.

Toimenpide paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa

Rasvansiirto Sairaala Siluetissa voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa anestesialääkärin valvonnassa. Toimenpiteen kesto vaihtelee yksilöllisesti, mutta yleensä leikkaus kestää tunnista reiluun tuntiin ja kotiin pääsee jo muutama tunti leikkauksen jälkeen. Kotimatkalle on kuitenkin hyvä olla saattaja, sillä olo saattaa tuntua heikolta.

Suosittelemme asiakkaillemme lymfahierontaa ennen ja jälkeen toimenpiteen, sillä se parantaa tulosta sekä helpottaa toipumista.

Lue lisää lymfahoidoista »

Toimenpiteestä toipuminen ja jälkitarkastus

Toimenpiteestä toipuminen on nopeaa, eikä siitä jää arpia. Koska rasvansiirrossa siirretään nimensä mukaisesti rasvaa ihon alle, syntyy sen seurauksena helposti verenpurkaumia ja turvotusta. Mustelmat ja turvotus kuitenkin katoavat parissa viikossa.

Mahdolliseen pieneen kipuun riittävät reseptivapaat särkylääkkeet. Toimenpide Sairaala Siluetissa on suunniteltu niin, että toipuminen on nopeaa, eikä sairauslomaa yleensä tarvita.

Leikkauksen tulos tarkastetaan osana hoitoa noin puolen vuoden kuluttua plastiikkakirurgin vastaanotolla.