Rasvansiirto tuo kasvoille nuorekasta ja luonnollista täyteläisyyttä

Siluetti blogi - Rasvansiirto kasvoihin

Ikääntymisen myötä kasvojen piirteissä tapahtuu muutoksia, sillä ihon kimmoisuus vähenee ja kasvoilta häviää ihonalaista rasvaa.Kasvojen nuorekkaan täyteläisiä piirteitä voidaan auttaa säilymään kasvojen rasvansiirrolla. Päiväkirurgisesti tehdyllä toimenpiteellä saadaan pitkäkestoisempia vaikutuksia kuin pistoshoidoilla – hyödyt voivat kestää jopa useita vuosia.

Rasvansiirto kasvojen alueelle on osa maailmanlaajuista kevyiden plastiikkakirurgisten toimenpiteiden trendiä. Potilaita miellyttää myös vaihtoehdon luonnollisuus, sillä keinotekoisten täyteaineiden sijasta siirrettävä rasva on peräisin potilaan omasta kehosta.

Rasvansiirtotoimenpiteeseen tuleva potilas on tyypillisesti 40–55-vuotias, jolla on kohtalaisia ikääntymismuutoksia, mutta ei vielä tarvetta kasvojenkohotusleikkaukselle. Rasvansiirrolla palautetaan kasvojen nuorekasta täyteläisyyttä. Samalla iho myös kiinteytyy ja tulee parempilaatuiseksi. Toimenpide voi tuoda avun myös aknearpien häivyttämiseen. Leikkauksesta ei jää kasvoihin arpia, sillä toimenpide tehdään kanyylilla pienen reiän kautta.

Käytettävä rasva otetaan tavallisesti potilaan vatsalta tai kyljistä, joskus myös alaraajoista. Tavallisimpia rasvansiirrolla hoidettavia alueita ovat ohimot, otsa sekä kulmakarvojen alla oleva alue. Rasvaa voidaan laittaa myös poskipäihin, suupieli-leukajuonteeseen, leuan kärkeen sekä huuliin. Ns. nanorasvatekniikalla puolestaan voidaan siirtää rasvaa helpottamaan tummien silmänalusten aiheuttamaa esteettistä haittaa. Hoitosuunnitelma onkin aina yksilöllinen.

Kokeneen plastiikkakirurgin valinta on tärkeää

Siluetin plastiikkakirurgit tekevät rasvansiirron turvallisesti useiden vuosien kokemuksella. Kyse on päiväkirurgisesta toimenpiteestä, jonka kesto riippuu leikkauksen laajuudesta. Useimmiten leikkausajaksi riittää kaksi tuntia. Tapauksesta riippuen siirto tehdään paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa anestesialääkärin valvonnassa. Potilas pääsee toipumaan kotiin toimenpiteen jälkeen hakijan kanssa. Kokonaisuudessaan toipuminen kestää yleensä noin 2–3 viikkoa, jolloin turvotus ja mustelmat ovat hävinneet.

Kauanko rasvansiirron tulokset pysyvät?

Rasvansiirron tulokset ovat yleensä pitkäkestoisempia kuin esimerkiksi pistoshoitojen. Nuorekkaan pehmeistä piirteistä voi parhaassa tapauksessa nauttia jopa useita vuosia. Ikääntyminen ja painonvaihtelut vaikuttavat tulosten säilymiseen. Tupakointi heikentää rasvan tarttumista ja tulokset voivat olla lyhytkestoisempia kuin tupakoimattomalla. Tarvittaessa toimenpiteen voi uusia 2–3 vuoden kuluttua.

Kokenut plastiikkakirurgi tapaa potilaan ennen hoitoja vastaanotolla ja laatii yksilöllisen hoitosuunnitelman. Voit lukea lisää rasvansiirrosta kasvoihin.


Varaa aika konsultaatioon