Retinoli on ihonhoidon ykkönen

Retinoli on ihonhoidon ykkönen

Charlotta

Kosmetologi

Retinoli ja muut A-vitamiinin johdannaiset ovat tällä hetkellä suosituimpia ihonhoidon tehoaineita ja syystä. Retinoli on yksi harvoista tehoaineista, jonka teho on tieteellisesti todistettu. Jo pitkään on tiedetty, että retinoli tuo helpotusta akneiholle, mutta nykyään moni käyttää sitä myös ikämuutosten, kuten juonteiden ja pigmenttimuutosten, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Retinolin teho piilee siinä, että imeytyessään ihoon se muuttaa muotoaan retioiinihapoksi, joka pystyy vaikuttamaan ihosoluihin ja niiden uudistumiseen. Koska ihon oman kollageenin muodostus hidastuu merkittävästi 30 ikävuoden jälkeen, iho menettää kimmoisuuttaan ja juonteet voivat näkyä entistä syvempinä. Retinoli aktivoi erittäin tehokkaasti ihon oman rakennusaineen, kollageenin, syntyä. Tämä osaltaan auttaa madaltamaan näkyviä juonteita.

Parhaimman tehon retinolista saa iho, joka kaipaa todellista uudistumista ja kirkastusta. Esimerkiksi entinen auringonpalvoja tai tupakoitsija voivat saada retinolista todella paljon hyötyä. Koska retinolilla on tietty kuoriva ominaisuus, se kirkastaa ja heleyttää ihon pintaa, vaalentaen myös mahdollisia pigmenttimuutoksia. Retinoli ei sovi kovin herkälle ja couperoottiselle iholle.

Retinoli on todella tehokasta ja sen käyttö on suositeltavaa aloittaa vähitellen. Käyttö kannattaa aloittaa retinolia sisältävillä voiteilla joka toinen yö ja tottunut retinolin käyttäjä voi lisätä hoitorutiiniin seerumin voiteen alle. Säännöllisellä käytöllä saadaan aikaan näkyviä tuloksia jo muutamien kuukausien kuluttua. Retinoli menettää tehonsa auringonvalossa, joten siksi sitä suositellaan käytettäväksi öisin. Koska Retinoli on A-vitamiinijohdannainen voi se herkistää ihoa, jolloin aurinkosuojan käyttö päivällä on tärkeää. Retinoli aktivoi ihoa voimakkaasti, joten ihon pinnalla voi alkuun esiintyä kihelmöinnin tunnetta tai pintahilseilyä. Kyseessä ei ole allerginen reaktio, eikä sitä kannata pelästyä.

Kun halutaan nävkyviä tuloksia, on tärkeää valita tuote, joka sopii omalle iholle ja sisältää tarpeeksi tehoaineita. Kaikki retinolin nimellä myytävät tuotteet eivät ole samantehoisia, sillä ammattilaisten käytössä olevat tuotteet saavat sisältää prosentuaalisesti enemmän tehoaineita kuin kaupan hyllyjen. Suosittelen ehdottomasti konsultoimaan kosmetologia ennen retinolin käyttöönottoa, jotta tuotteen sopiminen omalle iholle voidaan varmistaa. Siluetin maksuttomassa Visia-analyysissa pystymme selvittämään, mitä tehoaineita iho kaipaa ja minkälaisella toimenpiteillä pääsemme parhaisiin tuloksiin.


Micro-retinol cream & serum 99€/kpl