Rintaimplantteja käyttävillä naisilla on todettu harvinaisena sairautena rintaimplantteihin liittyvää anaplastista suurisoluista imusolmuksesyöpää (BIA-ALCL). Sairauteen liittyy tyypillisenä rinnan myöhäinen turpoaminen (keskimäärin 8 vuotta leikkauksesta) ja yleensä myös nestekertymää. Tauti diagnosoidaan ultraääniohjannassa otetusta kudosnestenäytteestä. Mikäli tauti todetaan ajoissa parantavana hoitona riittää yleensä implantin ja kapselin poisto.

Siluetti lopetti jo vuonna 2011 Allerganin implanttien käytön ja niitä on asennettu sen jälkeen ainoastaan henkilöille, jotka ovat implantin vaihdon yhteydessä halunneet tilalle nimenomaan samanlaisen implantin.

Siluetti suosittelee kaikille rintaimplantin ottaneille, oireettomille henkilöille ultraäänitutkimusta kolmen vuoden välein. Allerganin implantti ei edellytä mitään erityistoimenpiteitä. Tutkimus kannattaa tehdä aiemmin jos rinnoissa on poikkeavaa turvotusta, kipua tai rinnan alueelle on sattunut tapaturma. Esimerkiksi Siluetin asiakkaat saavat kutsun ultraäänitutkimukseen kolmen vuoden välein.

Allerganin anatominen implantti vedettiin markkinoilta kun Ranskan rekisteriviranomainen ei uusinut CE-merkkiä. Syynä tähän oli se, että kyseisiin Biocell-pintaisilla implanteilla on todettu korkeampi BIA-ALCL -syöpäriski kuin muilla implanteilla. On viitteitä, että riski liittyisi implantin karheaan pinnoitteeseen. Muillakin karheapintaisilla implanteilla on todettu tautitapauksia, joskin riski on tutkimusten mukaan ollut huomattavasti matalampi. Australialaistutkimuksen (2017) mukaan BIA-ALCL -riski Biocell-implantilla olisi 1 tautitapaus/3800 implanttia, Siltexilla (Mentor) 1/60 000 implanttia. Sileäpintaisten implanttien riski näyttäisi olevan vieläkin matalampi.

Karheapintaisten implanttien käyttöön liittyy riskien lisäksi monia etuja. Onkin tärkeää, että lääkäri antaa asiakkaalle ennen leikkausta päätöksentekoa varten riittävän suullisen sekä kirjallisen informaation kaikista leikkaukseen liittyvistä riskeistä ja vaihtoehdoista, myös implantin valintaan liittyen.

Lisätietoja:
info@siluetti.fi
010 324 6400

Rintaimplantit - Silikoni-implantit

Rakenteellista pienirintaisuutta, painonpudotuksen, imetyksen tai ikääntymisen aiheuttamaa rintojen pienentymistä voidaan korjata silikoni-implanteilla. Rintaimplantteja käytetään myös rintojen synnynnäisten kehityshäiriöiden ja rintasyöpäleikkausten jälkitilojen aiheuttamien epämuotoisuuksien korjaamisessa.

Rintaimplanttien hoitosuunnitelma

Sairaala Siluetissa rintaimplanttihoidot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnittelu aloitetaan aina leikkaavan plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ennen vastaanottoa otetaan sekä tavalliset että 3D- valokuvat. Konsultaatiokäynnillä keskustellaan potilaan toiveista ja odotuksista. Sairaala Siluetissa plastiikkakirurgit pyrkivät mahdollisimman luonnolliseen, kehon mittasuhteisiin sopivaan lopputulokseen. Sairaala Siluetissa on ainoana Suomessa käytössä Canfieldin 3D Vectra- mallintamisohjelma, jonka avulla potilaalle pystytään havainnollistamaan suunnitellun rintojen suurennusleikkauksen tavoiteltu lopputulos. Plastiikkakirurgi kertoo potilaalle kaiken oleellisen toimenpiteeseen valmistautumisesta jälkihoitoon. Hoitosuunnitelmaan kuuluu kustannusarvio. Ennen leikkausta rinnat tutkitaan kliinisen tutkimuksen lisäksi tekemällä mammografia ja rintojen ultraäänitutkimus. Leikkausaika varataan potilaan toiveiden mukaisesti. Sairaala Siluetissa rintojen suurennusleikkauksia tekevät plastiikkakirurgit Katja Puumanen ja Timo Pakkanen.

Kenelle rintaimplanttileikkaus sopii?

Rintaimplanttileikkaus voidaan tehdä täysi-ikäiselle potilaalle. Imetyksen lopettamisesta on hyvä odottaa noin 6 kk ennen leikkausta, eikä rintojen suurennusleikkausta kannata tehdä, mikäli potilas suunnittelee raskautta. Rintojen suurennusleikkaus tehdään siten, ettei siitä yleensä ole haittaa imettämiskyvylle. Mikäli kyseessä on synnynnäinen rintojen kehityshäiriö, voidaan leikkaus tapauskohtaisesti tehdä alaikäiselle potilaalle.

Rintaimplanttileikkaus nukutuksessa

Rintojen suurennus silikoni-implanteilla tehdään lähes aina nukutuksessa ja anestesialääkärin valvonnassa. Rintaleikkaus kestää yleensä noin 1 – 1.5 tuntia, mutta jos samassa leikkauksessa korjataan myös rinnan muotoa siirtämällä nännipihaa, kestää leikkaus hieman pidempään. Sairaala Siluetissa käytetään vain Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkeviraston hyväksymiä tutkitusti laadukkaita silikoni-implantteja. Leikkaus tehdään rinnanaluspoimuun tulevan leikkausviillon kautta. Arvet punoittavat leikkauksen jälkeen potilaasta riippuen puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Arpien huolellinen jälkihoito nopeuttaa niiden vaalenemista.

Leikkauksesta toipuminen ja sairausloma

Rintaleikkauksen jälkeen kiristävää kipua ja turvotusta voi esiintyä 1- 2 viikon ajan. Yleensä apteekista ilman reseptiä saatavat kipulääkkeet, esimerkiksi ibuprofeeni, ovat riittäviä leikkauksen jälkeisen kivun hoidoksi. Hyviä rintoja tukevia rintaliivejä käytetään leikkauksen jälkeen 4 viikkoa. Ompeleet poistetaan ja haavatilanne tarkistetaan viikon kuluttua leikkauksesta, ellei toimenpiteessä käytetä sulavia ompeleita, joita ei tarvitse poistaa. Yleensä rintaleikkauksesta ei ole haittaa normaalille elämälle enää muutaman viikon kuluttua. Koska toipumisaika on hyvin yksilöllistä, kannattaa etukäteen varmistaa, että voi olla poissa työstään toipumiseen tarvittavan ajan. Voimakkaampien liikuntaharrastusten, esimerkiksi kuntosaliharjoittelun pariin voi palata yleensä noin kuuden viikon kuluttua leikkauksesta.

Leikkauksiin kuuluu jälkitarkastukset

Rintaleikkauksen tulos ja rinnan uusi muoto alkavat olla näkyvissä kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta. Siluetissa leikannut kirurgi tarkastaa lopputuloksen kolmen kuukauden ja vuoden kuluttua tutkimalla rinnat ja arvioimalla lopputulosta yhdessä potilaan kanssa ennen leikkausta ja sen jälkeen otettujen valokuvien perusteella.

Rintaimplanttileikkausten hinnat

Toimenpide Hinta alkaen, alv 0% Hinta alkaen, alv 24%
Rintojen suurennus rintaimplanteilla, päiväkirurginen 6895 €
Rintojen suurennus rintaimplanteilla 6820 € 8457 €

Toimenpiteet sisältävät silikonit ja tukitekstiilit.

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
Siluetti Peruutus -hinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

KELA-korvaus
Esteettinen hoito ei yleensä kuulu Kela-korvausten piiriin, mutta rintasyövän tai rintojen synnynnäisen epämuodostuman hoidosta voi korvausta saada.

Rintaimplantit osamaksulla - Siluettisopimus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää »