Rintaimplantit - Silikoni-implantit

Rakenteellista pienirintaisuutta, painonpudotuksen, imetyksen tai ikääntymisen aiheuttamaa rintojen pienentymistä voidaan korjata silikoni-implanteilla. Rintaimplantteja käytetään myös rintojen synnynnäisten kehityshäiriöiden ja rintasyöpäleikkausten jälkitilojen aiheuttamien epämuotoisuuksien korjaamisessa.

Rintaimplanttien hoitosuunnitelma

Sairaala Siluetissa rintaimplanttihoidot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnittelu aloitetaan aina leikkaavan plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ennen vastaanottoa otetaan sekä tavalliset että 3D- valokuvat. Konsultaatiokäynnillä keskustellaan potilaan toiveista ja odotuksista. Sairaala Siluetissa plastiikkakirurgit pyrkivät mahdollisimman luonnolliseen, kehon mittasuhteisiin sopivaan lopputulokseen. Sairaala Siluetissa on ainoana Suomessa käytössä Canfieldin 3D Vectra- mallintamisohjelma, jonka avulla potilaalle pystytään havainnollistamaan suunnitellun rintojen suurennusleikkauksen tavoiteltu lopputulos. Plastiikkakirurgi kertoo potilaalle kaiken oleellisen toimenpiteeseen valmistautumisesta jälkihoitoon. Hoitosuunnitelmaan kuuluu kustannusarvio. Ennen leikkausta rinnat tutkitaan kliinisen tutkimuksen lisäksi tekemällä mammografia ja rintojen ultraäänitutkimus. Leikkausaika varataan potilaan toiveiden mukaisesti. Sairaala Siluetissa rintojen suurennusleikkauksia tekevät plastiikkakirurgit Timo Pakkanen ja Anna-stiina Meriläinen.

Kenelle rintaimplanttileikkaus sopii?

Rintaimplanttileikkaus voidaan tehdä täysi-ikäiselle potilaalle. Imetyksen lopettamisesta on hyvä odottaa noin 6 kk ennen leikkausta, eikä rintojen suurennusleikkausta kannata tehdä, mikäli potilas suunnittelee raskautta. Rintojen suurennusleikkaus tehdään siten, ettei siitä yleensä ole haittaa imettämiskyvylle. Mikäli kyseessä on synnynnäinen rintojen kehityshäiriö, voidaan leikkaus tapauskohtaisesti tehdä alaikäiselle potilaalle.

Rintaimplanttileikkaus nukutuksessa

Rintojen suurennus silikoni-implanteilla tehdään lähes aina nukutuksessa ja anestesialääkärin valvonnassa. Rintaleikkaus kestää yleensä noin 1 – 1.5 tuntia, mutta jos samassa leikkauksessa korjataan myös rinnan muotoa siirtämällä nännipihaa, kestää leikkaus hieman pidempään. Sairaala Siluetissa käytetään vain Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkeviraston hyväksymiä tutkitusti laadukkaita silikoni-implantteja. Leikkaus tehdään rinnanaluspoimuun tulevan leikkausviillon kautta. Arvet punoittavat leikkauksen jälkeen potilaasta riippuen puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Arpien huolellinen jälkihoito nopeuttaa niiden vaalenemista.

Leikkauksesta toipuminen ja sairausloma

Rintaleikkauksen jälkeen kiristävää kipua ja turvotusta voi esiintyä 1- 2 viikon ajan. Yleensä apteekista ilman reseptiä saatavat kipulääkkeet, esimerkiksi ibuprofeeni, ovat riittäviä leikkauksen jälkeisen kivun hoidoksi. Hyviä rintoja tukevia rintaliivejä käytetään leikkauksen jälkeen 4 viikkoa. Ompeleet poistetaan ja haavatilanne tarkistetaan viikon kuluttua leikkauksesta, ellei toimenpiteessä käytetä sulavia ompeleita, joita ei tarvitse poistaa. Yleensä rintaleikkauksesta ei ole haittaa normaalille elämälle enää muutaman viikon kuluttua. Koska toipumisaika on hyvin yksilöllistä, kannattaa etukäteen varmistaa, että voi olla poissa työstään toipumiseen tarvittavan ajan. Voimakkaampien liikuntaharrastusten, esimerkiksi kuntosaliharjoittelun pariin voi palata yleensä noin kuuden viikon kuluttua leikkauksesta.

Leikkauksiin kuuluu jälkitarkastukset

Rintaleikkauksen tulos ja rinnan uusi muoto alkavat olla näkyvissä kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta. Siluetissa leikannut kirurgi tarkastaa lopputuloksen kolmen kuukauden ja vuoden kuluttua tutkimalla rinnat ja arvioimalla lopputulosta yhdessä potilaan kanssa ennen leikkausta ja sen jälkeen otettujen valokuvien perusteella.

Rintaimplanttileikkausten hinnat

Hinnat alkaen.

Rintaimplantit, päiväkirurginen
7241€ (alv 24%)
Rintaimplantit
7162€ (alv 0%)
8879€ (alv 24%)

Toimenpiteet sisältävät silikonit ja tukitekstiilit.

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
Siluetti Peruutus -hinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

KELA-korvaus
Esteettinen hoito ei yleensä kuulu Kela-korvausten piiriin, mutta rintasyövän tai rintojen synnynnäisen epämuodostuman hoidosta voi korvausta saada.

Rintaimplantit osamaksulla - Siluettisopimus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää sopimuksesta.