Rintasyöpäleikkaus

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä. Vuosittain rintasyöpään sairastuu Suomessa yli 4500 naista ja luku on edelleen kasvussa.* Rintasyövän hoitotulokset ovat Suomessa erittäin hyvät ja valtaosa rintasyöpään sairastuneista naisista paranee taudistaan.

Sairaala Siluetissa työskentelee kaksi täysipäiväistä plastiikkakirurgia, joilla on mittava kokemus rintasyövän leikkaushoidosta ja rintarekonstruktioista. Pystymme järjestämään nopeasti vastaanoton leikkauksen suunnittelua varten.

Yksilöllistä hoitoa

Sairaala Siluetissa teemme jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisen hoitosuunnitelman. Rintasyöpäleikkauksen suunnittelu alkaa leikkaavan kirurgin vastaanotolla. Soita ja varaa aika, jos epäilet rintasyöpää. Kokeneet plastiikkakirurgimme ovat hoitaneet rintasyöpää vuosia ja ohjaavat potilaat tarvittaessa jatkotutkimuksiin.

Jos olet jo saanut rintasyöpädiagnoosin varaa aika Sairaala Siluetin vastaanotolle, jossa kokonaistilanne arvioidaan ja käydään läpi hoitovaihtoehdot ja valitaan niistä potilaan tilanteeseen paras. Plastiikkakirurgi tekee leikkaussuunnitelman sekä kertoo leikkaukseen liittyvät riskit ja komplikaatiot. Tämän jälkeen sairaanhoitaja varaa leikkausajan.

Rintasyöpään liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Sairaala Siluetin sairaanhoitaja Tuija Leppäluotoon.

Rintasyövän hoitoryhmä Sairaala Siluetissa

Rintasyövän toteaminen ja hoito edellyttää huolellista kokonaistilanteen selvittämistä, tarkkoja tutkimuksia sekä moniammatillista ryhmätyöskentelyä kirurgien, röntgenlääkärien, patologien ja syöpälääkärien välillä. Sairaala Siluetissa on tätä tarkoitusta varten työryhmä. Todetun rintasyövän leikkaushoito voidaan toteuttaa sairaala Siluetissa. Mahdollisesti tarvittava sädehoito ja/tai lääkehoito toteutetaan yhteistyössä syöpälääkärien kanssa. Jälkiseurannan toteutuksesta sovitaan tapauskohtaisesti.

Hoidon kustannukset

Rintasyövän leikkauksen kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta ja käytetystä anestesiasta. Tarkan kustannusarvion tehdystä hoitosuunnitelmasta asiakas saa vastaanotolla. Hoito kuuluu sairausvakuutuksen piiriin ja mahdollinen vapaaehtoinen vakuutus voi korvata hoidon tai osan hoidosta.

*Suomen Syöpärekisteri. NORDCAN, Association of the Nordic Cancer Registries - 8.7.2016.