Rintojen pienennysleikkaus (reduktioplastia)

Rintojen pienennysleikkauksella tarkoitetaan toimenpidettä, jolla rintojen kokoa ja muotoa muutetaan siten, että rintojen painon aiheuttama fyysinen haitta poistuu rinnan keventyessä ja sen painopisteen normalisoituessa.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Rintojen muoto ja koko ovat yksilöllisiä ja on tavallista, etteivät rinnat ole täysin samankokoiset tai -muotoiset. Liian suuret rinnat eivät ole ainoastaan ulkonäköhaitta, vaan usein ne aiheuttavat painollaan ryhtivikoja ja niska-hartiakipuja. Painavat rinnat hankaloittavat myös liikuntaharrastuksia.

Rintojen pienennys Sairaala Siluetissa aloitetaan aina leikkaavan plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ensikäynnillä keskustellaan asiakkaan toiveista ja odotuksista. Plastiikkakirurgi myös kertoo asiakkaalle kaiken oleellisen toimenpiteeseen valmistautumisesta jälkihoitoon. Hoitosuunnitelmaan kuuluu myös yksityiskohtainen kustannusarvio.

Kenelle rintojen pienennys sopii?

Rintojen pienennysleikkauksia Siluetissa tehdään kaikenikäisille naisille sekä miehille. Nuoren naisen kannattaa keskustella sopivasta leikkausajankohdasta plastiikkakirurgin kanssa. Jos rintojen pienennyksessä siirretään nänniä, voi sillä olla vaikutusta tulevaan imetyskykyyn.

RIntojen pienennysleikkaus nukutuksessa

Rintojen pienennysleikkaus tehdään ammattitaitoisen plastiikkakirurgin toimesta nukutuksessa, anestesialääkärin valvonnassa. Leikkaus kestää 3–5 tuntia. Leikkauksen jälkeen sairaalaan jäädään yhdeksi yöksi. Leikkauksen jälkeen kotiutettaessa olo saattaa tuntua vielä heikolta. Tämän vuoksi on suositeltavaa, että kotimatkalla on saattaja.

Arpien minimoimiseksi plastiikkakirurgi valitsee sopivan leikkausmenetelmän. Arpimuodostus on hyvin yksilöllistä ja perustuu ihon sidekudosrakenteeseen. Siksi joillekin jää tekotavasta riippumatta leveät ja näkyvät arvet, kun toisilla arvet ovat tuskin havaittavia. Arpien punoitus häviää keskimäärin 6–24 kuukauden kuluessa.

Leikkauksesta toipuminen ja sairausloma

Leikkauksen jälkeen asiakas ei tavallisesti ole kovin kipeä. Verenhukka vastaa korkeintaan tavanomaista verenluovutusmäärää eikä verensiirtoja tarvita. Leikkauksen jälkeen on tärkeää käyttää rintoja tukevia, hyviä rintaliivejä. Ompeleet poistetaan 1–2 viikon kuluttua leikkauksesta. Leikkauksesta ei yleensä ole haittaa normaalille elämälle enää 3–5 viikon kuluttua ja normaaleihin liikuntaharrastuksiin voi osallistua jo noin kahden viikon kuluttua. Liikunnan aloittamisesta on kuitenkin hyvä neuvotella hoitavan lääkärin kanssa.

Siluetissa kaikkiin rintojen pienennysleikkauksiin kuuluu jälkitarkastukset

Vuoden kuluttua leikkauksesta on rintojen uusi, lopullinen muoto nähtävissä. Tällöin leikannut plastiikkakirurgi tekee jälkitarkastuksen, jonka yhteydessä rinnat tutkitaan ja valokuvataan. Kudosten laadusta riippuen voidaan joskus joutua tekemään myös paikallisia korjaustoimenpiteitä ihon muotolaskosten, löystymisen tai arpien takia.

Rintojen pienennys hinta ja vakuutus

Rintojen pienennysleikkaus tehdään usein terveydellisen haitan vuoksi, jolloin sairausvakuutus korvaa pienen osan kokonaiskuluista. Jos asiakkaalla on terveysvakuutus, hänen kannattaa ennen leikkausta selvittää vakuutusyhtiön korvausosuus.

Hinnat alkaen.

Rintojen pienennysleikkaus
6610€ (alv 0%)
8197€ (alv 24%)

Toimenpiteet sisältävät tukitekstiilit.

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
Siluetti Peruutus -hinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.