Rasvansiirto rintoihin - Rintojen suurennus ja muotoilu

Rakenteellista pienirintaisuutta sekä ikääntymisen tai imetyksen aiheuttamaa rintojen pienentymistä voidaan korjata siirtämällä rintoihin omaa rasvaa. Toimenpide sopii myös rintojen synnynnäisten ja rintasyöpäleikkausten aiheuttamien epämuotoisuuksien korjaamiseen.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Sairaala Siluetissa hoidot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnittelu aloitetaan aina leikkaavan plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ennen vastaanottoa otetaan sekä tavalliset että 3D- valokuvat. Konsultaatiokäynnillä keskustellaan potilaan toiveista ja odotuksista. Sairaala Siluetissa plastiikkakirurgit pyrkivät mahdollisimman luonnolliseen, kehon mittasuhteisiin sopivaan lopputulokseen. Plastiikkakirurgi kertoo potilaalle kaiken oleellisen toimenpiteeseen valmistautumisesta jälkihoitoon. Rintojen suurentamiseen rasvansiirrolla, kuten muuhunkin kirurgiaan, liittyy riskejä. Siluetin plastiikkakirurgi käy toimenpiteen riskit läpi aina ennen potilaan päätöstä toimenpiteestä. Potilas itse voi minimoida riskejä parhaiten noudattamalla tarkoin lääkärin ohjeita. Hoitosuunnitelmaan kuuluu kustannusarvio. Ennen leikkausta rinnat tutkitaan kliinisen tutkimuksen lisäksi tekemällä mammografia ja rintojen ultraäänitutkimus. Leikkausaika varataan potilaan toiveiden mukaisesti.

Lääketieteellinen 3D-mallintaminen

Sairaala Siluetissa on ainoana Suomessa käytössä Canfieldin 3D Vectra- mallintamisohjelma. Kolmiulotteinen kuva auttaa ymmärtämään, mitä toimenpiteeltä voi odottaa. Lääkäri voi 3D-kuvauksen avulla arvioida tarvittavan rasvakudoksen määrän, sopivimmat rasvan ottokohdat, verrata lopputulosta lähtötilanteeseen ja seurata jälkitarkastusten yhteydessä asiakkaan toipumista. Sairaala Siluetin käyttämä Vectra 3D edustaa kehittyneintä 3D mallintamisteknologiaa.

Kenelle sopii?

Rintojen suurennus rasvansiirrolla on hyvä menetelmä, kun asiakas ei halua käytettävän implantteja. Edellytyksenä on kuitenkin, että rasvakudosta on riittävästi. Jos rasvaa on niukalti ja rintojen alueen ihonalaiskudos on ohut, voidaan potilaan omia rasvasoluja hyödyntää myös implanttien lisänä häivyttämään implantin reunoja. Menetelmä sopii hyvin myös rintasyöpäleikkausten jälkitilojen korjaustoimenpiteissä. Rasvansiirron on todettu parantavan sädehoidon vaurioittaman ihon kuntoa.

Toimenpide tehdään nukutuksessa

Rintojen suurennus rasvansiirrolla tehdään lähes aina nukutuksessa ja anestesialääkärin valvonnassa. Toimenpide kestää yleensä muutaman tunnin. Rasva kerätään käyttämällä rasvasoluja suojaavaa vesiavusteista rasvaimua (BodyJet R ). Puhdistettu rasva siirretään rintoihin pienistä ihoavauksista rinnanaluspoimussa ja nännipihassa. Parantuessaan rintojen alueen arvet ovat hyvin huomaamattomat. Rasvan ottoalueille vartaloon ja alaraajoihin voidaan tarvita muutama pieni ommel. Ne poistetaan noin viikon kuluttua leikkauksesta.

Toipuminen

Rintojen rasvansiirron jälkeen asiakas jää yleensä sairaalaan yhdeksi yöksi. On suositeltavaa, että kotimatkalla on saattaja. Leikkauksen jälkeen kiristävää kipua ja turvotusta rinnoissa voi esiintyä 1- 2 viikon ajan. Alkuun myös rasvan ottokohdissa voi olla mustelmia ja arkuutta. Apteekista ilman reseptiä saatavat kipulääkkeet, kuten ibuprofeeni, ovat yleensä riittäviä leikkauksen jälkeisen kivun hoidoksi. Kevyesti rintoja tukevia rintaliivejä käytetään leikkauksen jälkeen 3 viikkoa. Tukitekstiilejä käytetään myös rasvan ottokohtien tukena 2- 3 viikon ajan. Ompeleet poistetaan ja haavatilanne tarkistetaan viikon kuluttua leikkauksesta, ellei toimenpiteessä käytetä sulavia ompeleita, joita ei tarvitse poistaa. Yleensä leikkauksesta ei ole haittaa normaalille elämälle enää muutaman viikon kuluttua. Koska toipumisaika on hyvin yksilöllistä, kannattaa potilaan etukäteen varmistaa, että hän voi olla poissa työstään toipumiseen tarvittavan ajan. Normaaleihin liikuntaharrastuksiin voi osallistua jo noin kolmen viikon kuluttua. Liikunnan aloittamisesta on kuitenkin hyvä neuvotella hoitavan lääkärin kanssa.

Saavutettu tulos arvioidaan jälkitarkastuskäynnillä

Leikkaustulos ja rintojen uusi muoto alkavat olla näkyvissä 3- 6 kuukauden kuluttua rasvansiirrosta. Plastiikkakirurgi arvioi tulosta ja toipumista 3 kk ja 1 v jälkitarkastusten yhteydessä.

Siluetissa kaikkiin leikkauksiin sekä myös rasvansiirtoihin kuuluu sairaanhoitajan ympärivuorokautinen päivystys, leikkauksen jälkeen tarvittavat tukitekstiilit, ompeleiden poisto sekä jälkitarkastukset leikanneen plastiikkakirurgin toimesta.

Rasvansiirto rintoihin kustannukset

Rintojen suurennuksen kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta ja käytetystä anestesiasta. Tarkan kustannusarvion tehdystä hoitosuunnitelmasta saa vastaanotolla. Kela kattaa osan rintojen suurennusleikkauksen kuluista silloin, kun hoitotoimenpide liittyy rintasyövän jälkihoitoon tai rintojen synnynnäisen epämuodostuman tai epäsymmetrian hoitoon. Näissä tapauksissa toimenpide on arvonlisäveroton.

Hinnat alkaen

Rasvansiirto rintoihin
7162€ (alv 0%)
8880€ (alv 24%)

Hinnat sisältävät implantit ja tukitekstiilit. Hinnat eivät sisällä kuvantamis- tai laboratoriotutkimuksia tai mahdollisesti tarvittavia muiden erikoisalojen konsultaatioita.

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
- Siluetti Peruutus -hinta: 20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää