Rasvansiirto rintoihin - Rintojen suurennus ja muotoilu

Rakenteellista pienirintaisuutta sekä ikääntymisen tai imetyksen aiheuttamaa rintojen pienentymistä voidaan korjata siirtämällä rintoihin omaa rasvaa. Toimenpide sopii myös rintojen synnynnäisten ja rintasyöpäleikkausten aiheuttamien epämuotoisuuksien korjaamiseen.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Sairaala Siluetissa hoidot suunnitellaan yksilöllisesti ja suunnittelu aloitetaan aina leikkaavan plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ennen vastaanottoa otetaan sekä tavalliset että 3D- valokuvat. Konsultaatiokäynnillä keskustellaan potilaan toiveista ja odotuksista. Sairaala Siluetissa plastiikkakirurgit pyrkivät mahdollisimman luonnolliseen, kehon mittasuhteisiin sopivaan lopputulokseen. Plastiikkakirurgi kertoo potilaalle kaiken oleellisen toimenpiteeseen valmistautumisesta jälkihoitoon. Hoitosuunnitelmaan kuuluu kustannusarvio. Ennen leikkausta rinnat tutkitaan kliinisen tutkimuksen lisäksi tekemällä mammografia ja rintojen ultraäänitutkimus. Leikkausaika varataan potilaan toiveiden mukaisesti. Sairaala Siluetissa rintojen suurennusleikkauksia tekevät plastiikkakirurgit Timo Pakkanen ja Anna-Stiina Meriläinen.

Lääketieteellinen 3D-mallintaminen

Sairaala Siluetissa on ainoana Suomessa käytössä Canfieldin 3D Vectra- mallintamisohjelma. Kolmiulotteinen kuva auttaa ymmärtämään, mitä toimenpiteeltä voi odottaa. Lääkäri voi 3D-kuvauksen avulla arvioida tarvittavan rasvakudoksen määrän, sopivimmat rasvan ottokohdat, verrata lopputulosta lähtötilanteeseen ja seurata jälkitarkastusten ytheydessä asiakkaan toipumista. Sairaala Siluetin käyttämä Vectra 3D edustaa kehittyneintä 3D mallintamisteknologiaa.

Kenelle sopii?

Rintojen suurennus rasvansiirrolla on hyvä menetelmä, kun asiakas ei halua käytettävän implantteja. Edellytyksenä on kuitenkin, että rasvakudosta on riittävästi. Menetelmä sopii hyvin myös rintasyöpäleikkausten jälkitilojen korjaustoimenpiteissä. Rasvansiirron on todettu parantavan sädehoidon vaurioittaman ihon kuntoa.

Toimenpide tehdään nukutuksessa

Rintojen suurennus rasvansiirrolla tehdään lähes aina nukutuksessa ja anestesialääkärin valvonnassa. Toimenpide kestää yleensä muutaman tunnin. Rasva kerätään käyttämällä hellävaraista vesiavusteista rasvaimua (BodyJet R ). Puhdistettu rasva siirretään rintoihin pienistä ihoavauksista rinnanaluspoimussa ja nännipihassa. Parantuessaan rintojen alueen arvet ovat hyvin huomaamattomat. Vartaloon, alaraajoihin, rasvan ottoalueille, voidaan tarvita muutama pieni ommel ja ne poistetaan noin viikon kuluttua leikkauksesta.

Toipuminen

Rintojen rasvansiirron jälkeen asiakas jää sairaalaan yleensä yhdeksi yöksi. On suositeltavaa, että kotimatkalla on saattaja. Leikkauksen jälkeen kiristävää kipua ja turvotusta rinnoissa voi esiintyä 1- 2 viikon ajan. alkuun myös rasvan ottokohdissa voi olla mustelmia ja arkuutta. Yleensä apteekista ilman reseptiä saatavat kipulääkkeet, esimerkiksi ibuprofeeni, ovat riittäviä leikkauksen jälkeisen kivun hoidoksi. Kevyesti rintoja tukevia rintaliivejä käytetään leikkauksen jälkeen 3 viikkoa. Tukiteksiilejä käytetään myös rasvan ottokohtien tukena 2- 3 viikon ajan. Ompeleet poistetaan ja haavatilanne tarkistetaan viikon kuluttua leikkauksesta, ellei toimenpiteessä käytetä sulavia ompeleita, joita ei tarvitse poistaa. Yleensä leikkauksesta ei ole haittaa normaalille elämälle enää muutaman viikon kuluttua. Koska toipumisaika on hyvin yksilöllistä, kannattaa etukäteen varmistaa, että voi olla poissa työstään toipumiseen tarvittavan ajan. Normaaleihin liikuntaharrastuksiin voi osallistua jo noin kolmen viikon kuluttua. Liikunnan aloittamisesta on kuitenkin hyvä neuvotella hoitavan lääkärin kanssa.

Toimenpiteisiin kuuluu jälkitarkastukset

Leikkaustulos ja rintojen uusi muoto alkavat olla näkyvissä 3- 6 kuukauden kuluttua rasvansiirrosta. Plastiikkakirurgi arvioi tulosta ja toipumista 3 kk ja 1 v jälkitarkastusten yhteydessä. Rintojen suurentamiseen rasvansiirrolla, kuten muuhunkin kirurgiaan, liittyy riskejä. Siluetin ammattitaitoinen plastiikkakirurgi käy toimenpiteeseen liittyvät riskit läpi asiakkaan kanssa aina ennen asiakkaan päätöstä toimenpiteestä. Asiakas voi minimoida riskejä parhaiten noudattamalla tarkoin lääkärin ohjeita.

Siluetissa kaikkiin leikkauksiin sekä myös rasvansiirtoihin kuuluu sairaanhoitajan ympärivuorokautinen päivystys, leikkauksen jälkeen tarvittavat tukitekstiilit, ompeleiden poisto sekä jälkitarkastukset leikanneen plastiikkakirurgin toimesta.

Rasvansiirto rintoihin kustannukset

Rintojen suurennuksen kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta ja käytetystä anestesiasta. Tarkan kustannusarvion tehdystä hoitosuunnitelmasta saa vastaanotolla. Kela kattaa osan rintojen suurennusleikkauksen kuluista silloin, kun hoitotoimenpide liittyy rintasyövän jälkihoitoon tai rintojen synnynnäisen epämuodostuman tai epäsymmetrian hoitoon. Näissä tapauksissa toimenpide on arvonlisäveroton.

Hinnat alkaen

Rasvansiirto rintoihin
7162€ (alv 0%)
8880€ (alv 24%)

Toimenpiteet sisältävät implantit ja tukitekstiilit.

Hinnaston alkaen hinnat ovat Siluetti Peruutushintoja.
- Siluetti Peruutus -hinta: -20 % alennus leikkauksen kokonaishinnasta, jos potilaalle sopii Siluetin ehdottama peruutusaika leikkauspäiväksi. Peruutusaikojen tarjonta vaihtelee varaustilanteen mukaan.

Siluettisopimus - osamaksumahdollisuus

Sairaala Siluetista on saatavilla myös Siluettisopimus, joka mahdollistaa leikkauksen maksamisen kuukausimaksulla. Lue lisää