Ultraäänitutkimus

Suosittelemme, että Siluetissa tehtyjen rintaleikkausten ja -toimenpiteiden jälkeen, asiakas tulisi rintojen ultraäänitutkimukseen kolmen vuoden välein. Tutkimuksessa tarkistetaan mahdollisten implanttien kunto ja käydään läpi rinnat sekä tutkitaan implantin kapseloituminen, repeäminen tai muut löydöt. Tarkoitus on, että mahdolliset piilevät ongelmat havaitaan viimeistään tässä säännöllisessä tarkastuksessa.

Milloin ultraäänitutkimukseen?

Säännöllisten käyntien vällläkin kannattaa varata tutkimusaika aina, mikäli epäilette kyhmyä tai muuta muutosta rinnassa tai jos rinta on muuten kipeytynyt joko itsekseen tai tapaturman seurauksena. Ultraääni- eli kaikututkimuksella voidaan selvittää rinnassa olevan kyhmyn luonnetta tarkemmin. Ultraäänitutkimuksessa rintojen läpi lähetetään korkeataajuisia ääniaaltoja, jotka muunnetaan kuviksi laitteen näytölle. Ultraäänitutkimus on muita tutkimuksia täydentävä tutkimus.

Tutkimuksessa radiologi kuljettaa ultraäänianturia rinnan iholla, jolle on levitetty geeliä sopivan kontaktin saamiseksi. Tutkimus on kivuton ja kestää alle puoli tuntia. Tutkimuksesta ei aiheudu säteilyrasitusta, koska tutkimuksessa ei käytetä ionisoivaa säteilyä. Ultraäänitutkimus ei myöskään vaadi asiakkaalta esivalmistelua.

Ultraäänitutkimuksen hinta on 195 € ja lähetteen saat Siluetin lääkäreiltä.

Tutkimuksen hintaan lisätään palvelumaksu 28,20 € (alv 0%).


Varaa aika