Selluliitin oikeanlainen ja tehokas hoito

Selluliitin oikeanlainen ja tehokas hoito

Charlotta

Kosmetologi

Selluliitti on yleinen iho-ongelma, joka esiintyy epätasaisena ”appelsiini-ihona” yleisimmin reisissä, pakaroissa, vatsassa tai käsivarsissa. Lääketieteessä on oma merkityksensä selluliitille, ja sillä tarkoitetaan ihon sidekudoksen tulehdustilaa. Usein kuitenkin selluliitista puhuttaessa tarkoitetaan nimenomaan kosmeettista selluliittia, joka on etenkin naisilla esiintyvä, puhtaasti esteettinen ongelma. Mitä selluliitti todellisuudessa on ja kuinka sitä voidaan hoitaa?

Mitä selluliitti on?

Selluliitti on ihonalaista rasvasolujen rykelmää, jota ympäröi säikeinen sidekudos. Suurentuneet rasvasolurykelmät painavat veri- ja lymfasuonia ja häiritsevät verenkiertoa. Tämä osaltaan heikentää solujen aineenvaihduntaa ja kudokseen kertyy rasvan ohella nestettä ja kuona-aineita. Mitä pidemmälle selluliitin muodostuminen on edennyt, sen muhkuraisempaa iho on. Selkeästi muhkurainen selluliittikudos voi olla jopa kosketusarkaa.

Selluliittin syntyyn vaikuttavat monet tekijät

Toisin kuin usein luullaan, kosmeettinen selluliitti ei ole suoraan yhteydessä ylipainoon, vaan myös hoikallakin voi olla esteettisesti häiritsevää “appelsiini-ihoa”. Usein sen ilmeneminen alkaa hormonaalisten muutosten, kuten murrosiän, e-pillereiden käytön, raskauden tai vaihdevuosien yhteydessä.

Selluliitti on osittain perinnöllistä ja hyvin yleistä. Vääränlainen ja teollisesti käsitely ravinto yhdistettynä vähäiseen liikuntaan ja riittämättömään veden juontiin ovat myös selluliittia lisääviä tekijöitä. Etenkin valkoinen sokeri on tutkitusti yksi selluliitin ilmentymiseen vaikuttava tekijä, sillä se tekee ihon kollageenista joustamattomanpaa ja ihon kimmoisuuden vähentyessä selluliitti näkyy selvemmin.

Kotihoito kuntoon

Kun tavoitteena on tasaisempi ja kimmoisampi vartalon iho, ovat säännöllisyys ja sitoutuneisuus avainasemassa. Hetkelliset dieetit tai rasvaimu eivät poista selluliittia. Selluliitti ei synny tai katoa yhdessä yössä, mutta helpoilla rutiineilla saadaan loistavia tuloksia.

Selluliittihoitojen tavoitteena on ensisijaisesti selluliitin pahenemisen ennaltaehkäisy. Tärkeimpiä tekijöitä kotihoidossa ovat säännöllinen liikunta, veden juonti, valkoisen sokerin välttäminen sekä leivän ja pastan vaihtaminen täysjyvävaihtoehtoihin ja kasviksiin. Vartalon ihon ulkonäköä parantaa myös päivittäinen kuivaharjaus yhdistettynä selluliittivoiteeseen. Selluliittivoiteiden tavoitteena on aktivoida ihon pintaverenkierota ja kotiin kannattaakin valita kofeiinia sisältävä tehotuote.

Lisätehoa laitehoidoista

Muokkaavat laitehoidot tuovat lisätehoa kotihoidon tueksi. Velashape3 on uusin ja tehokkain vartalonhoito, joka peittoaa edeltäjänsä tehokkuudellaan ja hoitotuloksillaan. Käsitellyllä alueella näkyy ihon kunnon vaiheittainen paraneminen heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen ja iho tuntuu sekä sileämmältä että kiinteämmältä.

Velashape3 perustuu infrapunavaloenergian, radiofrekvenssin ja alipaineen yhdistämiseen sidekudoksen lämmittämiseksi. Hoito tuntuu iholla ikäänkuin napakalta lämpöhieronnalta. Optimaalinen lämpötila lisää turvallisesti aineenvaihduntaa ja stimuloi elastiinin ja kollageenin tuotantoa. Hoito ei siis ainoastaan silota selluliittia, vaan myös napakoittaa ihoa.

Toipumisaikaa ei tarvita, vaikka iho voikin punoittaa muutamia tunteja käsittelyn jälkeen. Parhaimpiin tuloksiin päästään kolmen kerran sarjahoidolla. Ennen hoitoa on suositeltavaa varata aika Siluetti-konsultaatioon, jossa varmistetaan hoidon soveltuvuus ja laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma.

Suositellut hoidot ja tuotteet:

Velashape3: 1h, reidet ja pakarat 290 €

Varaa aika

Pevonia Smooth & Tone Cream -selluliittivoide 200ml 75 €