Rasvansiirto rintoihin imetyksen jälkeen

Roosa- Asiakaskokemus

Kolmekymppinen Roosa on kahden lapsen onnellinen äiti. Roosan kauniit rinnat ”täyttivät tehtävänsä”, sillä lasten imetys sujui ja maitoa riitti. Ensimmäisen lapsen imetyksen lopetettuaan Roosa huomasi ikäväkseen, miten rinnat venyivät, menettivät muotoaan ja rintojen epäsymmetria korostui.

Toisen lapsen jälkeen tilanne ei pahentunut, muttei korjaantunutkaan. Viisi vuotta asiaa mietittyään Roosa halusi selvittää, voisiko rintojen ulkonäköä parantaa ja varasi ajan Siluetin Timo Pakkasen vastaanotolle.

Plastiikkakirurgin vastaanotolla vaihtoehdot selviksi

Plastiikkakirurgi Timo Pakkanen selitti Roosalle hänelle parhaiten sopivat vaihtoehdot rintojen esteettiseen hoitoon. Vectra 3D -laitteen avulla Roosa näki, millainen lopputulos olisi mahdollinen, jos hän päätyisi implantteihin.Vectra 3d

Toisena vaihtoehtona Pakkanen ehdotti oman rasvan siirtoa rintoihin. Rasvansiirtoon voidaan yhdistää Brava-menetelmä, jonka imukuppien avulla ensin lisätään rintojen tilavuutta. Menetelmä on todettu hyväksi myös siirretyn rasvan pysyvyyden osalta.

Roosa koki rasvansiirron rintoihin sopivan parhaiten toivomaansa lopputulokseen ja omaan ”luomuajatteluunsa”. Brava-mentelmää hän ei halunnut, koska piti viikkoja kestävää imukuppien käyttöä liian vaivalloisena nykyisessä elämäntilanteessaan.

Koska Roosa on kovin hoikka, Timo Pakkanen suositteli hänelle muutaman kilon painonnousua ennen toimenpidettä. Toimenpideaika sovittiin noin kolmen lisäkilon päähän.

Leikkaus sujui erinomaisesti

Vielä viikkoa ennen toimenpidettä Roosaa jännitti, mutta saapuessaan Sairaala Siluettiin leikkauspäivänä hän oli hyväntuulinen ja levollinen.

- Tulin paikalle ohjeitten mukaan syömättä ja juomatta. Sitten Timo Pakkanen teki vielä vähän mittauksia ja juttelin mukavan anestesialääkärin kanssa. Sain esilääkityksen ja minut pestiin. Palvelu oli kaikin puolin ihanaa, kertoo Roosa.

Rasvansiirto tehtiin nukutuksessa ja leikkaus kesti n. 3 h. Herättyään Roosa voi hyvin, eikä tuntenut kipuja, joten lisälääkitystä normaalin kipulääkityksen lisäksi ei tarvittu. Toipuminen oli muutenkin nopeaa ja Roosa pääsi kotiin vietettyään yhden yön Siluetissa.

- Minulle tuli vain pieniä mustelmia alavartaloon. Ensimmäinen päivä sujui oikein hyvin. Seuraavana päivänä suihkuun mennessä pyörrytti, mutta hoitaja sanoi, että näin usein on, kun tukipuku riisutaan ja nousee pystyyn. Sitä seuraavana päivänä rasvaimukohdat olivat arat, mutta särkylääkkeellä selvisin. Kotona lepäilin viikon verran ja sitten menin töihin ihan normaalisti, kiteyttää Roosa toipumisensa.

Puolen vuoden sisällä muodonkorjaus

Roosan leikkauksesta on nyt kulunut muutamia viikkoja ja hän on tyytyväinen tulokseen. Jälkihoitona hän käyttää edelleen rintoja hyvin tukevia liivejä.

Roosan hoitoa jatketaan kuitenkin sovitusti vielä toisen rinnan muotoa korjaavalla leikkauksella, jonka ajankohdasta päätetään tarkemmin tulevassa jälkitarkastuksessa.


Varaa aika konsultaatioon