Rintaleikkaukseen valmistautuminen helpottaa toipumista

Janina - Asiakaskokemus

Janina, 25 v. tuli Sairaala Siluetin vastaanotolle epäsymmetristen ja tubulaaristen, eli putkimaisten rintojen takia. Elokuussa 2015 plastiikkakirurgi Timo Pakkanen teki Janinalle rintojen muodonkorjauksen sekä augmentaation, eli suurentamisen implanteilla.

– Rintani olivat putkimaiset, ja epäsymmetria oli todella huomattava. Rinnoissa oli myös korkeuseroa, ja nännipihatkin olivat tubulaarisille rinnoille tyypillisesti isot. Ilman rintaliivejä rinnat tuntuivat hankalilta, ja lisäksi esimerkiksi kauniisti istuvia bikineitä oli hankala löytää. Halusin normaalin näköiset rinnat, Janina kertoo.

Janina oli saanut lapsen, mutta imettäminen ei onnistunut. Hän koki, että äitiysloma oli sopiva hetki korjausleikkaukseen.

Tietoa asiakasillasta ja konsultaatiosta

Janina kävi Siluetin rinta-aiheisessa asiakasillassa ja varasi tämän jälkeen ajan plastiikkakirurgi Timo Pakkasen konsultaatioon.

– En ollut tuossa vaiheessa vielä täysin päättänyt leikkaukseen menosta, mutta päätös syntyi melko pian konsultaation jälkeen, sillä sain kysymyksiini realistiset vastaukset ja kuulin millaista tulosta voin odottaa. Kävimme Timo Pakkasen kanssa myös leikkauksen riskit tarkasti läpi.

Ennen päätöstään leikkauksesta Janina keskusteli perheensä kanssa ja kertoi heille motiiveistaan hankkiutua leikkaukseen. Janinan lähipiiri lupasi tukea häntä myös lapsenhoidossa leikkauksesta toipumisen ajan.

Leikkaussalissa turvallinen olo

Janina kävi ennen leikkausta tarvittavissa laboratoriokokeissa ja mammografiassa. Leikkauspäivä Janina luotti täysin Siluetin asiantuntijoiden ammattitaitoon.

– Leikkaussaliin meneminen jännitti, mutta todella odotin leikkausta, ja miltä lopputulos näyttäisi. Tunne oli vähän samalla tavalla pelon- ja ilonsekainen, kuin ennen ensimmäisen lapsemme synnytystä, Janina muistelee. – Hoitajat olivat ihania. Hyvin pian leikkaussaliin tultuamme minut nukutettiin. Leikkaussalissakin oli turvallinen olo.

Toipumiseen aikaa

Janinan toipuminen sujui pääsääntöisesti hyvin. Toipuminen oli kuitenkin hieman kivuliaampaa kuin hän oli kuvitellut etukäteen.

– Tapanani on usein aliarvioida kipua. Särkylääkkeillä pärjäsin ensimmäiset päivät melko hyvin, ja yöpyessäni sairaalassa yhden yön sain toki hyvät kipulääkkeet.

Kotona Janina tarvitsi aluksi apua suihkussa käymisessä. Mies ja lapsi olivat muualla, joten Janina sai levätä ja toipua rauhassa. Hän noudatti saamiaan kirjallisia hoito-ohjeita ja sai toipumiseen liittyviin kysymyksiinsä tarvittaessa vastauksia soittamalla päivystävälle sairaanhoitajalle. Leikkausarvista nousi muutamaan otteeseen tikinpäitä, jotka hän kävi poistattamassa Siluetissa.

Janina kävi kevyillä kävelylenkeillä melko pian leikkauksen jälkeen, ja otti pari kertaa lymfahoitoa, joka auttoi hyvin turvotukseen ja rinnan alueen jännityksiin. Hän käytti pitkään tukiliivejä, hoiti arpia teipeillä sekä loppuvaiheessa toipumista arpigeelillä.

– Lisäksi rasvasin rintoja ennen ja jälkeen leikkauksen Arnica-voiteella. Mustelmia ei tullut lainkaan, mikä oli mielestäni aika ihmeellistä!

Lopputuloksesta hyvä mieli ja ryhdikäs olo

Janina koki leikkauksen lopputuloksen paremmaksi kuin uskalsi toivoakaan.

– Olen erittäin tyytyväinen. Rintani tuntuvat normaaleille, eikä kukaan ulkopuolinen, ole huomannut eroa entiseen. Koko suureni aivan hitusen alkuperäisestä ja osa vanhoista rintaliiveistä on edelleen koon puolesta sopivia. Eli todella luonnollinen, ihana lopputulos, Janina toteaa.

Janinaa ei enää hävetä olla bikinit päällä rannalla. Hän kokee olonsa ryhdikkääksi ilman liivejäkin ja juhlapukeutuminen on nyt helpompaa.

– Suosittelen rintojen augmentaatiota ja muodonkorjausta sellaiselle, joka painii samanlaisten asioiden äärellä kuin minä ennen leikkausta. Jos rinnat tuntuvat epämuodostuneille tai epänormaaleille, on leikkaukselle on hyvä syy.

Omalla kohdallaan Janina piti tärkeänä kriteerinä leikkaukseen menolle sitä, että on sinut asian kanssa ja saattoi puhua asiasta läheisilleen.

– Toipumisessa auttoi lähipiirin tuki ja oma henkinen valmistautuminen. Tiesin, miksi haluan leikkaukseen ja mitä siihen liittyy, tyytyväinen Janina sanoo.


Varaa aika konsultaatioon